Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio samochodowe pod zasilaczem ATX - pytanie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    jak np mostek zenera itp.
    Chyba mostek Graetza :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No właśnie! Graetza!

---------- Post dodany o 12:33 ---------- Poprzedni post o 12:31 ----------

Zenera to może być dioda ale nie mostek.:P

Skomentuj

No tak, male przejezyczenie. Czasami czlowiek mysli o jednym, a pisze o drugim.

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez elektroPC Zobacz posta
          Podłączę bez wahania się że uszkodzi mi się radio
          Ke?
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Dawno sie nie wypowiadalem ale. 45 postow, dwa albo i wiecej tematow w koszu a cale te zamieszanie zeby podlaczyc radio do zasilacza czyli dwa kabelki... eh... z jednej strony lekki przerost formy nad trescia ale z drugiej milo ze ludzie sobie pomagaja a nie tak jak na innym forum o elektronice byl by juz ban:)

Skomentuj

Dokładnie... Chociaż rozmowa się toczy - nie porównując elektrody...
              Ke?
              No bo myślałem, że istnieje ryzyko ''kopnięcia'' radia przez impuls wytwarzany przy rozruchu zasilacza.:)

Skomentuj

Najbardziej mnie dziwi to, że kolega elektroPC ma w niku "elektro", wie co to dioda zenera (albo wie, że coś takiego istnieje), wie co to mostek graetza (albo wie, że coś takiego istnieje), a nie umie podstawić do dwóch wzorów danych, żeby wyliczyć szukane

A poza tym tak jak Deker napisał... Działa? Działa. No to niech działa.

Skomentuj

Heheh, to, że znam takie części, to nie oznacza, że się znam na tej dziedzinie. Po prostu sporo czytałem na internecie, patrzyłem, no i wiem że to istnieje ale nie liczyłem ani nie dobierałem jeszczę żadnego rezystora do żadnego układu - więc i nie mam pojęcia jak to się oblicza. Nie wiem, od czego by zacząć...
                  Nie wiem jeszczę czy działa, dopiero będę sprawdzał i dam znać, czy gra bez tego obciążenia.

Skomentuj

3 strony o niczym! Zaraz ten temat poleci do kosza. Podłącz to radio, nic się nie stanie, sam tak nie raz odpalałem różne urządzenia na 12v.

Skomentuj

Nie lepiej kupić jakiś odtwarzacz mp3 z allegro za 5zł niż męczyć te tematy o jakimś radiu?

Skomentuj

Jak to odtwarzacz ? Jak Ja chcę kolumny napędzić aby w mieszkaniu miażdżyło basem. Ok, nic się nie stanie... Ale skoro w wikipedii pisze, aby nie podłączać zasilacza bez obciążenia bo istnieje ryzyko awarii to jednak jest w tym trochę prawdy ? A jeszczę jedno: czy nie przeszkadza to, że przewodem +12V idzie 13A a w instrukcji radia pisze że maksymalny pobór prądu to 10A ?

Skomentuj

13A to max zasilacza i radio weźmie tyle ile będzie potrzebowało.

Skomentuj

Aha, no ta. Ma bezpiecznik 10A więc i tak i tak nie pójdzie więcej...

Skomentuj

Podlacz do cholery to radio i nie zawracaj juz ludziom du... bzdurami. Marnujesz tylko cenne kilobajty na serwerze :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                Pogromco: "Najpierw Teoria - potem Praktyka" :thumbsup:
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

No to marnuję swoje własne a nie czyjeś...
                                  Podłącze, ale niech tylko coś... To Ty będziesz...yy.. Wszyscy będziecie bulić!

Skomentuj

Żebyś się nie zdziwił. podłącz a bedzie grało. Masz jakieś dziwne problemy z tym radiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                      Masz jakieś dziwne problemy z tym radiem.
                                      nie ma problemow z radiem bo jeszcze ani razu go nie podlaczyl :p

Skomentuj

Sorry za spóźnioną odpowiedź - nie miałem dostępu do internetu. No, ale w tym czasie podłączyłem wkońcu to radio. Działa idealnie, kolumny mają lepszy i mocniejszy bas niż pod wieżą. A TERAZ ZE SPECJALNĄ DEDYKACJĄ DLA TYCH, CO PISZĄ JAKIEŚ BZDURY. A WIĘC CI, KTÓRZY NA INNYCH FORACH PISZĄ O JAKIMŚ KOPNIĘCIU RADIA PRZEZ ZASILACZ PC TO NIECH SIĘ WOGÓLE NIE INTERESUJĄ BO JESZCZĘ ICH PORAZI PRĄD - WIDAĆ NA ODLEGŁOŚĆ, ŻE NIE MAJĄ POJĘCIA O NICZYM A PISZĄ !!!
                                        Nie dałem nawet żadnego obciążenia i przy podgłaśnianiu nie brakuje prądu.:) A więc skoro gra, to mogę tak pozostawić ?

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez elektroPC Zobacz posta
                                          WIDAĆ NA ODLEGŁOŚĆ, ŻE NIE MAJĄ POJĘCIA O NICZYM A PISZĄ !!!
                                          Oceniasz innych a sam nie masz o tym zielonego pojecia. Troche pokory...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X