Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta muzyczna do pomiarów.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wklej parametry jakie wyszly po pomiarze w tabelce.

Skomentuj

Skomentuj

Mozesz dac na jakis inny serwer? Na tym fotosiku nic nie mozna zobaczyc.

Skomentuj

Jak to nic nie widac jak klikniesz wchodzisz na fotosik i tam klikasz na foto i otwiera sie w pelnym wymiarze.

FR: -0,31; -2,85
          Noise level: -74,2
          Dyn. range: 73,9
          THD: 0,051
          Stereo crosstalk: -75,1
          Freq response: +0,2; -0,5

Skomentuj

U mnie otwiera sie tylko strona glowna. Moze trzeba miec tam konto zeby mozna bylo ogladac :) miniaturke widze.

Skomentuj

A to fakt chyba tak jest. no nic podałem parametry jakie wychodzą top coś tam możesz wyczytać. Bo ja tylko rozumiem fr i thd. Rozbieżność kanałów jest pewnie spowodowana słabej jakości potkami. Jak słucham na słuchawkach na małej głośności to to widać

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Moze trzeba miec tam konto zeby mozna bylo ogladac
                Chyba jednak nie - ja mam tam konto i również nie otwiera się rzeczone zdjęcie, a jedynie mój profil...

Skomentuj

Panowie, do rzeczy...
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Panowie, do rzeczy...
                    No to jesli test zostal wykonany poprawnie, to jakosc tej karty jest na poziomie zintegrowanych dzwiekowek. Jednak nie chce jednoznacznie wypowiadac sie, bo istnieje prawdopodobienstwo bledu pomiarowego.

Skomentuj

A jeszcze z ciekawosc zapytam. Masz plik kalibracyjny do ECM8000? Bo producent nie dostarcza go z mikrofonem.
                      Jest w oryginalnym tutorialu do SW.

---------- Post dodany o 15:34 ---------- Poprzedni post o 15:30 ----------

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                      THD: 0,051
                      Stary SB live tez tyle ma na tym programie ale przy poziomie -10dB osiaga juz ok 0,002%! Bo Program nakazuje mierzyc na pelnym poziomie wejsciowynm/wyjsciowym. Niestety po spieciu karty w petle poziomy we/wy nie sa dobrane. Kazda zmiana poziomu zmienia parametry bo dodaje sie szum i znieksztalcenia regulatora glosnosci/wzmocnienia. Szumy zawsze wychodza beznadziejne.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                        Jest w oryginalnym tutorialu do SW.
                        No tak, ale te mikrofony maja bardzo duza rozbieznosc charakterystyki i konieczny jest plik kalibracyjny dla kazdego egzemplarza.

---------- Post dodany o 17:46 ---------- Poprzedni post o 17:44 ----------

Jak duze sa to roznice mozna zobaczyc tutaj http://diylautsprecher.de/index.php?...hnik&Itemid=66

Jak sie ma farta to sie trafi na sztuke, ktorej w ogole nie trzeba bedzie kalibrowac, a jak sie ma pecha no to pech...

Skomentuj

Rozkrecilem audioface okazalo sie ze siedzi tam PCM2902 czyli popularny dac.
                          Znalazlem jeszcze cos takiego: http://www.cyfronika.com.pl/kityavt2011/avt5299.pdf

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                            Rozkrecilem audioface okazalo sie ze siedzi tam PCM2902 czyli popularny dac.
                            Wszystko tu się rozbija o sterownik...latencja jest stała.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Co do Emu 0204 to powiem Wam, ze trafilem na wydaje mi sie niezla okazje. Roczna karta, na gwarancji. Kupiona od bardzo milego kolesia z niemiec, ktory twierdzi ze praktycznie jej nie uzywal (wyglada jak nowa ale jakos watpie w to nie korzystanie). Cena 350 z przesylka. Jedynym minusem jest brak phantoma jak pisal wyzej Pogromca. Postaram sie zrobic w piatek pomiar tym RMAA zobaczymy co wyjdzie.

Wysyłane z mojego HTC A510e za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

No tak, ale te mikrofony maja bardzo duza rozbieznosc charakterystyki i konieczny jest plik kalibracyjny dla kazdego egzemplarza.
                                Nie prawda. Kazdy mikrofon ma jakies rozrzuty ale to nie powod zeby kazdy musial miec plik kalibracyjny.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                  Nie prawda.
                                  Jak nie prawda jak prawda hehe. Widziales link jaki Ci podalem? Masz tam pomiar 55 mikrofonow Behringera i widac jak na dloni roznice. W opisie pomiaru jest wzmianka, ze trzeba miec szczescie zeby trafic na dobry egzemplarz.

Daje link jeszcze raz http://diylautsprecher.de/index.php?...hnik&Itemid=66

Skomentuj

Zamieszczone przez fforc9e Zobacz posta
                                    Co do Emu 0204 to powiem Wam, ze trafilem na wydaje mi sie niezla okazje.
                                    Zamieszczone przez fforc9e Zobacz posta
                                    Cena 350 z przesylka.
                                    Ja zapłaciłem właśnie 280PLN z przesyłką :)

Skomentuj

Ladnie. Ja bym sie bal tak tanio, szczerze powiedziawszy :P. Jakąs gwarancje Ci koles wystawil??

Wysyłane z mojego HTC A510e za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Gwarancja jest jeszcze parę miechów.
                                        Karta doszła i działa :) Wylicytowałem na allegro :)

Mała ciekawostka:
                                        Pomiar Emu 0204 - laptop zasilany z gniazdka (AC) (ciekawa jest górka na 3-4 khz wygląda jak jakiś coś góry zepchnięte przez jitter)

i... pomiar przy zasilaniu tylko z baterii (DC)

Jeśli ktoś poszukuje fajnego dac-a do kompa na usb to może przestać szukać pod warunkiem że zrobi sobie izolacje na USB :)
                                        Wzmacniacza słuchawkowego jeszcze nie mierzyłem ale na ucho nic mu nie brakuje no i ma analogową regulacje głośności :)

Skomentuj

Nawet na akumulatorze wywalilo 50hz :) Niezla kiszka, spardz czy to przetwornik AC czy CA tak sieje a moze oba po trochu :) W kazdym razie tragedia jak dla mnie.
                                          Choc poziom tych szpilek nie jest bardzo duze ale jednak lepiej jakby ich nie bylo.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X