Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

micha7n chyba z Tobą rozmawiałem telefonicznie o trafach?? Przedstawiałem na forum jak i Tobie stanowisko Noratela mogliśmy my jak i Ty przeze mnie wysłać im trafa na inspekcje. Chętnej osoby nie było.

PS. Bardzo fajna obudowa chętnie bym takową kupił.

Skomentuj

dj_zibi ja cie doskonale rozumiem, pamiętam naszą rozmowę i wiem w czym sęk. Jednak kwestia jest innego typu - to że wysłalibyśmy po iluś tam tygodniach 2 trafa do ekspertyzy to nic kompletnie nie dałoby, bo Noratel stwierdziłby że jest ok i po sprawie.
      A to że trafo w wykonaniu audio buczy w urządzeniu to już inna kwestia. Może akurat buczy i grają uzwojenia bo wszystko było przewijane przez ich błąd? kto wie...teraz do tego nie dojdziemy.
      Tak naprawde taki parametr jak brum trafa - mechaniczny chyba nie jest określony....więc możemy tak dywagować do śmierci. Niemniej 'przyzwoitość' tego wymaga żeby tego typu sprzęt nie buczał jak spawarka.
      Gdyby wziąść teraz do ręki trafo 100W z radmora czy unitry z lat 80 to nie będzie tak grało pod obciązeniem jak ten śmieszny Noratel. Daje głowe !

Skomentuj

Kiedys bylo nie do pojecia aby toroid buczal, a teraz widac produkcja jest na tak kiepskim poziomie ze nawet toroid buczy
        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

https://wizytowka.rzetelnafirma.pl/C5DXNI0B/1 Rzetelna firma, hehehehe - nawet nie wiedzą co to słowo znaczy.
          No nic, nie ma co teraz główkować, po prostu trzymać się od nich z daleka.
          W wielu firmowych sprzętach siedzą trafa noratela, i to było powodem zainteresowania się nimi, ale jak widać nie z naszej polskiej fabryki, te nawet do halogenu do garażu wstyd dawać.

Skomentuj

[QUOTE=dzwiedziu;438985]Niestety, w oryginale jest ok, u nas nie.
            Można to poprawnie prowadząc masę usunąć niemal całkowicie, ale najpewniejsze są dwa sposoby.
            Pierwszy to zasilić te wyższe napięcie z osobnych odczepów, każda końcówka z osobna.
            Drugi to zrobić mały zasilacz tego wyższego napięcia (mostek + konensatory min 2200uF) i już zasilić wyprostowanym, a masę spiąć z głównym:

Zamieszczone przez Birofil Zobacz posta
            Dlaczego masz po 2 osobne uzwojenia na 52V?
            Poradziłem się kolegi dziewdziu przed zamówieniem i zaproponował mi takie rozwiązanie:) tyczy się to tego pogrubionego tekstu

teraz sprawa wyższej rangi:)
            udało mi się ustawić dałem 8,2mV

przy okazji trochę ten bezpiecznik stuningowałem:)
            i teraz podłączam to w taki sposób jak na obrazku zero idzie do punktu mas i te dwa zielone tam do AC i koryguje bais ?? a i czy GND ma być dalej podłączone do punktu mas ??
            Last edited by lonevolf; 28.02.2015, 17:59.

Skomentuj

witajcie.a ja takie coś uskrobałem.jeszcze całkiem nie gotowy,ale co tam.

Skomentuj

Pewnie ładny, pokaż go:crying:

Skomentuj

a co chcesz zobaczyć?.w środku p-7100 w wersji jaskiniowca na niebieskich pcb.
                  z napisu accu zrezygnowałem,po to aby diora ożyła.
                  Last edited by cezar504; 28.02.2015, 18:47.

Skomentuj

Ave Cezar
                    +1

Skomentuj

Zamieszczone przez cezar504 Zobacz posta
                      a co chcesz zobaczyć?.w środku p-7100 w wersji jaskiniowca na niebieskich pcb.
                      z napisu accu zrezygnowałem,po to aby diora ożyła.
                      nic nie widać, światła więcej, światła.
                      Swoją drogą robi wrażenie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                      Ave Cezar
                      +1
                      Mam nadzieję że chodziło o +1EV

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                      przy okazji trochę ten bezpiecznik stuningowałem:)
                      i teraz podłączam to w taki sposób jak na obrazku zero idzie do punktu mas i te dwa zielone tam do AC i koryguje bais ?? a i czy GND ma być dalej podłączone do punktu mas ??
                      Mam nadzieję że się mylę ale jak tak podłączysz to nie masz czasem na pomocniczym 104V. Może ja za głupi jestem? :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                        Mam nadzieję że chodziło o +1EV
                        Zlikwidowano "dzięki", więc będziem spamować.

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                        Mam nadzieję że się mylę ale jak tak podłączysz to nie masz czasem na pomocniczym 104V.
                        I tak ma być.

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                        a i czy GND ma być dalej podłączone do punktu mas ??
                        Tak! W obudowie też ale inaczej poprowadzone (trafo > zasilacz > gniazda wejściowe + obudowa > i wtedy na końcówki przewodem sygnałowym) .

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta

I tak ma być.
                          A jak to ma się do tego że ja zamówiłem trafo z odczepami 2x48V to jest 48-0 i drugi 48-0
                          Tak też może być?

Skomentuj

2x48 trochę wysokie bo przy większej mocy jałowo będzie miał trochę więcej.
                            A drugie, wyższe napięcia?

Skomentuj

Właśnie ja zszedłem z napięciami trochę w dół i zamówiłem 44-0-44 i 2x48

Skomentuj

Ok jedna połówka zagrała czekam na kondy i uruchamiam drugą :)

Skomentuj

trza jeszcze pomyśleć jak to poukładać trochę te trafo duże a rozmiar budy przewidywany szer 450 gł 360 i wys 176 dojdą jeszcze zabezpieczenie ster do wycieraczek i jakiś soft start
                                  pre i barwa osobna buda ale ten sam dizajn taka nadstawka wyjdzie jakoś tak mi się widzi w głowie :)
                                  tu taka mała wizualizacja sketchup

Skomentuj

Witam, e407 potrzebuje wzmacniacz instr. czy mogę prosto z chinch dać sygnał na końcówkę?

Skomentuj

lonevolf, ja bym na Twoim miejscu na starcie odrzucił dwie dolne koncepcje, ciężko będzie tak zamocować i nie wiem na ile skuteczne by było takie ekranowanie.
                                      Last edited by scythe1123; 02.03.2015, 16:30.

Skomentuj

Musze w tym tyg dół zrobić i i jakoś to poukładać trza tez wszytkie sterowniki i zoble pozamawic bo niewiem czy mi sie to pomiesci wszystko

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
                                          gi - sorki wiem ze ten sterownik ciągnie się za mną , układ działa tylko dokumentacji nie mam dopracowanej .
                                          Jutro posiedzę nad zrobieniem dok do tego . Total brak czasu .
                                          I jak tam ? ;-)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X