Mam pytanie czy moglby ktos polecic jakis soft-start do toroida,przewidywana moc to 500 VA ? zależałoby mi na lekkim zapasie mocy zeby jeszcze 600 VA wytrzymał,myśle przyszłościowo.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zestaw 2.1 uniamp x2 koncept
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaUwierz waszmość Józefie, że ta płytka ma aż nadto elementów. Te, z których ja korzystam (projekt autorstwa znajomego) mają 7 elementów + 2 złącza i działają wybornie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaUwierz waszmość Józefie,po prostu jestem niezorientowany w temacie. czyli mam juz softstart,trafo,filtr z kitu avt do subwoofera czyli praktycznie cały wzmacniacz.Myśle ze moża zacząć zamawiać,Tak jeszcze z ciekawości parowanie tranów jest koniecznościa ,jesli tak to jest jakis latwy sposob na nie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jozef213 Zobacz postaNo bez takich
Zamieszczone przez jozef213 Zobacz postaTak jeszcze z ciekawości parowanie tranów jest koniecznościa) dobrze. Na alledrogo kiedyś widziałem już sparowane sztuki, więc jeśli ci zależy na tym to czemu nie :) taka parka 4zł droższa tylko więc musisz sam zdecydować.
Skomentuj
-
Przepraszam za nieumyslne posadzenie @piglet11jesli chodzi o trany to kupie sparowane,może rzeczywiście kilkaa zlotych i bede spal spokojnie ze wzmak brzmi jak powinien.
Mam tylko jedno ciekawe spoztrzeżenie,czemu każdy przekonuje mnie zeby zrobic suba aktywnego+wzmak dla monitorow? przeciez wspolny transformator to oszczednosc pieniedzy i miejsca,pozatym nie bede zbyt czesto korzystac z panelu konktornego na subie,wiem że taki typ konstrukcji kojarzy sie bardzo z tanimi zestawami 2.1 ale jak przeklada sie to na jakość dźwieku,podejrzewam że niema to najmniejszego znaczenia ,bardzo prosze o poprawe jesli sie myle
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jozef213 Zobacz postakoszt budowy kolumn to tlyko glosniki+mdf
Polecam przemyślenie tematu i zrobienie szacunkowego kosztorysu. Za te pieniądze wydaje mi się, że lepiej kupić coś używanego. Niedawno lklukasz wklejał link: http://tablica.pl/oferta/infinity-re...n-ID1U7sD.html Jak widać kolumny się sprzedały, bo była to rzeczywiście okazja.
Skomentuj
-
@Bebok kolce do kolumn mam,zwrotki wykonam samodzielnie wg projektu,terminale ok 20 zl,kable ,br to grosze bedzie okleina zamiast fornitu wiec w stowie za materialy sie zamknac powinienem nawet jesli nie to moge nagiac budzet do 1200 nic wielkiego sie nie stanie ten projekt nie jest jakos kosztożerny 2 uniampy wyjda mi za 200zl,trafo 200,potencjometry,filtr i przedwzmacnacz oraz softstart to 100zl,obudowy na wzmaka nie bedzie gdyz bedzie to zabudowane w subie, wysokotonowce 80 zl,nisko-srednio-150,100zl niskotonowy jakis w miare tani i dobry zostaje 100 zl na zwrotki,kable,terminale i 200 zl na stolarke wraz z materialami,moze nawet fornir uda sie zalatwic tanio i wyrobie sie w 1100uzywek niechce kupowac wole cos dopasowanego w 100% pod siebie,malo miejsca na podlogowki wiec buduje minitory o duzej sprawnosci wspomagane subem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jozef213 Zobacz postabedzie okleina zamiast fornitu
Tani fornir: http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=p&string=fornir&us_id=2012 7290
Zamieszczone przez jozef213 Zobacz postamalo miejsca na podlogowki wiec buduje minitory
Skomentuj
Skomentuj