Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lamm LL2.1 przedwzmacniacz lampowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

aj nie popatrzyłem że posty skończyły się na 2019 roku

Skomentuj

Zamieszczone przez TOMKOR39 Zobacz posta
      Hej dawno tu nie ma nikogo ale może ktoś z Was odpisze ;-) Transformator do Lamm 2.1
      280...0...280 0,05A
      6,3 1.5A
      ewentualnie 12,6 1.5A
      Czy to poprawne wartości? Mam PCB zasilacza na lampach i w dwóch miejscach podaje się wtórne. Pierwsze to 6,3 na lampę ECL82 i drugie na zasilanie żarzenia ze stabilizatorem regulowanym typu ADJ. Proszę o pomoc.
      Masz schemat tego zasilacza?

Skomentuj

Tak to zasilacz oparty na Audio Note M2X . Dwie lampy ecc82 to jakieś 600mA dwie ecc88 to około 800mA - to 1.5A takie minimum.
        Ale jeszcze w zasilaczu jest lampa Ecl82 . Schemat zasilacza poniżej. 2BC72281-E831-4844-BD8F-517A3093CECE.jpeg2BC72281-E831-4844-BD8F-517A3093CECE.jpeg

Skomentuj

https://diyaudio.pl/i/31275/b6a8998a...1681126509.jpg

Skomentuj

Trafo w moim egzemplarzu z takim zasilaczem ma następujące parametry:
            - 280V/0V/280V, 0.05A - anodowe.
            - 6,3V, 1,5A - żarzenie lamp zasilacza.
            - 7V, 2A - żarzenie lamp przedwzmacniacza..

Przy stabilizacji napięcia żarzenia lamp z odczepu 7V konieczne jest zastosowanie diod schottkiego w mostku i stabilizatora LDO i może być problem przy niskim napięciu w sieci, lepiej zrobić trafo z odczepem o trochę wyższym napięciu. Podobnie z odczepem 6,3V jest na styk z wydajnością, lepiej zamówić 2A.
            Last edited by Ibmacir; 10.04.2023, 21:44.

Skomentuj

Super. Dziękuje. Czyli stabilizator typu Lm1085ADJ typ LDO i wtedy układ z potencjometrem montażowym RF1 . Hej a masz toroidalne trafo czy EI?

Skomentuj

Super. Dziękuje. Czyli stabilizator typu Lm1085ADJ typ LDO i wtedy układ z potencjometrem montażowym RF1 . Hej a masz toroidalne trafo czy EI?
                Toroid, zamów z odczepem 7,5V/2A i 6,3V/2A, anodowe też możesz zamówić 2x0,07A.

Skomentuj

Hej czyli rozumiem, ze ma być w sumie w upojeniu anodowym prąd 2x70mA
                  czyli po 70 na każde uzw 280V?

Skomentuj

Hej czyli rozumiem, ze ma być w sumie w upojeniu anodowym prąd 2x70mA
                    czyli po 70 na każde uzw 280V?
                    Tak, są połączone szeregowo.

Skomentuj

Hej Ludzie
                      Czy ktoś posiada schemat/pdf do zasilacza na niebieskiej pcb (od Micha7n wersja 1 i 2) bo od typa nie mogę się doprosić

Skomentuj

Na audiostereo najszybciej otrzymasz dokumentację.
                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Darodff Zobacz posta
                          Hej Ludzie
                          Czy ktoś posiada schemat/pdf do zasilacza na niebieskiej pcb (od Micha7n wersja 1 i 2) bo od typa nie mogę się doprosić
                          napisz do użytkownika kram, może ma już dostęp

Skomentuj

Poszukuje kogoś kto mi poskłada do kina klon Lamma. Mam płytki polutowane i elementy. Potrzebuje poskładać to do końca i włożyć do obudowy. Czy ktoś jest zainteresowany żeby to złożyć ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skomentuj

I co udało Ci się znaleźć kogoś kto poskładał Lamma?

Skomentuj

Wstępnie mam kogoś. Muszę mu tylko wszystkie części zawieść i oceni.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Cześć sprzedam preamp Lamm https://www.olx.pl/d/oferta/przedwzm...lx_pro_listing

Skomentuj

Czaruję...
                                  X