Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
    Coś wiadomo ? :-)
    Koszt takiej obudowy wraz z radiatorami oraz malowanie proszkowym na kolor czarny wyniesie w granicach 500zł przy 20 kompletach. Wszystko zależy od ilości chętnych oczywiście. Jak widać obudowa jest o głębokości 350mm a radiator 305mm - wkradł się mały błąd. Przez co cena może być niższa ale nie zbyt wiele - strzela 5zl - 10zl.

W cene są wliczone wszystkie przesyłki do mnie z firm oraz przesyłka do Was.

Jak się zdecydujecie. To dam na probe kawałek aluminium do malowania aby zobaczyć jak to wygląda. I wtedy podlicze jeszcze raz dokładnie ile to będzie.

Model obudowy.pdf

Skomentuj

ukończona bateria kondensatorów

pree na pga2320 i sterownik na razie zrobione pcb

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
        Koszt takiej obudowy wraz z radiatorami oraz malowanie proszkowym na kolor czarny wyniesie w granicach 500zł przy 20 kompletach. Wszystko zależy od ilości chętnych oczywiście. Jak widać obudowa jest o głębokości 350mm a radiator 305mm - wkradł się mały błąd. Przez co cena może być niższa ale nie zbyt wiele - strzela 5zl - 10zl.

W cene są wliczone wszystkie przesyłki do mnie z firm oraz przesyłka do Was.

Jak się zdecydujecie. To dam na probe kawałek aluminium do malowania aby zobaczyć jak to wygląda. I wtedy podlicze jeszcze raz dokładnie ile to będzie.

[ATTACH]8365[/ATTACH]
        A oto zdjęcia mojej obudowy. Do wyceny poszły płyty bez napisu oraz z mniejszymi otworami wentylacyjnymi.

Skomentuj

Front jest ze szkła, pleksy? Rozumiem, że wersja czarna front ma czarny wysoki połysk? Te nity albo wkręty nie widzę dokładnie też będą czarne?

Skomentuj

Ja mam u siebie szkło 8mm. Do wyceny poszła blacha alu 8mm. Wycena dotyczy obudowy malowanej proszkowo na kolor czarny. Oczywiście istnieje możliwość polakierowania jej ald do tego trzeba dopłacić kilka $$$... Śrub nie uwzględniłem w wycenie. Ale oksydowane śruby można kupić I nie jest to problem. U mnie w obudowie jest ich 20szt M5x15mm.

Skomentuj

radiator sklada sie z dwoch czy jest to jakis profil 1 w calosci ? ..
              podejzewam ze z dwoch bo nie widzialem tak szerokiego profilu u nas dostepnego

Skomentuj

składa się z jednego profilu na strone.

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
                  podejzewam ze z dwoch bo nie widzialem tak szerokiego profilu u nas dostepnego
                  Bo trzeba umieć szukać.
                  Np: na 300 http://www.piekarz.pl/?item=41824, na 400 http://www.seen.com.pl/pl/oferta/ele...owe/k-400.html
                  Last edited by dzwiedziu; 18.05.2014, 15:10.

Skomentuj

Witam , ogólnie czasami trochę mam zapięte , albo mi się nie chce .

Sporo osób zapisywało się na jakieś te soft starty ale nie wiem czy warte to zachodu .
                    Ogólnie ja zawsze coś tam grzebie , pokazałem wam sterowniki , były to moje prototypy V2 do których zamówiłem pcb w paru sztukach , bo potrzebowałem na mus , 2-3 szt mogłem odsprzedać w zaporowej cenie dla niektórych . Na pcb tez były drobne niedociągnięcia .
                    Po rożnych eksperymentach robię finalną wersje tej zabawki .
                    Większość tego tupu układów jest robiona tak że jest impulsator którym się obsługuje ten układ .
                    Jak dla mnie jest to głupota .
                    Układ musi być obsługiwany intuicyjnie .

O co chodzi będzie pcb bazowe ze wszystkimi elementami wykonawczymi a sam procesor z otaczającymi go elementami wpinany na przejściówce na goldpinach , łatwy serwis , ogólnie większość osób nie była by w stanie tych procków w ogóle zalutować ze względu na raster .
                    Protektor i zab zwarciowe działające niezależnie jak teraz że względu na niezawodność i pewność działania .
                    Jednak procek będzie monitował co zadziałało i na wyświetlaczu będzie wyświetlał , zadz zab termiczne , czy przeciążeniowe itp.
                    -sterowanie dwóch selektorów 4x , selektory z auto detekcją sygnału , przełączanie automatyczne bezobsługowe , pilotem , manual .
                    -sterowanie silników potencjometrów dwie szt .
                    -sterowanie Vu-metrów , złączanie ich oraz zał podświetlania .
                    - pomiar temperatury na Dsach możliwość programowania temp działania wentylatorów oraz wyłączenia na każdy kanał .
                    - dodatkowe dwa ster wyjścia .
                    - sterowanie manualne za pomocą przycisków dla każdej funkcji zał wył .
                    I parę innych bzdetów . Ogólnie wszystko co można wymiodzić, taki mini kombajnik .

Pcb znacznie mniejsze że względu na sporo poprawek .

Na tych pcb przejściówek co mam jest zrealizowane 6 wyjść przełączalnych . wszystkie sześc można zał pilotem oraz za pomocą mikroswitchy i 4 przełączalne do reg wzmocnienia . to już wystarcza do obsługi takiego wzmaka .

Gdzieś do miesiąca , 1,5 na wakacje, będę miał gotowe działające prototypy takich układów i wtedy mogę wam dopiero zrobić zamówienie na takie zabawki , funkcjonalnie układ będzie dopracowany oraz pod każdym względem i będzie przewyższał pojawiające się na forach podobne układy .
                    Płytki zamawiane w chinach , jakościowo super cenowo bardzo tanie . Układ będzie przystępny konstrukcyjnie dla każdego . Będzie podobny do tych paru szt wersji 2 .

Aaa tak się składa wzmaki HHEEEEEEEEEEEEEE .
                    Jakością to już mi nawet markowe firmówki nie dorównują . :):):):):):flapper::flapper::flapper::flapper:

Skomentuj

Przy takich ilościach to pewnie już z pamięci lecisz przy składaniu :)

Skomentuj

No robi wrażenie!

Trzeba się dobrze zastanowić nad tym sterownikiem...
                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

To jeszcze w tym seterwniku brakuje obsługi potencjometru cyfrowego np PGA 2310 2311
                          Czyli płytek samego soft startu nie będzie?
                          Ostatecznie na jakim uC będzie sterownik?

Skomentuj

łączenie z obsługą pga jest trochę bez sensu ze względu na masy, chyba że wchodziła by optoizolacja pomiędzy zab-sterownikiem a resztą. Choć stan on,off czy stan zadziałania zabezpieczenia można by zrobić wizualnie na jednym podwójnym ledzie, raczej niepotrzeba procka nie wiadomo jakiego jak tylko monitoruje stany jakiś atiny,atmega
                            np:
                            off > świeci czerwona,
                            on > zielona
                            stan ustalania on > mruga zielona
                            stan zadziałanie zab > mruga czerwona
                            Last edited by jaman7; 18.05.2014, 19:38.

Skomentuj

Do samego zabezpieczenia nie potrzeba uC ale przeczytaj listę funkcji i tam masz odpowiedź czemu jest użyty mikroporcesor.
                              Sam planuję zrobić pre sterowane z uC, które będzie sterowało PGA

Skomentuj

W jakim języku będziesz programował ?

Skomentuj

Nie na temat...
                                  W C ale nie za szybko, bo mam teraz inne rzeczy na głowie. Dużej wiedzy nie mam ale się uczę i co nieco umiem. Jak masz jakieś pytania to wal na PW
                                  Last edited by scythe1123; 18.05.2014, 21:41.

Skomentuj

Paru kolegów prosiło mnie na PW abym wyjaśnił mniej więcej o co chodzi z masą i jak powinno się ją łączyć, niestety nie mam tutaj lustrzanki i ciężko mi sensowne zdjęcia zrobić ale wróćmy do mojego poprzedniego postu tutaj:

http://diyaudio.pl/showthread.php/23...l=1#post405859

Jak widać, jest tam jeden główny punkt (płytka latające) do którego wpadają wszystkie masy i od którego bierzemy masę - ten punkt to po prostu główny punkt masowy, jest to topologia gwiazdy:

Taki punkt powinnyśmy sobie stworzyć i pamiętać, aby sprowadzać i odbierać od niego wszystkie masy. Jest to bardzo ważne aby nie robić pętli! Pętla masa powstaje min. w czasie kiedy podłączymy masę sygnałową do masy głównej PCB, czyli przykładowo tak:

Niech nikt nie wpadnie na pomysł łączenia tak mas końcówki!!! Tutaj powstaje pętla w samym układzie i może się to bardzo źle skończyć (oscylacje, buczenie itd.)

Obydwie te masy:

Mają iść do naszego głównego punktu mas, który zazwyczaj robi się na zasilaczu (przy kondensatorach).

Inaczej mówiąc - wszystko do jednego punktu, bez żadnej pętli.

Skomentuj

do odpalenia można zewrzeć na któtko dwie te masy, jak sie niema głównego punktu jak kolega pokazał
                                      jak sie tego nie zrobi to bedzie napiecie (Vdc) na wyjsciu... i bedzie bida

- - - - - aktualizacja - - - - -

tutaj przykład naszego mentora
                                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Już lepiej te masy tak złączyć, a niżeli nie łączyć w ogóle :P Problemy wynikające z takiego łączenia też zależą od wielu czynników.

Ale trzeba robić aby dobrze było.

Skomentuj

Jako że cisza w wątku (i młodszy syn chory więc siedzę na d..ie) na zachętę fotki z budowy.
                                          Na razie trafko 2x48 / 300W ale daje radę.
                                          Dźwięk masakra, jakościowo nie odbiega od 7100 (oba na muses8820), no i licznik się wolniej będzie kręcił przy monitorach :-)

Tak że panowie nie obijać się tylko składać !!!
                                          Last edited by dzwiedziu; 25.05.2014, 21:02.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X