witam założyłem nowy temat co do listy zamawiających i w nim proszę się dopisywać (natomiast ten niech pozostanie jako dział techniczny w sprawie tej końcówki)
i to mi odpowiada bo ja sam osobiście będę ściągał elementy z za granicy wiec nie sadze by byli chętni... niech csbiczek zajmie się elementami a ja pcb (plus dla chętnych elementy z http://www.partsconnexion.com/ i inne lepszej jakości ale o tym później)
Myślę że potrzeba minimum 10kompletów żeby zamówienie miało sens, a patrząc na to co dzieje się w wątku z pcb to nie problem. Mam nadzieję że dostępność elementów to nie będzie problem - przez weekend sprawdzę... Co do tranów końcowych to można je ot tak zmienić na toshiby bez zmian w układzie? Będą to odpowiednie zamienniki?
Myślę że potrzeba minimum 10kompletów żeby zamówienie miało sens, a patrząc na to co dzieje się w wątku z pcb to nie problem. Mam nadzieję że dostępność elementów to nie będzie problem - przez weekend sprawdzę... Co do tranów końcowych to można je ot tak zmienić na toshiby bez zmian w układzie? Będą to odpowiednie zamienniki?
To policz jaki byl by koszt min 10 komletnych kitow
Mi zwykle elementy wystarcza
"ja jestem normalny"
a moze jedna osoba zajmie sie wszystkim, zeby nie bawic sie w kilka wysylem itd?
rozeslanie to nie problem, np dla osob ktore chca pcb i kit daniel69 wysyla pcb do mnie a ja dalej razem z kitem... Robie male rozeznanie i jest kolejny problem - OPA627 koszt ok 100zł za szt - jaki zamiennik proponujecie?
jakikolwiek wzmacniacz operacyjny pojedynczy... może być za 1 zł może być za 10 np opa134 nawet w spisie elementów jest podany i autor sam taki używa... twierdząc ze opa627 mu nie odpowiada
tak też chciałem napisać ale uznałem że nie będę się wypowiadał bo to już sprawa osób które chcą kit a ja nie chce :P myślę że albo zdecydują się na jakiś lepszy albo niech wezmą jakikolwiek może tani czy coś by odpalić móc jak w domu ktoś nie ma a później będzie się martwił o wstawienie czegoś lepszego wedle własnego uznania, nie wiem jak już tam sobie będziecie chcieli. Tylko coś mi zamówienie na pcb się zatrzymało :( na prawdę nie ma chętnych ?? do mocnych kolumn lub suba jest jak znalazł... a pcb zawsze w szafie się kiedyś może przydać więc warto brać jak jest zamówienie do czegoś co chyba się za bardzo nie przytrafia - jak właśnie mocniejsza końcówka ciekawa...
hehe nie no ok ok tylko się martwię :P bo zależy mi na tym pcb a sam kilku szt nie dorobię bo majątek zapłacę pewnie... mam nadzieję że znajdą się chętni :) mam już chyba całą wizje tego wzmacniaczyka gotową...
Zastanawia mnie teraz jeszcze jedna rzecz: nie bardzo się może znam dlatego zapytam: skąd ta końcówka ma tyle mocy z tak niskiego napięcia zasilania? Napięcie zalecane jest zaledwie niższe o kilka v niż to w uniampie a moc 2 x większa...
Dokładnie, czyli napięcie wyższe o ok 5v w porównaniu z uni a moc ok 2x większa...
nie o 5 a 10 bo po pierwsze liczy się pełne napięcie a po drugie z tego co ja się orientuje przy zasilaniu +/-60 końcówki na necie uzyskują ok 300W... a +/-70 400W wiec nic tutaj nie jest naciągane... Dowodem jest nawet SUB300 irka który ma kondki do max63V wiec zapewne irek zasila go +/-60 :) a może nawet nie...
Skomentuj