Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw 2.1 uniamp x2 koncept

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam pytanie czy moglby ktos polecic jakis soft-start do toroida,przewidywana moc to 500 VA ? zależałoby mi na lekkim zapasie mocy zeby jeszcze 600 VA wytrzymał,myśle przyszłościowo.

Skomentuj

Masz: http://www.advanceelectronic.pl/pl/p...roidalnego./14

Skomentuj

coś płytka wydaje sie mała i nie budzi mojego zaufania,ale za taka cene dzieki @gooralesko biore ten kit .

Skomentuj

Nie na temat...
          Uwierz waszmość Józefie, że ta płytka ma aż nadto elementów. Te, z których ja korzystam (projekt autorstwa znajomego) mają 7 elementów + 2 złącza i działają wybornie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
            Uwierz waszmość Józefie, że ta płytka ma aż nadto elementów. Te, z których ja korzystam (projekt autorstwa znajomego) mają 7 elementów + 2 złącza i działają wybornie.
            Potwierdzam, sam wykonałem kilka takich sowtów, o których kolega wyżej wspomina i nie było z nimi żadnych problemów :)

Skomentuj

Ja tez mam dwa SS od Advance'a i działają jak należy. Nie rozumiem jak można się kierowac wielkością płytki przy ocenianiu jej poprawnego działania. Zreszta tego się na oko nie da ocenić. trzeba to sprawdzić organoleptycznie.

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                Uwierz waszmość Józefie,
                No bez takich po prostu jestem niezorientowany w temacie. czyli mam juz softstart,trafo,filtr z kitu avt do subwoofera czyli praktycznie cały wzmacniacz.Myśle ze moża zacząć zamawiać,Tak jeszcze z ciekawości parowanie tranów jest koniecznościa ,jesli tak to jest jakis latwy sposob na nie?

Skomentuj

Zamieszczone przez jozef213 Zobacz posta
                  No bez takich
                  To akurat napisał kolega wyżej :)

Tak jeszcze z ciekawości parowanie tranów jest koniecznościa
                  Jeśli chodzi o parowanie tranzystorów to nigdy takowych zabiegów nie wykonywałem i wszystko działało(i działa ) dobrze. Na alledrogo kiedyś widziałem już sparowane sztuki, więc jeśli ci zależy na tym to czemu nie :) taka parka 4zł droższa tylko więc musisz sam zdecydować.

Skomentuj

Przepraszam za nieumyslne posadzenie @piglet11 jesli chodzi o trany to kupie sparowane,może rzeczywiście kilkaa zlotych i bede spal spokojnie ze wzmak brzmi jak powinien.
                    Mam tylko jedno ciekawe spoztrzeżenie,czemu każdy przekonuje mnie zeby zrobic suba aktywnego+wzmak dla monitorow? przeciez wspolny transformator to oszczednosc pieniedzy i miejsca,pozatym nie bede zbyt czesto korzystac z panelu konktornego na subie,wiem że taki typ konstrukcji kojarzy sie bardzo z tanimi zestawami 2.1 ale jak przeklada sie to na jakość dźwieku,podejrzewam że niema to najmniejszego znaczenia ,bardzo prosze o poprawe jesli sie myle

Skomentuj

jezeli masz zamiar wydac 500zl na glosniki to bym bral TDA
                      jezeli chcesz uniampa to wg mnie nie ma sensu schodzic ponizej AWXow

Skomentuj

Licze na to że na glośniki wydam max 300 zl czy taki zestaw STX GDN17-140-8SCX + GDWK10-200-8PJ i jakis GDN 20/80/1 na sub bedzie wporzadku?

Skomentuj

w takim razie kupuj gotowca na TDA

Skomentuj

Ja Cie namawiam na wzmaka nie w subie, a tak zeby stal gdzies przy kompie, z doswiadczenia wiem, ze potem jest to uciazliwe, a jak bedzie juz gotowe okaze sie ze musisz sie znow napracowac i wydac kase by zmienic stan rzeczy.

Skomentuj

Wiec mowicie ze uniamp bedzie sie marnowal przy tych glosnikach ktore podalem? moge na nie max 400zl wydac ale nie chce wchodzic w wyzsza półkę cenową,

Skomentuj

Więcej Ci dadzą dobre głośniki niż dobry wzmacniacz:P

Skomentuj

Podane przec ciebie monitory to koszt minimum 300-400zl z wykonczeniem. Podobnie sub. A gdzie jeszcze obudowa wzmacniacza? Wg mnie z takim budzetem bierz gotowca. Sam bym tak zrobil, ale inne proporcje - satelity 13cm a sub 25cm

Skomentuj

tak ale wzmacniacz wyjdzie mnie ze wszystkim max 500 zl ,400 zl wydam na glosniki a stowka na materialy do wykonczenia ,wiec koszt budowy kolumn to tlyko glosniki+mdf i drobnica,robocizna powiedzmy nie liczy sie juz

Skomentuj

koszt budowy kolumn to tlyko glosniki+mdf
                                      Tak się tylko wydaje niestety. Gdzie koszt zwrotnicy, kabli, terminali, rur BR, klejów, wkrętów, forniru, lakieru, pędzli, szpachli, kolców...

Polecam przemyślenie tematu i zrobienie szacunkowego kosztorysu. Za te pieniądze wydaje mi się, że lepiej kupić coś używanego. Niedawno lklukasz wklejał link: http://tablica.pl/oferta/infinity-re...n-ID1U7sD.html Jak widać kolumny się sprzedały, bo była to rzeczywiście okazja.

Skomentuj

@Bebok kolce do kolumn mam,zwrotki wykonam samodzielnie wg projektu,terminale ok 20 zl,kable ,br to grosze bedzie okleina zamiast fornitu wiec w stowie za materialy sie zamknac powinienem nawet jesli nie to moge nagiac budzet do 1200 nic wielkiego sie nie stanie ten projekt nie jest jakos kosztożerny 2 uniampy wyjda mi za 200zl,trafo 200,potencjometry,filtr i przedwzmacnacz oraz softstart to 100zl,obudowy na wzmaka nie bedzie gdyz bedzie to zabudowane w subie, wysokotonowce 80 zl,nisko-srednio-150,100zl niskotonowy jakis w miare tani i dobry zostaje 100 zl na zwrotki,kable,terminale i 200 zl na stolarke wraz z materialami,moze nawet fornir uda sie zalatwic tanio i wyrobie sie w 1100 uzywek niechce kupowac wole cos dopasowanego w 100% pod siebie,malo miejsca na podlogowki wiec buduje minitory o duzej sprawnosci wspomagane subem

Skomentuj

bedzie okleina zamiast fornitu
                                          Okleiny bym się nie tykał.
                                          Tani fornir: http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=p&string=fornir&us_id=2012 7290
                                          malo miejsca na podlogowki wiec buduje minitory
                                          Czyli monitory będą na meblach stały?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X