Zamieszczone przez Pogromca mitow
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Radio samochodowe pod zasilaczem ATX - pytanie
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Nie na temat...Zamieszczone przez elektroPC Zobacz postaPodłączę bez wahania się że uszkodzi mi się radiomarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Dawno sie nie wypowiadalem ale. 45 postow, dwa albo i wiecej tematow w koszu a cale te zamieszanie zeby podlaczyc radio do zasilacza czyli dwa kabelki... eh... z jednej strony lekki przerost formy nad trescia ale z drugiej milo ze ludzie sobie pomagaja a nie tak jak na innym forum o elektronice byl by juz ban:)
Skomentuj
-
Najbardziej mnie dziwi to, że kolega elektroPC ma w niku "elektro", wie co to dioda zenera (albo wie, że coś takiego istnieje), wie co to mostek graetza (albo wie, że coś takiego istnieje), a nie umie podstawić do dwóch wzorów danych, żeby wyliczyć szukane
A poza tym tak jak Deker napisał... Działa? Działa. No to niech działa.
Skomentuj
-
Heheh, to, że znam takie części, to nie oznacza, że się znam na tej dziedzinie. Po prostu sporo czytałem na internecie, patrzyłem, no i wiem że to istnieje ale nie liczyłem ani nie dobierałem jeszczę żadnego rezystora do żadnego układu - więc i nie mam pojęcia jak to się oblicza. Nie wiem, od czego by zacząć...
Nie wiem jeszczę czy działa, dopiero będę sprawdzał i dam znać, czy gra bez tego obciążenia.
Skomentuj
-
Jak to odtwarzacz ? Jak Ja chcę kolumny napędzić aby w mieszkaniu miażdżyło basem.Ok, nic się nie stanie... Ale skoro w wikipedii pisze, aby nie podłączać zasilacza bez obciążenia bo istnieje ryzyko awarii to jednak jest w tym trochę prawdy ? A jeszczę jedno: czy nie przeszkadza to, że przewodem +12V idzie 13A a w instrukcji radia pisze że maksymalny pobór prądu to 10A ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaMasz jakieś dziwne problemy z tym radiem.
Skomentuj
-
Sorry za spóźnioną odpowiedź - nie miałem dostępu do internetu. No, ale w tym czasie podłączyłem wkońcu to radio. Działa idealnie, kolumny mają lepszy i mocniejszy bas niż pod wieżą. A TERAZ ZE SPECJALNĄ DEDYKACJĄ DLA TYCH, CO PISZĄ JAKIEŚ BZDURY. A WIĘC CI, KTÓRZY NA INNYCH FORACH PISZĄ O JAKIMŚ KOPNIĘCIU RADIA PRZEZ ZASILACZ PC TO NIECH SIĘ WOGÓLE NIE INTERESUJĄ BO JESZCZĘ ICH PORAZI PRĄD - WIDAĆ NA ODLEGŁOŚĆ, ŻE NIE MAJĄ POJĘCIA O NICZYM A PISZĄ !!!
Nie dałem nawet żadnego obciążenia i przy podgłaśnianiu nie brakuje prądu.:) A więc skoro gra, to mogę tak pozostawić ?
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez elektroPC Zobacz postaWIDAĆ NA ODLEGŁOŚĆ, ŻE NIE MAJĄ POJĘCIA O NICZYM A PISZĄ !!!
Skomentuj
Skomentuj