Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Upgrade kolumn Microlab Solo7C

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Z gg dysku foty nie znikną, robiłem zdjęcia fonem i od razu się wrzucało więc mi szybciej było, wybacz

No trochę się nie mieszczą Bałem się, że całkiem nie wejdą ale ostatecznie tak nakombinowałem że się mocno trzymają i wszystko pięknie działa :) A to dzięki wam panowie, gdybym nie pomyślał o tym forum to pewnie skończyłbym na lutowaniu ałdiofilskich kabelków

Skomentuj

Zamieszczone przez Painballer Zobacz posta
      Z gg dysku foty nie znikną
      z naszego serwera tez nie
      a masz latwiejszy dostep i jest bez reklam

Skomentuj

To są jantzeny z napisem polink audio? o.o

Skomentuj

O to samo miałem zapytać. To są jantzeny czy polink ma jakieś swoje zwykłe foliowe?
          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

To są POLNIK Audio a nie Polink :)
            http://www.polnikbis.pl/index.php/ko...-400vdc-600vdc

Btw jak mi wyszło jak na praktycznie pierwszy kontakt z lutownicą i takimi sprawami ? W sumie to nie było co tu zepsuć chyba, nie wiem tylko o co chodzi że dwa groty nagle rozerwały się na czubku i przeskakiwały iskry pomiędzy tymi dwoma częściami, przegrzałem je ? Lutownica jakaś stara czeska 100W

Fotki na naszym serwerze:
            Last edited by Painballer; 09.03.2015, 22:16.

Skomentuj

nie wiem tylko o co chodzi że dwa groty nagle rozerwały się na czubku i przeskakiwały iskry pomiędzy tymi dwoma częściami, przegrzałem je ? Lutownica jakaś stara czeska 100W
              tak, przegrzal sie grot i sie przepalil tam. to normalne zjawisko
              wymieniasz grot i dalej lutujesz

Skomentuj

To są POLNIK Audio a nie Polink :)
                haha xD czas wrócić do elementarza i się nauczyć czytać.
                Ale widać z wyglądu stylowane na jantzeny.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Przeglądałem na szybko zdjęcia i wyszło mi polink :)

Skomentuj

Przerabiałem te kondensatory.

To zwykłe MANT MKP z naklejką.

Pozdrawiam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                      Przerabiałem te kondensatory.

To zwykłe MANT MKP z naklejką.

Pozdrawiam
                      czyli to samo co jantzeny... wiec naklejka pewnie nie przypadkowa, tak samo jak nazwa

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                        No on bardziej pasuje do zmiany kabla w wtyczce od czajnika elektr. itp. Rzadko się takie przewody stosuje jako głośnikowe :)
                        Co w nich jest nie tak? Są stosunkowo tanie, masz pewność, że jest miedziucha, w czym problem? Jedynym minusem jest to, że niektóre mogą być zbyt sztywne..

Skomentuj

Mnie natomiast nadal nurtują kable. Jak to w końcu jest, bo w słuchawkach kable słyszy każdy (a na pewno miedź vs srebro) i raczej nikt tutaj nawet nie podchodzi do dyskusji bo to po prostu potrafi prawie że charakter grania przewrócić. W kolumnach jest mniejszy wpływ bo kabel nie idzie bezpośrednio do przetwornika czy na jakiej zasadzie się to odbywa?

Skomentuj

Powiem Ci tak i myślę że większość przytaknie ... kup pan przewód głośnikowy przekrój 2.5 mm2 z miedzi beztlenowej i po problemie , srebro fakt ma mniejszą rezystancje ale raczej nie jest to zbyt opłacalne chyba że stać Cie na "kable" za kilka setek za metr :) a tak poza tym kable nie grają ,bardziej twoja autosugestia i wyobraźnia:)

Skomentuj

W sumie bardzo możliwe, osobiście w kable się nie bawiłem i nie porównywałem bezpośrednio więc raczej tak jest :) Jutro polutuję tego opka jak mi się będzie chciało, dzisiaj nie mogłem się od odsłuchów odciągnąć

Skomentuj

Słuchawki są zasilane sygnałem małej mocy, dlatego niewielkie wady potrafią namieszać. W kablach głośnikowych płyną już większe prądy, wiec ciężej taki sygnał zakłócić, a przynajmniej to usłyszeć. Wystarczy żeby kabel nie wprowadzał rezystancji, a ta się pojawi gdy przewód nie ma odpowiedniej średnicy, lub jest z kiepskiego metalu. Jeżeli na prawdę chcesz te zmienić, to kup coś dosłownie 0.2-0.5mm grubszego z miedzi OFC od tego co obecnie jest. 2.5mm2 będzie sporym zapasem jak na te podane przez producenta 100W RMS

Skomentuj

Polutuj sobie podstawkę pod tego OP ampa, wtedy będziesz mógł sobie podmieniać do porównań.
                                  Tylko kup podstawkę "precyzyjną".

Skomentuj

W sumie bardzo możliwe, osobiście w kable się nie bawiłem i nie porównywałem bezpośrednio więc raczej tak jest :) Jutro polutuję tego opka jak mi się będzie chciało, dzisiaj nie mogłem się od odsłuchów odciągnąć
                                    Jakieś różnice po wymianie kondensatorów? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      czyli to samo co jantzeny... wiec naklejka pewnie nie przypadkowa, tak samo jak nazwa
                                      Jantzen CC i Mant - produkują w czerzach, ale wizualne różnice są między np 10uf Mant a 10uf Jantzen... wizualne...

Ale to i tak te same kondy, cenowo już jednak nie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                        Jakieś różnice po wymianie kondensatorów? :)
                                        Opisałem jako tako wcześniej, generalnie polepszyło się wszystko, kolumny grają wyraźniej, jakby mniej zmulone, bardziej detalicznie, rozdzielczo etc. Generalnie czuję jakbym wydał drugie 400zł (bo tyle za nie dałem) a nie 50 :p

Zaraz biorę się za opka, podstawki nie będzie bo szkoda mi płacić 10zł za wysyłkę czegoś co kosztuje złotówkę.
                                        Last edited by Painballer; 11.03.2015, 13:08.

Skomentuj

Poszukaj w sklepach w pobliżu. Dużo wygodniej i masz pewność, że przy 2-3wymianach nie pozrywasz padów :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X