Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanie panele z allegro .

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tanie panele z allegro .

Witam od jakiegos czasu na allegro mozna nabyc bardzo tanio panele do subwooferow, takze kupilem takowy dla ciekawosci.Po kilku dniach doszla do mnie paczka , i na pierwszy rzut oka panel jest bardzo dobrzy wykonany i moim zdaniem robi porzadniejsze wrazenie od mivoca am120 , ktory wczesniej mialem.Nawet nie podlaczalem go do sieci , poniewaz sprzedajacy pisal ,ze moga byc uszkodzone , dlatego pierwsze co zrobilem to rozkrecilem panel.

Jak widac na zdjeciach , na pierwszy rzut oka widac uszkodzone dwa ceramiczne kondensatory, reszta na oko wydaje sie byc w porzdku .
    Moje pytanie jest nastepujacy od czego zaczac wymiany i co zmienic , by bezpiecznie odpalic wzmacniacz?

Rzeczywiście wyglada ciekawie(ile kosztował?).Ja zawsze zaczynam od ogledzin organoleptycznych póżniej miernik ustawiony na sprawdzanie ciagłości obwodu i szukam ewentualnych zwarc lub przerw.Jesli jest ok to uruchamiam sam zasilacz.Jesli zasilacz działa poprawnie to podłanczam do koncówki potem do sieci i czekam na dym z reką na wyłączniku sieciowym :lol: Jak nie ma dymu zaczynam mierzyć napiecia itp.Jak jest dym to sie wkur... :razz:

Skomentuj

ja kupilem ten 300 wat za 82zl, dam sprawozdanie w poniedzialek :)

Skomentuj

dlatego lepiej dać przez rezystor np 200 omów wtedy jest szansa że się nic nie spali :P

Skomentuj

to tez jest ten 300W ja dalem rowne 80zl

Skomentuj

Jak możecie to napiszcie jakie trafo tam siedzi(moc, napięcie).

Skomentuj

trafo 2x40V zmierzone ~2x41V

Skomentuj

Wita również mam wzmacniacz od tego pana z tym że sprawny, troche inny model kupiłem ale chyba jestem zadowolony chciałbym się dowiedzieć jaką mocą dysponuje twój model, lub jak to sprawdzić co należy i jak zmierzyć??

Skomentuj

dalex1, czyli ten Twój model będzie miał +/- 120W przy 8ohm?

Skomentuj

Ja też go zamówiłem, i zastanawiam się czy jest lepszy od tego ostatnio popularnego montowanego w subach VoiceKraft 120W 6ohm.
                    Zastanawia mnie dlaczego tyle ma ich uszkodzonych? tak się sypią?
                    ps czy ma on wyjście na kolumny? Bo jeszcze nie przyszły a ze zdjęć mogę się domyślać..

Skomentuj

te zaciski które wyglądają na wyjścia to są wejścia sygnału wysokiego tak pisze bynajmniej. Tylko jak mam to rozumieć?? co pod to się podłącza ??

Skomentuj

tam jest aż 8 zacisków, podzielonych na 2 rodzaje. Jeden rodzaj do pobrania sygnału z kolumny, a drugie? wyjścia do podłączenia kolumn?(jako wzmacniacz 2.1?)
                        Bo jeśli nie to ten panel może mieć około 200Watt przy 8ohmach. Z w/w zdjęcia siedzą tam toshiby, tylko jakie trafo tam siedzi?
                        niech ktoś kto je ma doda więcej zdjęć i opinii, np dalex1

Dla ścisłości chodzi o te panele: Wzmacniacz do subwoofera aktywnego 300W (numer 871222307)

Skomentuj

zaciski z tego co zauważyłem w mojej wersji a kupiłem tą srebrną http://allegro.pl/item854075442_konc...o_250watt.html i jest jedno wejście chinch: LFE Direct, potem 2 pary chinch gdzie jedna para to OUT low level i druga para to IN low level. Są też wielkie zaciski też 2 pary gdzie pisze High level IN

Skomentuj

Zamieszczone przez rafal20
                            Zastanawia mnie dlaczego tyle ma ich uszkodzonych? tak się sypią?
                            już pisałem, to jest partia któa miała iść na recykling...

Kumpel kupił panelik też, no i coś jest nie tak bo nie wzmacnia sygnału tak jak powinien, jest bardzo ciho...

Skomentuj

schwalba mnie chodzi o mocniejszy panel...

http://allegro.pl/item871222307_wzma...nego_300w.html

Czy ktoś wie więcej na jego temat?
                              No i te są sprawne

Skomentuj

Wiec fotki zaraz wrzucam na serwer , moim zdaniem , nie koniecznie sa sprawne , poniewaz sprzedajacy nie ma w ogole zielonego pojecia o wzmacniaczach i proponuje kazdemu przed uruchomieniem najpierw rozebrac i sprawdzic czy wszystko jest git , bo troche szkoda zrobic sobie ognisko w pokoju :P Te panele sa mocniejsze od mivoca AM120 poniewaz trany sa juz mocniejsze i trafo bardziej wydajne.

Skomentuj

Zamieszczone przez schwalba
                                  Są też wielkie zaciski też 2 pary gdzie pisze High level IN
                                  to jest wejście wysokopoziomowe...
                                  tam jest aż 8 zacisków, podzielonych na 2 rodzaje. Jeden rodzaj do pobrania sygnału z kolumny, a drugie? wyjścia do podłączenia kolumn?(jako wzmacniacz 2.1?)
                                  nie jako wzmacniacz 2.1! Ludzie nauczcie się wreszcie! Pod jedną parę podłączasz kable od wzmaka a pod drugą parę dalej do kolumn

Skomentuj

csbiczek w moim panelu jest 4 zaciski a nie 8. I to jest we/wy wysokopoziomowe. I z tond moje pytanie

Skomentuj

csbiczek w moim panelu jest 4 zaciski a nie 8
                                      no to mając 8 zacisków masz możliwość podłączenia lewego i prawego kanału który będzie zsumowany...

z tond
                                      stąd :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                                        stąd :???:
                                        Każdemu się zdarzy, mało mnie to wzrusza :-P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X