Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ciekawa końcówka mocy - mocna

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolor niebieski
    Daniel69 - 2-5 szt
    Tanner - 1-4 szt
    bartek34111 - 1szt
    csbiczek 1-3szt

Skomentuj

witam założyłem nowy temat co do listy zamawiających i w nim proszę się dopisywać (natomiast ten niech pozostanie jako dział techniczny w sprawie tej końcówki)

http://diyaudio.eu/showthread.php/16...%C3%B3wki-mocy

Skomentuj

a moze caly kit?
        Grupowo wyszlo by taniej
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mogę się zająć organizacją części do tego wzmacniacza, mam już swoje źródła z zamówień miedzy innymi części do uniampa

Skomentuj

i to mi odpowiada bo ja sam osobiście będę ściągał elementy z za granicy wiec nie sadze by byli chętni... niech csbiczek zajmie się elementami a ja pcb (plus dla chętnych elementy z http://www.partsconnexion.com/ i inne lepszej jakości ale o tym później)

Skomentuj

Myślę że potrzeba minimum 10kompletów żeby zamówienie miało sens, a patrząc na to co dzieje się w wątku z pcb to nie problem. Mam nadzieję że dostępność elementów to nie będzie problem - przez weekend sprawdzę... Co do tranów końcowych to można je ot tak zmienić na toshiby bez zmian w układzie? Będą to odpowiednie zamienniki?

Skomentuj

z tego co mi wiadomo to tak, bez żadnych zmian

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                  Myślę że potrzeba minimum 10kompletów żeby zamówienie miało sens, a patrząc na to co dzieje się w wątku z pcb to nie problem. Mam nadzieję że dostępność elementów to nie będzie problem - przez weekend sprawdzę... Co do tranów końcowych to można je ot tak zmienić na toshiby bez zmian w układzie? Będą to odpowiednie zamienniki?
                  To policz jaki byl by koszt min 10 komletnych kitow
                  Mi zwykle elementy wystarcza
                  "ja jestem normalny"
                  a moze jedna osoba zajmie sie wszystkim, zeby nie bawic sie w kilka wysylem itd?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

rozeslanie to nie problem, np dla osob ktore chca pcb i kit daniel69 wysyla pcb do mnie a ja dalej razem z kitem... Robie male rozeznanie i jest kolejny problem - OPA627 koszt ok 100zł za szt - jaki zamiennik proponujecie?

Skomentuj

jakikolwiek wzmacniacz operacyjny pojedynczy... może być za 1 zł może być za 10 np opa134 nawet w spisie elementów jest podany i autor sam taki używa... twierdząc ze opa627 mu nie odpowiada

Skomentuj

No to kolejny problem rozwiązany

Skomentuj

OPA może każdy dobrać już pod siebie wg swoich preferencji..

Skomentuj

tak też chciałem napisać ale uznałem że nie będę się wypowiadał bo to już sprawa osób które chcą kit a ja nie chce :P myślę że albo zdecydują się na jakiś lepszy albo niech wezmą jakikolwiek może tani czy coś by odpalić móc jak w domu ktoś nie ma a później będzie się martwił o wstawienie czegoś lepszego wedle własnego uznania, nie wiem jak już tam sobie będziecie chcieli. Tylko coś mi zamówienie na pcb się zatrzymało :( na prawdę nie ma chętnych ?? do mocnych kolumn lub suba jest jak znalazł... a pcb zawsze w szafie się kiedyś może przydać więc warto brać jak jest zamówienie do czegoś co chyba się za bardzo nie przytrafia - jak właśnie mocniejsza końcówka ciekawa...

Skomentuj

Daniel spokojnie, daj z tydzień czasu a nie jeden dzień

Skomentuj

hehe nie no ok ok tylko się martwię :P bo zależy mi na tym pcb a sam kilku szt nie dorobię bo majątek zapłacę pewnie... mam nadzieję że znajdą się chętni :) mam już chyba całą wizje tego wzmacniaczyka gotową...

Skomentuj

Zastanawia mnie teraz jeszcze jedna rzecz: nie bardzo się może znam dlatego zapytam: skąd ta końcówka ma tyle mocy z tak niskiego napięcia zasilania? Napięcie zalecane jest zaledwie niższe o kilka v niż to w uniampie a moc 2 x większa...

Skomentuj

Podane wyżej moce mogą dotyczyć napięcia zasilania 45VAC czyli ok +/- 63V, wtedy by się zgadzało.

Skomentuj

W pdfie zaraz pod parametrami jest napisane +/- 55V DC i po 22.000uF na szyne. koncowka przyjmuje od 30 do 60VDC.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner Zobacz posta
                                        W pdfie zaraz pod parametrami jest napisane +/- 55V DC i po 22.000uF na szyne. koncowka przyjmuje od 30 do 60VDC.
                                        Dokładnie, czyli napięcie wyższe o ok 5v w porównaniu z uni a moc ok 2x większa...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                                          Dokładnie, czyli napięcie wyższe o ok 5v w porównaniu z uni a moc ok 2x większa...
                                          nie o 5 a 10 bo po pierwsze liczy się pełne napięcie a po drugie z tego co ja się orientuje przy zasilaniu +/-60 końcówki na necie uzyskują ok 300W... a +/-70 400W wiec nic tutaj nie jest naciągane... Dowodem jest nawet SUB300 irka który ma kondki do max63V wiec zapewne irek zasila go +/-60 :) a może nawet nie...

http://www.fratu.pl/irek/?sub300,62

ostatnie zdjęcie - doskonale widać

Skomentuj

Czaruję...
                                          X