wklej parametry jakie wyszly po pomiarze w tabelce.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Karta muzyczna do pomiarów.
Collapse
X
-
A to fakt chyba tak jest. no nic podałem parametry jakie wychodzą top coś tam możesz wyczytać. Bo ja tylko rozumiem fr i thd. Rozbieżność kanałów jest pewnie spowodowana słabej jakości potkami. Jak słucham na słuchawkach na małej głośności to to widać
Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaMoze trzeba miec tam konto zeby mozna bylo ogladac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPanowie, do rzeczy...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaA jeszcze z ciekawosc zapytam. Masz plik kalibracyjny do ECM8000? Bo producent nie dostarcza go z mikrofonem.
---------- Post dodany o 15:34 ---------- Poprzedni post o 15:30 ----------
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaTHD: 0,051
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz postaJest w oryginalnym tutorialu do SW.
---------- Post dodany o 17:46 ---------- Poprzedni post o 17:44 ----------
Jak duze sa to roznice mozna zobaczyc tutaj http://diylautsprecher.de/index.php?...hnik&Itemid=66
Jak sie ma farta to sie trafi na sztuke, ktorej w ogole nie trzeba bedzie kalibrowac, a jak sie ma pecha no to pech...
Skomentuj
-
Rozkrecilem audioface okazalo sie ze siedzi tam PCM2902 czyli popularny dac.
Znalazlem jeszcze cos takiego: http://www.cyfronika.com.pl/kityavt2011/avt5299.pdf
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaRozkrecilem audioface okazalo sie ze siedzi tam PCM2902 czyli popularny dac.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Co do Emu 0204 to powiem Wam, ze trafilem na wydaje mi sie niezla okazje. Roczna karta, na gwarancji. Kupiona od bardzo milego kolesia z niemiec, ktory twierdzi ze praktycznie jej nie uzywal (wyglada jak nowa ale jakos watpie w to nie korzystanie). Cena 350 z przesylka. Jedynym minusem jest brak phantoma jak pisal wyzej Pogromca. Postaram sie zrobic w piatek pomiar tym RMAA zobaczymy co wyjdzie.
Wysyłane z mojego HTC A510e za pomocą Tapatalk 2
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNo tak, ale te mikrofony maja bardzo duza rozbieznosc charakterystyki i konieczny jest plik kalibracyjny dla kazdego egzemplarza.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz postaNie prawda.
Daje link jeszcze raz http://diylautsprecher.de/index.php?...hnik&Itemid=66
Skomentuj
-
Zamieszczone przez fforc9e Zobacz postaCo do Emu 0204 to powiem Wam, ze trafilem na wydaje mi sie niezla okazje.Zamieszczone przez fforc9e Zobacz postaCena 350 z przesylka.
Skomentuj
-
Gwarancja jest jeszcze parę miechów.
Karta doszła i działa :) Wylicytowałem na allegro :)
Mała ciekawostka:
Pomiar Emu 0204 - laptop zasilany z gniazdka (AC) (ciekawa jest górka na 3-4 khz wygląda jak jakiś coś góry zepchnięte przez jitter)
i... pomiar przy zasilaniu tylko z baterii (DC)
Jeśli ktoś poszukuje fajnego dac-a do kompa na usb to może przestać szukać pod warunkiem że zrobi sobie izolacje na USB :)
Wzmacniacza słuchawkowego jeszcze nie mierzyłem ale na ucho nic mu nie brakuje no i ma analogową regulacje głośności :)
Skomentuj
Skomentuj