Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zlece wykonanie kitow wzmacniaczy.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez joy_plŻadne ryzyko, jakieś 7 lat temu zrobiłem wzmaka na tych końcówkach 200W osiągał przy 4Ohm nigdy nie było z nim problemów, obecnie poszedł do ludzi i jakoś nie miałem „reklamacji”. Poza tym końcówka posiada wszystkie niezbędne zabezpieczenia w przeciwieństwie do proponowanego przez ciebie holtona i jest dużo mniej awaryjna oraz nie ma z nią takich problemów. A jak ktoś jeszcze miał by obawy to może dołożyć drugą parę (na Elce jest gdzieś wzór PCB), a wtedy 300W można osiągnąć „z palcem w miejscu gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę”...
Zamieszczone przez pegelmesserA czemu symek nie ma wytrzymac +-50V? Spokojnie dziala na takim zasilaniu z pełną moca, tranzystory spokojnie wytrzymuja. Przeciez sa te same co w UNI a on tez tak pracuje....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985Po wymianie tych tranzystorów na we. będzie działał z +-50V. Dużo większego napięcia nie ma sensu dawać bo jest tylko jedna para tranzystorów i mocno rosą straty mocy na tych małych 2n5... trzeba by je wymienić na jakieś w większych obudowach.
Zamieszczone przez DDNA te klocki to w miare latwe do zmontowania beda?sa jakies niespodzianki problemy?
Przy napięciu powyżej 60V radził bym stosować wersje „300W” bo płytka jest już gotowa pod tranzystory sterujące większej mocy...
Skomentuj
-
Tak wiec nikt nie podejmie sie skompletowania 2szt kitow do wzmacniaczy ktore osiagnely by ok 200watt 8ohm i byly by na tyle proste,tanie i latwe by wpasowaly sie w moje oczekiwania? W dziale sprzedam jest 2x mostek tda ale osoba oglaszajaca nie odzywa sie,moze mi ktos powiedziec czy to by sie nadawalo?bo zestaw zawiera juz zmontowane kity,plus zasilacz itp.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DDNW dziale sprzedam jest 2x mostek tda ale osoba oglaszajaca nie odzywa sie,moze mi ktos powiedziec czy to by sie nadawalo?
Sadze ze nie masz pojecia o elektronice wiec nie masz szans na poskladanie tego szczegolnie ze takich konstrukcji nie ma dostepnych w necie.
Skomentuj
-
Faktycznie sie jednak nie podejme budowy jedynie moge zainstalowac gotowe moduly wraz z zasilaniem itp.do obudowy. A szukanie czego uzywanego,gotowego w takiej cenie tez prawda ciezka sprawa ale popatrze....dzieki za sciagniecie mnie na ziemie bo bym wydal kawalek pln"ow i by nic z tego nie bylo,jednak jak tak czytam o tych roznych wzmacniaczach to nic nie lapie z tego. Moderator mozna usunac ten temat.
Skomentuj
-
http://www.allegro.pl/item1144204157...x200w_rms.html
Masz tutaj dwa mostki TDA które wyciągają spokojnie 150W (te 200 to chyba trochę przesada). Za 240zł może Cię to zainteresować
Skomentuj
Skomentuj