Jak kaznodzieja zabrzmiał kolega wyżej :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ciepły CD poszukiwany :)
Collapse
X
-
Z tego co używam i słucham i jest niedrogie to Onkyo 6930 ma najcieplejsze brzmienie.Pozostałe cd to Sony 590 i Nad 521BEE.Bardzo podobnie brzmi sony .Osobiście wolę jednak Nad'a z zimnym ale precyzyjnym brzmieniem.
ps.:przeczytałem cały wątek i....Panowie,to nie AS ,jeśli nie macie konkretnych propozycji dla autora wątku nie piszcie,nie ma sensu.W tym wszystkim najgorsze jest to,ze łaśnie przeczytałem niepotrzebnie wszystko (a wystarczy przeczytać tylko pierwszy post)Last edited by zbyszek; 13.10.2012, 17:04.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zbyszek Zobacz postaPanowie,to nie AS ,jeśli nie macie konkretnych propozycji dla autora wątku nie piszcie,nie ma sensu.W tym wszystkim najgorsze jest to,ze łaśnie przeczytałem niepotrzebnie wszystko (a wystarczy przeczytać tylko pierwszy post)
a) nie wnosi nic do zawartości merytorycznej forum (jak i inne podobne)
b) jest nie zgodny z tematyką serwisu
c) jest w złym dziale
d) pytanie autora jest pozbawione sensu
Miałem kilka wyjść:
a) zostawić temat i skierować autora na "jedynie słuszną drogę" :)
b) wrzucić do śmietnika
c) skasować - ale zaraz odezwały by się głosy że tu kogoś knebluje
d) przenieść do offtopic co pewnie zrobię :)
Jak będzie więcej takich tematów to forum zacznie przypominać AS gdzie jedynie jest 99% szumu i śmieci nic więcej.
Te śmieci to w większości opisy jak coś gra - opisy brzmienia. Kompletnie bezsensowne bo subiektywne do niczego nikomu - po za ich autorem - niepotrzebne. Nic z nich nie wynika. Nic nie można się z nich dowiedzieć.
O danym sprzęcie można znaleźć tyle całkiem sprzecznych i całkowicie wykluczających się opinani, że samo to powinna dać wam do myślenia.
Mnie interesują konkretne obiektywne opinie a opisy czyich wrażeń słuchowych są dla mnie bezwartościowe .
Jeśli mam się opierać na jakieś subiektywnej opinii to tylko mojej.
---------- Post dodany o 20:09 ---------- Poprzedni post o 19:45 ----------
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaW takim razie był w błędzie... Wszyscy wiemy, że każdy wzmak brzmi inaczej.
Skoro był w błędzie to jakim genialnym sposobem udało mu się zrobić tak dobrze grający wzmacniacz, że go używasz nawet go nie słuchając ?
I dlaczego akurat ten wybrałeś skoro kompletnie nie zgadzasz się z podejściem prezentowanym przez jego projektanta ?
On czasami nie przebierając w słowach mówił co myśli o tych wszystkich audiofilskich dyrdymałach :)
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postatylko trzeba mieć odpowiednią "resztę" sprzętu by to usłyszeć
Zaraz pewnie dojdziecie do wniosku że głuchy był :biggrin: To jakim cudem projektował dobrze grający sprzęt ? Miał farta ? :biggrin:
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaOprócz tego trzeba podejść do zagadnienia bez odgórnej negacji i mieć choćby przeciętny słuch.
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaUważam, że czasami należy wyjść poza stereotypy by dostrzec PRAWDĘ.
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaotrzebuję CD, który jak pisałem wcześniej powinien być ciepły w barwie tzn. powinien mieć dość sporo dolnego pasma, niezbyt wysuniętą średnicę i stonowane wysokie pasmo. Zestaw, który gra u mnie w tej chwili skomponowany jest z kloców "faworyzujących" średnie pasmo co przekłada się na jego dominację nad resztą pasma.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaAle każdy CD (no prawie) ma płaską charakterystykę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985Tzn jaką ? tzn ten QUAD 303 to badziew ? Elektrostaty QUAD-a to też badziewie tak ? Walker miał kiepski sprzęt dlatego nie słyszał różnicy ?
Zaraz pewnie dojdziecie do wniosku że głuchy był To jakim cudem projektował dobrze grający sprzęt ? Miał farta ?
Czy ty naprawdę nie słyszałeś nigdy różnicy w Dzwieku po zmianie wzmacniacza?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Każdy wzmacniacz brzmi tak samo
Uważają co niektórzy
Bo wzmacniacz ma parametry
On nie do słuchania służy
Wystarczy pomierzyć przecież
Wykresikiem jednym, dwoma
Ujmiemy obraz dźwiękowy
Niech się ludzkie ucho schowa
I niech nie zbiją was z tropu
Różnice, które słyszycie
Prawdę znać oscyloskopu
Jedyną słuszną musicie
Audiofile, zmora świata
Kosmiczne bzdury gadają
Ale po drugiej drzwi stronie
Są tacy, co liczb słuchają
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaAle każdy CD (no prawie) ma płaską charakterystykę.
No chyba, że Wy uważacie, że każdy gra tak samo, to ja się nie będę więcej wypowiadał o brzmieniu odtwarzaczy cd...:)Last edited by jamess8; 16.10.2012, 16:56.
Skomentuj
-
Raven1985 w jakimś innym wątku na temat Quada cytowałeś samego Walkera:
We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405.
Jak zatem osoba jak Walker może również twierdzić, że wszystkie wzmaki grają tak samo skoro nawet nie słucha swoich "tworów"? Swoją drogą ciekaw jestem jak wiele wzmaków przeszło przez twój system... Zastanawia mnie również dlaczego nie wszystkie wysokopółkowe kolumny grają tak samo dobrze na każdym wzmacniaczu, o źródle nie wspominając?
Temat do śmietnika??? Zrobisz jak uważasz. Chciałbym tylko zaznaczyć, ze sprecyzowałem jakie brzmienie mnie interesuje- konkretnie. Nie rozumiem również dlaczego osoby, które negują zróżnicowanie barwowe klocków audio zbierają głos w tym temacie. Powtórzę się po raz kolejny- to, że czegoś nie da się zmierzyć nie oznacza, że tego nie ma. Prosty przykład- gitara. Robiona jest w większości przypadków z tych samych gatunków drzewa, tych samych gabarytów, a jednak każda brzmi inaczej z tymi samymi strunami. Proponuję wykonać eksperyment.
---------- Post dodany o 21:47 ---------- Poprzedni post o 21:31 ----------
Jeszcze słów kilka...
Jest ogromna różnica pomiędzy ludźmi zachwycającymi się dźwiękiem, a ludźmi którzy zachwycają się lub nie jedynie konstrukcją urządzenia reprodukującego ten że dźwięk. To jest jak różnica pomiędzy architektem, a osobą wrażliwą na piękno i estetykę. Osoba taka nie będzie wnikała z jakch stopów wykonana jest konstrukcja nośna, ile ton betonu potrzebne było do wykonania owej budowli... Ona jedynie zachwyci się pięknem tego Tworu... Taka właśnie jest różnica pomiędzy nami- ludźmi kochającymi dźwięk, a wami- ludźmi z naukowym podejściem do zagadnienia. Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Nie na temat...Robiona jest w większości przypadków z tych samych gatunków drzewa, tych samych gabarytów, a jednak każda brzmi inaczej z tymi samymi strunami. Proponuję wykonać eksperyment.
Taka właśnie jest różnica pomiędzy nami- ludźmi kochającymi dźwięk, a wami- ludźmi z naukowym podejściem do zagadnienia. Pozdrawiam.
http://www.audiostereo.pl/kondensato.../page__st__550
http://www.audiostereo.pl/zaklocenia...ego_97146.html
http://www.audiostereo.pl/przewod-gl...niu_94745.html
http://www.audiostereo.pl/furutech-f...acy_95316.html
http://www.audiostereo.pl/upgrade-zwrotnicy_97421.html
http://www.audiostereo.pl/lampizacja...icy_97254.html
http://www.audiostereo.pl/elektrolit...cap_97354.html
http://www.audiostereo.pl/upgrade-zw...air_97561.html
http://www.audiostereo.pl/prad-z-ele...zmy_96252.html
http://diyaudio.pl/showthread.php/20...oszukiwany-%29
Dla nas dobry układ to dobry ukłąd i koniec, a nie nieustanne grzebanie i modyfikowanie wymienieniając jeden element na ten sam element innego producenta.
Last edited by tomq88; 16.10.2012, 23:24.
Skomentuj
-
Proponuję zakończyć ten temat. SilverCrain,ja rozumiem twoje stanowisko, podobnie jak paru innych użytkowników piszących w tym temacie. Ale generalnie nie spotkasz się tu ze zrozumieniem, bo koledzy i tak będą wiedzieli lepiej, co słyszysz i wskażą, że nie słyszysz, tylko masz urojenia. Musisz też ich zrozumieć, może sami faktycznie nie słyszą, albo zwyczajnie nie robili stosownych eksperymentów, choć dziwne, że wobec tego i tak ferują wyniki.Tak, czy siak, tutaj z ludźmi się nie dogadasz
. Myślę, że powinieneś założyć temat na AS. Nie ma w tej propozycji żadnej ironii. Po prostu tam są użytkownicy, którzy przewalają dziesiątki klocków i o dźwięku będą mogli się wypowiedzieć, coś doradzając. Jak przefiltrujesz bzdury np. o kablach sieciowych podnoszących brzmienie zestawu o klasę, lub dwie, to znajdziesz wartościowe informacje. Bo chyba nie chcesz już tutaj udowadniać komuś, że nie jesteś wielbłądem i czytać, że to, czy CD-ek lub wzmacniacz słyszalnie podkreśla lub osłabia jakiś zakres częstotliwości nie może mieć miejsca, bo przecież "charakterystyka częstotliwościowa jest płaska", lub że "wszystkie wzmacniacze i wszystkie odtwarzacze CD grają tak samo"
.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomq88 Zobacz postaNie na temat...
Dlaczego zakładasz jednolitość struktury drewna z jednego gatunku? To nie mdf.
Zamieszczone przez tomq88 Zobacz postaNie na temat...
Czy wy na pewno kochacie dźwięk, czy tylko możliwość poprawienia sobie samopoczucia poprzez wymianę jednych elementów na inne rzekomo lepiej grające? Popatrz na to z naszej strony - zbudujemy układ, który technicznie jest poprawny i słuchamy na nim muzyki nie przejmując się tym, że inny ukłąd w opinii "kogoś " zagra lepiej/cieplej/barwniej.
Dla nas dobry układ to dobry ukłąd i koniec, a nie nieustanne grzebanie i modyfikowanie wymienieniając jeden element na ten sam element innego producenta.
Przykład z życia... Miałem kiedyś Nad'a 3130 (integra). Wymieniłem gniazda sygnałowe na złocone, połączone z pcb srebrnym przewodem ekranowanym, usunąłem tandetną zworę i wykonałem połączenie stałe przedwzmacniacza z końcówką mocy na pcb również srebrem. Po jakimś czasie Nad poszedł w inne ręce. Nowy właściciel kupił ten wzmacniacz dla swojego kolegi gdyż identycznego Nad'a (bez przeróbek) użytkował od kilku ładnych lat i znał bardzo dobrze charakter jego brzmienia. Mając w domu dwa, niby takie same wzmacniacze postanowił je skonfrontować na swoich kolumnach. Jak napisał- przerobiony Nad gra duuużo lepiej (więcj dołu, więcej detali). Hmmm... pewnie też miał urojenia bo przecież wszyscy wiemy, że wzmaki graja tak samo.
Dziękuję za uwagę :)
---------- Post dodany o 18:52 ---------- Poprzedni post o 18:46 ----------
Jeszcze jedno....
W innym temacie nt. QUAD 303 wielu z "ekspertów" ganiło mnie za modyfikacje jakie popełniłem (wymiana kondensatorów elektrolitycznych na nowe gdyż stare miały ze 30 lat, wymiana okablowania). Twierdzili, że zepsułem brzmienie wzmaka tymi modyfikacjami. Teraz twierdzicie, ze takie pierdoły jak kondensatory i kabelki nie mają wpływu na brzmienie czy pracę układu, a kondensatory BG na bank są gorsze od ITT, które siedziały w Quad 303. Dałem więc Nichicon Gold Tune... Panowie ... O co wam tak naprawdę chodzi... Może o pokazanie swojej wyższości nad "nie elektronikami"?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postai nie na zasadzie "wydaje mi się". On sam to słyszy
Ludzie też to wszystko słyszą i im się to nie wydaje - a przynajmniej oni tak twierdzą .
Teraz wiesz o co mi chodzi ?
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaNo chyba, że Wy uważacie, że każdy gra tak samoZamieszczone przez jamess8 Zobacz postaale zastanawia mnie z czego wynikają różnice w dźwięku różnych odtwarzaczy CD
Nigdzie też nie napisałem też że wszystkie wzmacniacze grają tak samo.
To tak dla porządku :)
Pisałem tylko, że jest bardo, bardzo mało prawdopodobne aby różne napędy CD z tym samym daciem grały różnie.
Miałem kilka CD i robiłem daci na większości obecnie dostępnych "kostek ". Tylko w nielicznych przypadkach udało mi się w ślepym teście rozpoznać który gra mimo że początkowo wydawało mi się ze są duże różnice :). (Nie mówię tu o całkowicie skopanych jakiś wynalazków typu integra w lapku)
Różnice są bardzo subtelne i nie ilościowe a dotyczą wybrzmień i charakteru wysokich tonów - na to ostanie ma wpływ głównie charakterystyka filtra cyfrowego (w prawie wszystkich przetwornikach stosowny jest tzw. "half band" nie zapewniający całkowitego tłumienia aliasingu - na fs/2 ma tylko 6db tłumienia a powinien już wszystko wyciąć. taki filtr ma tylko Wolfon )
Nie sądzę żeby przy normalnym odsłuchu ktoś kto nie wie na co zwracać uwagę był wstanie to wychwycić , zresztą kilku osobników już testowałem i nie słyszeli :) A co niektórzy z nich słyszą kable :P
Już w latach 90 były dostępne przetworniki z efektywną rozdzielczością 20 bitów - dynamiką blisko 120dB co oznacz że wszystkie zniekształcenia przetwornika leżą ponad 20dB niżej niż możliwości 16bitowego formatu CD.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaKable LAN, USB i inne, podstawki antywibracyjne pod kable czy "czarną dziurę" (takie coś co czarnego co stawia się na urządzeniach audio i coś tam ma robić że dźwięk się poprawia jakieś pole czy coś... niedawno Srajan recenzje strzelił w 6moon )Last edited by jamess8; 17.10.2012, 20:28.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaJak zatem osoba jak Walker może również twierdzić, że wszystkie wzmaki grają tak samo skoro nawet nie słucha swoich "tworów"? Swoją drogą ciekaw jestem jak wiele wzmaków przeszło przez twój system
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postajak wiele wzmaków przeszło przez twój system
No i średnio buduje 1 na miesiąc :)
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaZastanawia mnie również dlaczego nie wszystkie wysokopółkowe kolumny grają tak samo dobrze na każdym wzmacniaczu, o źródle nie wspominając?
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaProsty przykład- gitara. Robiona jest w większości przypadków z tych samych gatunków drzewa, tych samych gabarytów, a jednak każda brzmi inaczej z tymi samymi strunami. Proponuję wykonać eksperyment.
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaJest ogromna różnica pomiędzy ludźmi zachwycającymi się dźwiękiem
Czasami jednak nie jest potrzebna całkowita wierność i tutaj zostaje trochę miejsca na własne preferencję :)
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaJest ogromna różnica pomiędzy ludźmi zachwycającymi się dźwiękiem, a ludźmi którzy zachwycają się lub nie jedynie konstrukcją urządzenia
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postawrażliwą na piękno i estetykę
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaTo jest jak różnica pomiędzy architektem
---------- Post dodany o 20:38 ---------- Poprzedni post o 20:27 ----------
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaalbo zwyczajnie nie robili stosownych eksperymentów,
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postawiemy elementy elektroniki nie są idealnie precyzyjne
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postanp. NAD - stalowa lipa
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaTwierdzili, że zepsułem brzmienie wzmaka tymi modyfikacjami
---------- Post dodany o 20:45 ---------- Poprzedni post o 20:38 ----------
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postana pewno odtwarzaczy na różnychJa też słuchałem różnych :) A na pewno miały różne daci ? :)
Poczytaj :http://www.edward-audio.pl/test-digitalizacja-winyla/
Daje do myślenia nie ? Tam wsadzali w tor przetwornik A/D i D/A i praktycznie nikt tego jednoznacznie nie wychwycił :)
To nie jest 1 taki eksperyment były już poważne publikacje prezentowane na AES gdzie testowano setki osób :) Np. wkładając w tor SACD rejestrator 16bitowy wnioski takie same.
Poczytaj co pisze jeden z uczestników testu Edwarda :
http://www.audiostereo.pl/test-digit...st__p__2325676
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postai nie na zasadzie "wydaje mi się". On sam to słyszy,Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaLudzie też to wszystko słyszą i im się to nie wydaje - a przynajmniej oni tak twierdzą .
Teraz wiesz o co mi chodzi ?. Stoi facio, krótkowidz, na przystanku i czeka na tramwaj. Coś jedzie, on patrzy i numeru nie jest w stanie zidentyfikować, bo obiekt za daleko. Gość obok (jeśli wolisz, kobita, oczywiście w glanach, czarna i w ogóle ateistka zatwardziała
), z dobrym wzrokiem mówi, że jedzie tramwaj o numerze, niech będzie, 666, dodając, że mu/jej się nie wydaje, tylko faktycznie to widzi. Krótkowidz na to, że mu/jej na pewno się wydaje i być tak nie może, bo on sam tego nie widzi.
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTeraz wiesz o co mi chodzi ?
No chłopie...I teraz przyznaj się bez bicia, kto tu niedawno pisał, że ma dość słaby wzrok? :flapper:.Last edited by Racjonalny; 19.10.2012, 18:59.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaWalker to był dość bystry facet :) Skoro wszystkie grają tak samo to nie ma sensu ich słuchać. Dość logiczny wniosek nie ? :)[/url]
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaO rety. Fabrycznych sam miałem kilka poza to tym przeszła przez moje ręce spora ilość które naprawiałem .
No i średnio buduje 1 na miesiąc :) [/url]
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaBo te najbardziej hi-end-we mają skopane zwrotnice i impedancje zjeżdżającą do samego piekła. 2om to pikuś są takie co mają 0.5om :) Normą jest też zaniżanie impedancji i kolumny które są co najwyżej 4om a przedstawiane są jako 8 :) Słabowity piecyk nie da sobie rady od cała tajemnica. [/url]
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaZły przykład. Da się bez problemu zmierzyć :)[/url]
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaJa nie zachwycam się dźwiękiem tylko muzyką bo jej słucham. Sprzęt audio ma mi ją tylko odtworzyć możliwie wiernie - tak jak chciał tego artysta.
Czasami jednak nie jest potrzebna całkowita wierność i tutaj zostaje trochę miejsca na własne preferencję :)[/url]
Nie słuchasz dźwięków lecz muzyki... :) A czym że muzyka jest jak nie sekwencją następujących po sobie lub odgrywanych w tym samym takcie dźwięków??? Muzyka to dźwięki !!! Muzykę można tworzyć, ze wszystkich dźwięków jakie wytępują w naturze bądź otoczeniu.
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTak ci drudzy nigdy nie docenią wysiłku projektanta i geniuszu zastosowanych rozwiązań technicznych dzięki którym mogą cieszyć się swoimi dźwiękami :). [/url]
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaCi mogą tylko podziwiać ładną obudowę :P [/url]
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaWypowiadasz się w temacie o którym nie masz pojęcia :) [/url]
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNie brzmienie tylko wzmka :)[/url]
Raven1985 nie chcę tu podważać Twojej fachowości ani wiedzy, co Ty czynisz bez najmniejszych oporów w stosunku do mnie ale jak widać z powyższego delikatnie mówiąc- kompromitujesz się publicznie. Ja nie chcę tu toczyć wojen ponieważ mnie one średnio interesują ale jeśli ktoś mówi mi "prosto w twarz", że jestem głupi i nie mam bladego pojęcia o niczym to w sumie jeszcze mniej mi się to podoba. Nie rozumiem również braku szacunku do innych użytkowników. Zapewne zaprzeczysz odnośnie Tego stwierdzenia ale to, że ktoś nie jest zaawansowanym elektronikiem nie czyni go głupcem ani upośledzonym słuchowo.
Założyłem ten temat ponieważ potrzebowałem porady kogoś kto być może miał podobne klocki do moich i zna trochę więcej wyrobów z pod znaku CD player, a w związku z tym będzie w stanie mi doradzić. Jak pisałem kiedyś tam... Miałem w jednym czasie kilka odtwarzaczy CD i każdy z nich grał inaczej na tym samym zestawie. Nie odsłuchiwałem ich na kiepskich klockach (kolumny Dynaudio z morelem, Nad 3130, gainclone - pewnie napiszesz, ze to kibel :) ). Poza tym by dokonać porównań i testów należy najpierw bardzo dobrze osłuchać się ze sprzętem, który będzie testowany by mieć czas na wychwycenie specyficznego charakteru każdego z nich. Ponadto trzeba bardzo dobrze znać utwory na których dokonywane ma być porównanie. Bez dogłębnego poznania, nie ma porównania.
Pozdrawiam serdecznie i żywię nadzieję, ze nie okażesz się aż tak apodyktyczny by wrzucić ten tema to śmietnika ponieważ bądź co bądź jednak coś on wnosi.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaNo chłopie...I teraz przyznaj się bez bicia, kto tu niedawno pisał, że ma dość słaby wzrok? .
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaOgromna ignorancja
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaZasatanawiam się skąd możesz wiedzieć czego chciał artysta
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postada się to zmierzyć choćby "na słuch"
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaJak słuchacz, który zachwyca się brzmieniem danego urządzenia może nie doceniać wysiłku projektanta???
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaTak prostackim i bezpodstawnym stwierdzeniem chcesz zdyskredytować moje wypowiedzi???
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaIle osób posiadających "dobry" sprzęt zna się na elektronice???
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postakompromitujesz się publicznie
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postabraku szacunku do innych użytkowników.
Zamieszczone przez SilverCrain Zobacz postaZastanawiające jest to dlaczego budujesz średnio jeden na miesiąc...
A tak żeby było na temat itp.
Szukaj CD z dac-ami "drabinkowymi" AD1862 /65 PCM1702/04 PCM63/53/56 itp
albo z bardziej współczesnych - Wolfonem WM8740/41/42
unikaj jedno bitowych MASH itp no może oprócz TDA1547
Skomentuj
Skomentuj