Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pływające światelko do samochodu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pływające światelko do samochodu

Witam!
    Poszukuje schematu efektu świetlnego w formie pływającego światełka. Miałoby się ono składać z 5-6 diod, które zapałały by się w ten sam sposób jaki niegdyś można było zobaczyć to w samochodzie z filmu Nieustraszony z Davidem Hasselhofem. Czyli od lewej do prawej i od prawej do lewej ( i tak w kolko).
    W momencie gdy świeci jedna z nich to 2 obok przygasają albo słabo świecą.
    Ogólnie chodzi o to żeby to fajnie wyglądało w samochodzie (okolice grila)
    Co myślicie o wyposażeniu autka w takie cudo? Tuning optyczny te sprawy
    Na elektrodzie sa takie schematy, ale nie wiem który byłby w sam raz.

Pozdrawiam
    Proszę wyrazić swoje opinie na temat takiego pomysłu.

Pomysl moim zdaniem niewypal.
    Niebiescy moga wlepic Ci za to mandat.
    Jak juz koniecznie musisz miec swiatelka w aucie to pelecam ciekawa zabudowe.

Pozdrawiam

PS
    Technicznie problem nietrudny - kilka popularnych koci 74xx albo jakis malutki procesorek.

Skomentuj

w EdW było full linijek świetlnych...

Skomentuj

Jak juz zamontujesz cos takiego to bron Boze nie umieszczaj nigdzie zdjeci.

W innym wypadku Wiejski Tuning wita :|

Skomentuj

Po co montować coś czego niemożna użyć,bo można za to dostać -300zł.Chyba żeby sobie pod domem z qumplami poświecić,ale wtedy niema potrzeby montowania tego do auta-lepiej zrobić wersje kieszonkową :-)

Skomentuj

uhh ditomek ma racje ze psy moga Ci wlepić za to mandat, a wule moga Ci to wykraść :P lub wykrasc co innego, jak wiadomo takie cos pokusi zlodzieja i pomysli ze w aucie jest cos lepszego jeszcze, a do tego jak masz przyciemnione szyby to jeszcze bardziej sie pokusi

Skomentuj

A czy jak wrzuce zolte lub pomaranczowe to tez bedzie wbrew kodeksowi?
              pozdrawiam
              schemat juz mam "knight rider"

Skomentuj

Oczywiście,poczytaj sobie kodeks drogowy.Niewolno stosować wogóle dodatkowych świateł,niż te które sa wymagane.Wyjątkiem są światła przeciwmgielne,ale ich użycie musi być "uzasadnione" gęstą mgłą ograniczającą widoczność.

Skomentuj

pomijając fakt, że taki układ z audio ma niewiele wspólnego i z kodeksem drogowym stoi w konflikcie, możesz takie coś zamontowac i policja się nie doczepi pod warunkiem, że nie będziesz z tym jeżdził. Możesz poszpanować przed laskami na parkingu koło dyskoteki. Może jakaś na to poleci :P

Skomentuj

no wlasnie chodzilo mi o swiecenie tym na postoju. Na chodniku czy tam poboczu.

Skomentuj

To jest naprawde POLONEZ
                      Załączone pliki

Skomentuj

WT poldek faka first edyszjon ałard rulez
                        PS
                        te świecidełka to pewnie dają jeszcze jakieś 50KM więcej

Skomentuj

"Na chodniku czy tam poboczu" nawet za niebieskie postojówki można dostać mandat.Pamiętaj,że w skład drogi składa się właśnie,jezdnia,chodnik,pobocze.Czyli możesz tego użyć pod domem :-/

Skomentuj

Last werszion polonez dual sport. Zamontuj sobie jeszcze gong i koguta do podsufitki. Po przekrczeniu 100 gong krzyknie HIPERPRĘDKOŚĆ a kogu bedzie świecił na czerwono. Z takimi bajerami to każda ci się odda...

Skomentuj

No ten poldek ma w sobie coś.Ale widzę,że światła stylizowane na Audi 80 B4 po lekkim tuningu,i fele z VW Corrado-nic "od siebie".Ogulnie tuning optyczny-masa świateł-a silnik pewnie niezmodyfikowany.Jak życie znam,to ma odlot do 80Km/h a później już ciężko go rozbujać dlatego poloneza można odstawić nawet Fiatem CC przy dobrym wietrze ;-)

Wole skromne,nierzucające się w oczy auto z potworem pod maską.

Skomentuj

Dejman, wiejski tuning zainteresowani wiedza o co chodzi to samo tyczy sie pomysłu osoby ktora zalozyla ten post

Skomentuj

A mi sie ten poldek podoba choć fanem tuningu raczej nie jestem.
                                  Osobiście jednak uwazam ze szkoda wpakowywac tyle kasy w konstrukcje ktora dalej bedzie tylko Poldkiem i niczym wiecej, Wlasciwosci jezdnych toto nie poprawia, bezpieczenstwa ani komfortu tym bardziej.
                                  Ogolnie szkoda ale milo popatrzec skoro pieniadze i tak nie moje :-).

Ja generalnie wole porzadne bryki z wygladem fabrycznym + fajne felgi.
                                  Nawet radia z kolorowymi wyświetlaczami mi sie nie podobaja, lubie skromna elegancję, a to co pod maska (radia i auta) to zupelnie inna sprawa :-)

Pozdrawiam

PS
                                  roman tyk: odpusc sobie, moze tępe laski beda mialy mokro ale wiekszosc ludzi cie wybrechta.

Skomentuj

Ja jestem fanem tuningu ale raczej niewybrał bym na modyfikacje Poldka.Wolał bym sobie stuningować jakiegoś seja albo VW golfa.
                                    P.S Przednie światła pochodzą od VW Bory
                                    Pozdro
                                    Załączone pliki

Skomentuj

Dejman, ale wiocha ten wlot na masce napewno dodaje tej furze jakies 50KM,
                                      naklejka ralii art kolejne 25KM, siatex na grilu kolejne 10, dzieki brewka autko musi miec lepsza aerodynamike i lepiej przyspieszac pozatym kilo plastixu i szpachlexu i pod maska dalej 60 KM sorki ale nie moglem sie powstrzymac poldek i tuning (dotego piora z tyłu)
                                      ciekawy jaki ma rurex (wydech) pewno tez z 100 mm zeby modz odprowadzac ta kosmiczna ilosc spalin z silnika rozkreconego do 10 000 obr.

[ Dodano: 2004-08-25, 11:38 ]
                                      ps tjuninguje to sie jakies samochody ktore dysponuja potencjalem a nie "seja" lub "głolfa"

Skomentuj

WT ful tjunink brakuje tylko kasparowa (20KM więcej)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X