Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przedwzmacniacz do gitary basowej

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
    czy ma to prawo działać... wy jesteście elektronikami i was się pytam ;]
    Tak. (Jak masz rezystor 220 om zaraz na we. zasilania możesz go pominąć).
    mi chodzi o to by to działało....
    Niestety nie nie mogę powiedzieć Ci dokładnie co się stało bo nie mam fizycznie układu u siebie :) Musisz sam spr. Miernik w dłoń i do dzieła. Spr czy wszędzie dochodzi zasilanie, kable od potencjometrów nie mają przerwy, wszystkie luty. Mogę jedynie nanieść Ci napięcia jakie powinny być na każdym elemencie na schemat jak będą znacząco się różnić to od razu będziesz mieć sprawcę.

byle nie pod napięciem
    12V jeszcze nikomu krzywdy nie zrobiło a akumulatorowi nic się nie stanie pod warunkiem że będzie odpowiedni bezpiecznik. Na czas testu możesz podłączyć 2 baterie 9V lub 12V.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      Tak. (Jak masz rezystor 220 om zaraz na we. zasilania możesz go pominąć).
      Chodzi Ci o Kit Jabela czy Ten co mam JANKA ?? Co ten rezystor daje ??

Jutro jak tylko nie zjawi się pan stolarz to wezmę na stół ten preampik i go sprawdze

Gdybyś mógł nanieść te napięcia to byłbym wdzięczny... jakiś miernik posiadam :)

Skomentuj

Gdybyś mógł nanieść te napięcia to byłbym wdzięczny... jakiś miernik posiadam
        Jutro jak dojdę do siebie :) Dzisiaj nie dam rady :)

---------- Post dodany o 20:06 ---------- Poprzedni post o 21:46 ----------

Proszę

Podałem bez uwzględnienie prądów bazy tranzystorów (założyłem że tranzystory mają nieskończone wzmocnienie :) ) więc w zależności od jakości tranzystorów napięcia mogą znacznie odbiegać od podanych (rzędu +-20% )

Skomentuj

Czaruję...
        X