Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio samochodowe pod zasilaczem ATX - pytanie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam, mam. Przynajmniej napewno wiem więcej, niż niektórzy inni w internecie.

Skomentuj

Nie bardzo chce mi się w to wierzyć. W tym (http://diyaudio.pl/showthread.php/22...em-ATX-pytanie) temacie tego nie było widać...

Na pytanie Pawła czy poradzisz sobie z obliczeniem reza (http://diyaudio.pl/showthread.php/22...l=1#post372964)
      Odpisujesz, że nie (http://diyaudio.pl/showthread.php/22...l=1#post372969)...

Zabawne
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jak w ogóle gra to 22watowe radio w domu?

Skomentuj

Bo tu już kłania się już matematyka, ale i to już wiem jak obliczać, także nie pytał bym już...
          No nicc, cztery strony w temacie dotyczącym tylko KOPNIĘCIA RADIA PRZEZ ZASILACZ, a rozmowa rozwinęła się w inną stronę.

---------- Post dodany o 19:20 ---------- Poprzedni post o 19:14 ----------

Jak to JAK ? To maksymalna 4x50w ale kolumny mają o wiele potężniejsze basy gdy w radiu ustawię opcję LOUD na LOW niż pod wieżą... Jeszczę nie podkręcałem VOLUME nawet do 30 tylko jak narazie słucham na maks. Do 25, bo być może że jakbym odkręcił do 35 to by zasilacz nie wyrabiał ? Ale to jeszczę przetestuję... Pod radio pod tylni kanał podpiąłem dwie kolumny od wieży 2x80W RMS oraz 2x210W mocy maksymalnej, no i świetnie basuje, a zasilacz jak narazie to nawet się jeszczę nie nagrzał.

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez elektroPC Zobacz posta
            Bo tu już kłania się już matematyka
            No tak: dodawanie, odejmowanie, mnożenie i dzielenie to bardzo skomplikowane działania :)
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ale i to już wiem jak obliczać, także nie pytał bym już...
              udowodnisz?

jakbym odkręcił do 35 to by zasilacz nie wyrabiał ?
              predzej radio sie przesteruje

Skomentuj

Przesterować ? Radio ? Pierwsze słyszę.:P

Skomentuj

to czytaj

Skomentuj

TO CZYTAJ nic nie wnosi do tematu Panie Administratorze.

Skomentuj

To gdzie ta "Teoria" z sygnatury?
                      marcinsywala.pl

Skomentuj

Jak widać - jest.:) Już wiem więcej, bo naczytałem się w internecie.:P

Skomentuj

TO CZYTAJ nic nie wnosi do tematu Panie Administratorze.
                          dziecko, jestes arogancki, leniwy i najzwyczajniej w swiecie wkurzajacy
                          chcemy ciebie czegos nauczyc a ty nadal swoje...

Już wiem więcej, bo naczytałem się w internecie.:P
                          i co sie dowiedziales? ze radio samochodowe tak jak kazdy wzmacniacz mozna przesterowac?

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zakładanie tylu tematów w necie o podlączeniu radia to dobry sposób na naukę, ale nie warto się wykłucać z kimś kto tą wiedzę już posiada...

Skomentuj

Sadze że nie warto dalej polemizować z człowiekiem...
                              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Tylko nie dziecko ok ? Ja wiem, co umiem, i nikt mi nie będzie gadał, że ktoś ode mnie więcej wie.

---------- Post dodany o 09:35 ---------- Poprzedni post o 09:34 ----------

Możliwe, że są tu tacy inżynierzy od elektroniki, ale to nie oznacza, że Ja nic nie umiem.

---------- Post dodany o 09:38 ---------- Poprzedni post o 09:35 ----------

Skoro się tu ktoś pytał powyżej jak to 22-watowe radio gra w domu to wygląda na to, że najwyraźniej w świecie ten ktoś nie robił takich doświadczeń w domu - a Ja już wiem.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                  Dość! Zamykam.

Skomentuj

Czaruję...