Witam ponownie. Dalej nie zrobiłem przedwzmacniacza ale jestem już coraz bliżej:lol:. Tak jak już mówiłem zdecydowałem się na LM1036 patrzyłem na ofertę AVT i http://www.advanceelectronic.pl/pl/p...reo-z-LM1036/4. Kit AVT z LM1036 to podobno straszna siara, błędna wartość kondensatora, badziewnie poprowadzone ścieżki itp. Teraz do rzeczy, czy ma ktoś schemat tego przedwzmacniacza http://www.advanceelectronic.pl/pl/p...reo-z-LM1036/4 ? Kolejne dwa pytania będą dotyczyć kondensatorów. Jeżeli w zwrotnicy są zastosowane kondensatory zwykłe elektrolityczne w jaki sposób to wpływa na jakość dźwięku? Czy mogę zastosować zwykłe kondensatory(elektrolity, bez dopisków audio) do toru zasilania(za mostkiem) tak aby jakość dźwięku nie spadła?
Jeżeli w zwrotnicy są zastosowane kondensatory zwykłe elektrolityczne w jaki sposób to wpływa na jakość dźwięku? Czy mogę zastosować zwykłe kondensatory(elektrolity, bez dopisków audio) do toru zasilania(za mostkiem) tak aby jakość dźwięku nie spadła?
nie czytałem całego wątku, mówisz o zwrotnicy aktywnej czy pasywnej? Zresztą dla aktywnej i biernej nie ładuj elektrolitów w torze audio.
Pasywna, bardzo podobna do tej na obrazku
W takim razie jakie najlepiej zastosować kondensatory do zwrotnicy?
Czy mogę zastosować zwykłe elektrolity w torze zasilania?
---------- Post dodany o 19:14 ---------- Poprzedni post o 20:06 ----------
Tak jak pisałem kilka postów wyżej przydałoby się wyjście na słuchawki. Wystarczy, że dam 4 rezystory szeregowo, po jednym na kabel od wzmacniacza(masa prawego kanału, masa lewego, sygnał prawego i sygnał lewego) do wyjścia jack 6.3mm? Albo inaczej dam 3 rezystory, jeden na masę(zewrę lewy i prawy kanał)jeden na prawy i jeden na lewy kanał, połączone szeregowo.. Jeszcze jedno pytanie jaką dać wartość rezystorów?
Ok, wydaje mi się, że rozumiem schemat ale lepiej zapytać.
WEL-wyjście od wzmacniacza lewego kanału
WEP- wyjście od wzmacniacza prawego kanału
SGND- masa od wzmacniacza
W wyjściu jack 6,3 zostawiam SPK I GND wolne(nic tam nie lutuje)
PHP- prawy kanał słuchawek
PHL- lewy kanał słuchawek
Aha i jak dam 240 Ohm zamiast 220 to nic się nie powinno stać?
Dobra teraz co do kondensatorów w zwrotnicy. Byłem w 2 sklepach elektronicznych i w obu nie mieli kondensatorów foliowych. To znaczy jeden miał takie po 8zł wiec sobie odpuściłem. Patrząc na to foto zwrotnicy z góry C2, C6 ,C7 to chyba zwykłe elektrolity, jak sądzicie?
podaj wartosci tych kondensatorow
jezeli to male wartosci to kup stare miflexy lub cos innego (MKT, MKS, MKSE, MKP itp itd)
jezeli to duze wartosci to niestety elektrolit bipolarny
bede zamawial z polinka wiec moge pozniej to podeslac poczta
Byłem w już trzecim sklepie elektronicznym i kupiłem wszystkie oprócz 4 tych styrofleksowy. Wsadziłem je tylko do jednej zwrotnicy, aby porównać dźwięk z druga kolumna na elektrolitach i w sumie to nie słyszę różnicy. W piwnicy mam te stare styrofleksowe, specjalnie ich nie wyrzucałem. Wlutuje je z powrotem i zostawię to w spokoju. W każdym razie dzięki za chęć pomocy.
Skomentuj