Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Hybryda

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Radiatory pomalować na czarno i gra
    Będą :)

Zamieszczone przez Biniol Zobacz posta
    Mnie ciekawi jak wygląda ta płytka pre-ampa i czy mógłbyś nieco przybliżyć szczegóły jej budowy oraz możliwości. Pozdrawiam.
    Tak:
    schemat gdzieś tu był.
    - selektor 4 wejścia z możliwością rozbudowy
    - regulacja na PGA - dowolnym z serii PGA (na płytce są dodatkowe staby +-5V dla PGA2311)
    - galwaniczna separacja od sterownika
    - płytka jest w pełni na elementach przewlekanych a druk jednostronny

---------- Post dodany o 18:00 ---------- Poprzedni post o 17:50 ----------

dolphin123twoja hybryda jest jakaś pechowa :P
    Na jednej płytce trafiła mi się 1n4148 przewodząca w obie strony i rezystor 82om który miał przerwę.
    Szanse na tą są chyba mniejsze niż trafienie w totka :biggrin:

Skomentuj

Aaaaa sterownik już jest czy dopiero będzie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        dolphin123twoja hybryda jest jakaś pechowa :P
        Na jednej płytce trafiła mi się 1n4148 przewodząca w obie strony i rezystor 82om który miał przerwę.
        Szanse na tą są chyba mniejsze niż trafienie w totka
        No to grubo :) Chyba nie chce iść w moje ręce... :P

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          - płytka jest w pełni na elementach przewlekanych a druk jednostronny
          Ooo! Właściciele żelazka już zacierają ręce! :)

Skomentuj

Ja czekam na zabezpieczenie i zaczynam trawić płytki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Biniol Zobacz posta
              Aaaaa sterownik już jest czy dopiero będzie ?
              Będzie :)

A tak wygląda po złożeniu:

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
              A po co chcesz trawić nie masz czasami u mnie ? :)
              W przyszłym tygodniu paczka powinna dotrzeć .

---------- Post dodany o 18:37 ---------- Poprzedni post o 18:19 ----------

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
              Co do zab. Irka to o ile uzyskanie czasu rzędu 1min nie stanowi problemu o tyle uzyskanie stabilności już hożej . Prace trwają.

---------- Post dodany o 19:51 ---------- Poprzedni post o 18:37 ----------

Informacja
              ZABEZPIECZENIE IRKA:
              (unizab1)
              Jedyną modyfikacją jaką trzeba zrobić to zwiększyć C2 do 100uf.
              Daje to czas 45s-1min.
              Jednak należy się liczyć z tym że nieuformowany kondensator może mieć większą niż normalnie upływność przez to
              początkowo czas może być nieco większy nawet kilku min.
              Po kilku cyklach jednak wszystko powinno wrócić do normy.
              Radzę unikać jakiś przed potopowych elektrolitów. Takie rzeczy zdarzyły mi się tylko z jakimiś leżakami które mam jeszcze z lat 90 :)
              Kto chce może po prostu wstawić tam dużo stabilniejszy kondensator tantalowy 47uf-68uf/25V i zwiększyć nieco R11 do 1.2-1.5M.
              Niestety taki kondensator jest duży i drogi (kilka PLN).

Skomentuj

Jak postępy z UniSW?
                Kiedy można się go spodziewać?

Skomentuj

Pisze program.
                  Cały czas zjada mi jednak DIY domowe. Zabawa w murarza. Robię elewację i wieczorem nie mam siały nawet pisać na klawiaturze :(

Skomentuj

Ja zakpiłem projekt Volcan0 i powiem że lepszej regulacji głosu nie miałem (nie tyle projekt co pga).
                    Tam autor przewidział pga tylko jako potencjometr, bez możliwości wzmocnienia.
                    Zmienić się to ma wraz z nadejściem upgrade softu.
                    Wiadomo że pga jest w stanie wzmocnić sygnał aż do +31,5dB.
                    Mam nadzieję że Twój będzie posiadał wzmocnienie, co najmniej do +10dB.
                    Przydaje to się gdy źródło posiada zbyt słaby sygnał, by w pełni wysterować koniec mocy.
                    Ale i tak co najmniej dwa lub więcej pcb wezmę, na zapas.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                      co najmniej do +10dB.
                      Tak będzie ale jeszcze nie wiem ile bo ze wzrostem wzmacniania maleje sprzężenie zwrotne wokół wbudowanego w PGA wzmacniacza operacyjnego 31 dB to już na pewno mocno zniekształcenia wzrosną :)

Skomentuj

Panowie, może chwielibyście zamówić wspólnie trafka z toroidy.pl (mam do nich 15km) kilka %rabatu na bank da się wyrwać. można też pomyśleć o reszcie el. zasilacza?

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                          Panowie, może chwielibyście zamówić wspólnie trafka z toroidy.pl (mam do nich 15km) kilka %rabatu na bank da się wyrwać. można też pomyśleć o reszcie el. zasilacza?
                          Jest wspólne zamówienie na trafa do uni w innym wątku, można by to zamówienie spiąć do kupy że tak powiem i może da się jeszcze coś urwać z ceny

Skomentuj

El. zasilacza(kondensatory) ja mogę zamówić jak będe zamawiał części do uniampa.

Skomentuj

pamiętajcie, że nie może być tylu organizatorów co elementów, np: każdy zajmie się zamówieniem innego rezystora hehe

Skomentuj

Tak się sklada że robie zamowienie części i trafek do uniampa. Dlatego piszę że mogę zamówić. Reszta zależy od was. Jak chcecie róbcie listę. Tylko nie w tym temacie bo się bałagan robi.!

Skomentuj

Nadrabiam zaległości i uaktualniam dokumentacje w pierwszym poście.

V1 ma obecnie status OBSOLETE !

Płytki oznaczone REV1 nie wymagają żadnego rzeźbienia, dobierania itp. i działa od razu po POPRAWNYM montażu !
                                  DOKUMENTACJA BĘDĄCA W PIERWSZYM POŚCIE JEST JEDYNĄ OBOWIĄZUJĄCĄ.
                                  DOKUMENTACJA DLA POSIADACZY KITÓW I PŁYTEK BEZ REV1 TEŻ JEST UMIESZCZONA W TYM POŚCIE.
                                  INNE ZOSTANĄ SKASOWANE Z TEMATU !

Wszystko przenoszę do chmury więc może to się jeszcze ciągnąć do końca tygodnia bo ilustrowana instrukcja obsługi ma sporyyy rozmiar .

---------- Post dodany o 21:39 ---------- Poprzedni post o 20:20 ----------

Kto wysłał do mnie PW musi powtórzyć miałem zapchaną skrzynkę :)

Skomentuj

Raven w spisie masz lekki błąd. Jest napisane lm335 a powinno być 336.:)

Świetny opis.! Pozdrawiam.

Skomentuj

Z pewnych przyczyn wszystko zostało anulowane.
                                      Więcej nie będzie.

Skomentuj

Raven powoli przybieram sie do skladania kitu. W zwiazku ze sporymi zmianami w temacie troche sie pogubilem zatem mam kilka pytan i mam nadzieje ze inni tez skorzystaja

1) czy opis / fotorelacja dostyczy zestawow, a w szczegolnosci plytek ktore zamawialismy wspolnie na forum ( http://diyaudio.pl/showthread.php/18985-Hybryda/page15 )
                                        2) kiedys byla wzmianka na temat napiec zasilania, mocy i chyba radiatorow potrzebnych by wszystko bylo optymalnie - mozesz jeszze raz zamiescic taka informacje? jakie maks napiecie trafa, jaka mamy moc i jaki radiator bedzie potrzebny
                                        3) jaka pojemnosc zalecasz dac do glownego zasilacza?
                                        4) zasilanie do lamp - mozesz napisac jakie parametry ma miec? wydajnosc, napiecie dc/ac?
                                        5) unizab1 - jesli dobrze pamietam chodzilo o opoznione zalaczenie kolumn do momentu redukcji DC gdy lampy sa zimne? czy cos pomieszalem?
                                        to chyba poki co wszystkie pytania)

Skomentuj

1) TAK
                                          2) Radiator A6023 L = 10cm na kanał
                                          trafo stereo - 300-500VA 2*40VAC (napięcie pod obciążeniem) lub mono 150-300VA na kanał 2*40VAC
                                          3) min 20mF na kanał. optymalnie 40mF
                                          4) AC 6.3V 1.5A lub 6.3VDC 1.5A :) zlecane DC
                                          5) tak. trzeba zmienić jeden kondensator jest na pierwszej stronie tematu.

Sterownik nie wiem kiedy będzie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X