Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw 2.1 uniamp x2 koncept

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

NIE! sa specjalne kable sygnalowe. Koncentryczna budowa, w srodku sygnal na zewnatrz ekran/masa.
    Do glosnikow juz dowolny kabel

Skomentuj

Pawel S np takie cos? http://allegro.pl/klotz-my-206-kabel...027805608.html
      mam jeszcze pytanie czy wykonalbys zwrotnice pod awx-y? i jaki orientacyjny koszt jesli tak?

Skomentuj

Mikrofonowe sa za grube - niewygodnie to ulozyc. Poszukaj cienszych
        Nie mam czasu na zwrotnice :/

Skomentuj

Na sygnałowe ProCab MC405, kolumnowe ProCab LS15 i git
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Hermes tak zrobie bo nie sa drogie w szczegolnie sygnalowki wygladaja na porzadna robote.
            Szukam kogos kto wykonuje zwrotnice bo samemu sie to srednio widzi gdy niemam jak pomierzyc tego pozniej ;/

Skomentuj

jak ci sie nie spieszy to moge te zwrotnice zrobic
              ale bede robil dopiero jak bede zamawial czesci z polinka
              a bede zamawial jak w koncu znajdzie sie czas na pomiary (1-4 tyg)

Skomentuj

Pawel S nie spieszy mi sie wcale, traktuje to jako hobby a nie jako cos co musze na jutro zrobic dzis np wlutowalem wszystkie tranzystory bo mialem wolna chwile,
                tylko wysokotonowki AWX chyba niema w wersji 4R a kiedys widzialem,pozatym stx podniosl ceny troche ;/
                http://stx.pl/gdwk-10-250-8-awx.html +http://stx.pl/gdn-18-140-4-awx.html droga zabawa ale coz

Zwrotnica wg. projektu z forum czy dedykowana od stx ? Co jest lepsze ?

---------- Post dodany o 22:23 ---------- Poprzedni post o 22:17 ----------

Jakie elementy elektroniczne najczesciej podczas lutowania sie uszkadzaja ? boje sie ze cos przegrzalem rozumiem ze kondensator moze stracic czesc pojemnosci,a dioda zlapac przebicie pozatym niema czego uszkodzic?

Skomentuj

raczej w uniampie nie ma co przegrzac

Skomentuj

Jutro odpalam uniampy na uczelni i mam pytanie co zrobic z kondensatorami c5.....c30 chyba 5 pustych miejsc jest nic nie montowac czy dac zworki?
                    co pomiedzy tranzystory sterujace i toschiby,paste termoprzewodzaca czy nic nie dawac i skrecic porostu srubami?

Skomentuj

jak nie ma nic w opisie to zostawiasz puste

odrobina pasty wystarczy

Skomentuj

Ok,dam paste,ale pomiedzy toschiby i mike oraz mike i radiator tez trzeba dac paste, jaka jest dobra?
                        Uniampy odpalone narazie nie pomierzylem jeszcze bo za malo czasu mialem,narazie przetestowane na pr-kach skreconych na max w lewo i na glosniku 10 wat graly w miare czysto,pozniej wszystko wyreguluje,niezbyt dobrze wygladaja rezystory emiterowe bo nie moglem wspolosiowych nigdzie dostac i dalem zwykle ale nic z tym juz nie zrobie.
                        Jakie gniazda dac we wzmacniaczu i kolumnach? banany tu i tu czy we wzmaku wszedzie chincze a w kolumnach banan?

Skomentuj

Zamieszczone przez jozef213 Zobacz posta
                          jaka jest dobra?
                          kazdy daja najzwyklejsza i jakos dziala

Jakie gniazda dac we wzmacniaczu i kolumnach? banany tu i tu czy we wzmaku wszedzie chincze a w kolumnach banan?
                          na glosniki rca? pomysl zanim zaczniesz cos robic. przeciez rca sa sygnalowe!

Skomentuj

Ok Pawel dam banany na kolumny,jak sprawa zwrotnic sciagnales z polinku elementy? jak cos to moge poczekac z meisiac jeszcze.

Ostatnia rzecza ktora mnie martwi to to ze dostalem chyba rezystory za slabe sa to te o wartosci 1K sa duzo mniejsze niz pozostale czy to cos przeszkadza?

Skomentuj

jakie zwrotnice? mecz mnie co jakis czas bo czasu nie mam na nic
                              jak zaprojektuje inne zwrotnice to bede zamawial. nie wiem kiedy

Skomentuj

Witam ponownie czy moze ktos polecic glosniki o nieco wiekszej skutecznosci niz AWX-Y ,boje sie ze nie wystarczy to co juz mi wczesniej poleciliscie ,gdyż chcialbym tego zestawu uywac takze czasem do domowek w 50m kw. Moge dolozyc kilka stowek jeszcze ponad to co mam na awx odlozone.

Pozdrawiam .

Skomentuj

Witam ponownie czy moze ktos polecic glosniki o nieco wiekszej skutecznosci niz AWX-Y
                                  proponuje najpierw poslucac, dopiero pozniej narzekac

jak sie obawiasz to zrob 3 drogi na AWXach http://diyaudio.pl/showthread.php/21...la-diyaudio-pl zasil je 200-300w i po problemie

Skomentuj

No tak ale w pokoju 50mkw dwa takie monitory duzego wrzenia nie zrobia ,z drugiej strony jesli mialbym to zasilac 300 wat na kanal to by mi koncepcje caliem zepsulo gdyz bardzo mocno sie uparlem zeby uniampow uzywac.
                                    Wiem ze moze zaczynam za mocno kombinowac wiec jesli uwazacie na forum ze takie stereo sprawdzi sie tez to zostaje przy tej konstrukcji.
                                    Pawel S. a zwrotka do tych awx ile by za parke wyszla tak orientacyjnie?

Skomentuj

niedlugo mam zamiar zlozyc w/w 3 drogi wiec dam znac czy uniamp wystarczy czy nie

na domowkach muzyka nie musi byc tak glosno jak w klubach. z glosnoscia bylbym spokojny, gorzej z iloscia basu i wytrzymaloscia tych kolumn

jak ceny sie nie zmienily to para gotowych zwrotnic ok 180zl

Skomentuj

Policzylem na szybko ile to by mnie kosztowalo teraz i zostaje przy monitorach na awx + sub car audio. 87db do odfiltrowaniu i przy mocy 120 wat to nie jest az tak malo zreszta bassreflex w subie podbije ze 3db i przy normalnym sluchaniu pewnie ok 30 wat wystarczy a jak bede chcial kiedys dorobic fronty to tez wiekszego problemu nie powinno być.

Pawel S dobre piwo Ci wisze za wypowiedzi w tym watku!

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Pawel S dobre piwo Ci wisze za wypowiedzi w tym watku!
                                          ile to juz osob tak pisalo... jak na razie to piwo postawil tylko marian - nawet nie wiem za co

Skomentuj

Czaruję...
                                          X