Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sadzicie o kicie z Norda??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co sadzicie o kicie z Norda??

Witam co sądzicie o tym wzmacniaczu??
    http://www.nordelektronikplus.pl/ofe...s=2,314347E-02

wygląda jak holton 200, ma dwie pary tranów... za tą cene złożysz holtona 400 i jeszcze zostanie

Skomentuj

A gdzie moge dostać PCB do niego?

Skomentuj

Chodziło mi do Holtrona. Sama gotowa płytka w altronie kosztuje ponad 30zł a gdzie reszta elementów więc niewiem jak by miałby troche kasy mi zostać...

Skomentuj

Zamieszczone przez bartek34111
          Sama gotowa płytka w altronie kosztuje ponad 30zł
          sam zrób to masz 30zl w kieszeni
          a gdzie reszta elementów więc niewiem jak by miałby troche kasy mi zostać...
          aż tak strasznie dużo nie wyjdzie całość...

Skomentuj

ja zrobiłem holtona 400 za ok 80zł a ma dwa razy więcej tranzystorów końcowych... masz na elektrodzie projekt przema27 : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1202397-0.html

Skomentuj

Żeby ją samemu zrobić to trzeba mieć czym..

Skomentuj

diy... coś Ci to mówi?
                b327 - 5zł 100gram
                laminat - 6zł mały arkusz (pół A4)
                wydruk na folii/papierze kredowym mozajki - 1zł
                przynajmniej ja tak płacę

3minuty prasowania, 1h wytrawiania 15minut wiercenia otworów i jest :)

Skomentuj

Trzeba mieć gdzie to wydrukować na drukrace laserowej i potem mieć w czym to wytrawić:)

Skomentuj

drukujesz na zwykłym papieże i idziesz na xero z kerdowym i wtedy masz jak z lasera... Kupujesz b327 w elektronicznym i wytrawiasz w starym garnku z woda do którego wkładasz wiadereczko plastikowe do którego dajesz wytrawiacz z wodą i na oko pilnujesz temperatury wiem że to nie profesjonalne ale DIY na całego i u mnie się sprawdza...

Skomentuj

Trzeba mieć gdzie to wydrukować na drukrace laserowej i potem mieć w czym to wytrawić:)
                      przestań marudzić! Nie chce Ci się nawet wysilić to kup gotowy! Temat zaraz wywalę do kosza bo nic konkretnego w nim nie ma tylko Twój lament!

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                        przestań marudzić! Nie chce Ci się nawet wysilić to kup gotowy! Temat zaraz wywalę do kosza bo nic konkretnego w nim nie ma tylko Twój lament!
                        Ja nie marudze tylko pytam...lub stweirdzam fakty.
                        I mam takie same uprawnienia do wypowiadnia się na tym forum jak Ty...

Skomentuj

Żeby ją samemu zrobić to trzeba mieć czym..
                          z tego co mnie nauczono to pytania kończy się znakiem zapytania to raz, a te 2 cytaty w/w nie są pytaniami tylko biadoleniem... Jak już będziesz miał płytkę i części to trzeba to polutować i uruchomić, straszne nie?

Skomentuj

jak CI sie nie chce to na elektrodzie jest koleś co praktycznie tylko trawieniem tych holtonów się zajmuje, płytki sprzedaje po 15zł do projektu przema nie brałem u niego bo miał drogo reszte elementów a że jestem sknera to sam wytrawiłem a trany z allegro wzialem

Skomentuj

Znalazłem goscia na allegro co płytke do projektu przema zrobi za 10zl:)

Skomentuj

heh niech ci prześle przykładowe zdjęcia zrobionych przez niego płytek... żeby zwarć i przetrawień nie było

Skomentuj

Widziałem zdjęcia

Skomentuj

To moze ja Ci zrobie gotowca, mam koncowki, zasilacze, filtry, zabezpieczenia i wszystko inne co potrzebne :)

Holton to badziewie a ostatnio uproscili schemat jeszcze bardziej go psujac.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X