Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kable na interkonekty z metra...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

no przeciez ja caly czas mowie ze wystepuje ale jest natyle maly ze sie go pomija

A wykresy pokazuja rozklad mocy a nie pradu jest wyraznie napisane

Skomentuj

a od czego zalezy moc??
      rozkład w przypadku naskurkowości wygląda mniejwiecej tak (odgrzebałe stare rysunki poglądowe) a twoje symulacje wykazują jedynie zalezność między poszczególnymi kablami!! zrozum to!! tam się nawet nie mozna takiego rozkładu doszukać jak by ktoś chciał!!

Skomentuj

Fajny kabelek Alfreda za 15zeta metr :)
        Yo entiendo lo que dices.
        Zrozumiane przyjete :]

Skomentuj

Jedno co można wywnioskować z symulacji białego to, że lepiej jest gdy kable są w większej odległości od siebie .

Skomentuj

dokładnie i to się zgadza :) tego nawet niechce negować to jest to oczym cały czas mówie naskurkowość to pikuś w porównaniu ze "śmieciami które docierają do kabla z otoczenia (np innych kabli)

Skomentuj

Jak napisalem na poczaku TO nie jest symulacja zblizona do audio ale mechanizmy sa podobne.

Wykresiki pokazuja tylko rozklad mocy w przewodach. Z tego co pamietam nie bylo zadnych innych zrodel zaklocen ktore mogly by oddzialywac na przewody w tej oslonie stalowej. Jedynie przewody oddzialywuja na siebie i to w polaczeniu z naskorkowoscia jest przyczyna ze moc nie wydziela sie rownomiernie.

Skomentuj

To co widać na rys. Białego to jest zniekształcenie rozkładu gęstości prądu w przewodniku przez zewnętrzne pole magnetyczne.
                Co ma naskórkowość do cieczy to nie wiem. Sposób chłodzenia jest narzucony przez nagrzewanie się kabla.
                Gdyby to była napradwdę naskórkowość to przewody nie byłyby okrągle tylko prostokątne (tak się robi falowody), bardzo szerokie i płaskie bo tylko wtedy można uzyskać duże pole powierzchni kabla (obwód) przy małym przekroju a przy przewodach okrągłych powierzchnia (lub obwód przewodnika) jest najmniejsza w stosunku do średnicy (2 pi R lub pi*D). Gdyby chodziło o naskórkowośc to stosowali by plecionkę a nie litą żyłę.

A "śmieci" w kablu głośnikowym nie będą słyszalne jeśli masa jest dobrze poprowadzona. chodzi chyba o wpływ kabla na brzminie.

Skomentuj

To co widać na rys. Białego to jest zniekształcenie rozkładu gęstości prądu w przewodniku przez zewnętrzne pole magnetyczne.
                  Jak wczesniej napisalem nie ma zewnetrzenego pola nie ma nic tylko powietrze :) Tylko i wylacznie przewody wytwarzaja pole

Niestety masa nie wszystko rozwiazuje :(

Skomentuj

Poczytałem tu i tam, jeszcze w paru miejscach co ludzie chwalą i zrobiłem połączeniówki z Gothama GAC2/1 i GAC4/1 i wtyczek Nakamichi.

Wovo uprzedzam że te kable kosztują więcej niz 5zł. za metr ;-P
                    Całość konekta kosztowała 30zł. brzmi naprawdę bardzo dobrze. Na moje gumowe ucho nie warto kupować wynalazków ze sklepu, tak do jakichś 300zł. na pewno. Tamto to lipa z dużym blitem ;-)

Jeszcze chwalonym kabelkiem są koncentryczne Klotz 108. Tych w rękach nie miałem, a też mogą być ciekawe. One mają między żyłami taką czarną koszulkę, podobną do takiej jaka jest w głośnikowych Van Den Hulach.

Sound Wave - jak piszesz "naskórkowość"! No jak?!
                    A może i dobrze??? Poważnie pytam. Fajne "pomarańczki" rysujecie, tylko nic z tego nie rozumiem. Takie kable puste w środku o jakich napisał >bialy widziałem gdzies w sieci ale tam chyba napisali, że są do transmisji sygnałów wysokich czestotliwości, a nie do zasilania pieców elektrycznych.

Rozwijając cytat z Kimbera zauważymy, że jeśli kable nie dosięgną od wzmacniacza do głośników to znacznie gorzej zagrają :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez avw
                      Rozwijając cytat z Kimbera zauważymy, że jeśli kable nie dosięgną od wzmacniacza do głośników to znacznie gorzej zagrają :-)
                      Hehe... myślę, że jest to najbardziej trafne spostrzeżenie w tym całym wątku. :P

Skomentuj

A czy zna ktoś sklep gdzie można kupic pojedyńcze przewody z OFC albo srebra ?? poprostu jeden przewodzik w izolacji...co 1mm kw. ??

Skomentuj

srebrzanka ma okolo 1mm dostepna w sklepach elektronicznych. Ale nie ma izolacji

Skomentuj

A w środku srebrzanki jest rdzeń miedziany. Cieńszą też można kupić, np. do innych połaczeń (interkonekt), bo ta jest bardzo sztywna jak na kable.

Skomentuj

Czaruję...
                            X