Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

irek, temat sam sie rozwiazał-masz bardzo dobre kolumny.Ot cała tajemnica.Ja takich nie mam(ciągną od 40 paru Hz i to z niezłym spadkiem) więc im pomagam subem :)
    No ale mimo wszystko jak będe dokonywał zakupu u Ciebie to na pewno poprosze o przesunięcie filtra niżej.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
      Jak mi znajdziesz suba co schodzi ponizej 30Hz to dostaniesz nagrode :)
      Proszę bardzo:
      1. - EARTHQUAKE-SUPERNOVA-mkIII,
      2. - PARADIGM-SERVO-15
      Pierwszy sub ma membranę bierną, a drugi,- obudowa zamknięta.
      Wykresy pochodzą z magazynu Audio. (12.2000)
      Pomiar w polu bliskim. A cio to za nagroda
      Załączone pliki

Skomentuj

Wlasnie tych subow sie spodziewalem.
        A masz co dla kazdego bo na te to mozna popatrzec przez szybe w sklepie. Jesli wogule jest jakis sklep w ktorym stoja.

Skomentuj

A też jest ciekawe że porządny głośnik 15' kosztuje tyle co np. ten sub Paradigm a raczej ciężko żeby zszedł do 14 Hz i miał SPL na poziomie 115dB troche to brzmi kosmicznie ???

Skomentuj

irek, juz zbieram kaske zeby zamowic mostek :]

Skomentuj

nie wiem czy serva nie widzialem ze dwa lata temu tam w sklepie na "kole" ...nooo w tym pasazu po prawej.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                Wlasnie tych subow sie spodziewalem.
                A masz co dla kazdego bo na te to mozna popatrzec przez szybe w sklepie. Jesli wogule jest jakis sklep w ktorym stoja.
                20 Hz dla każdego!!! Od teraz to będzie moje hasło przewodnie Ale to chyba niemożliwe chociażby ze względu na koszt wzmaka, ktory by to pociągnął. :(

Skomentuj

uka - a to nie lezy raczej w jakosci przetwornika + wlasnie filtra - bardziej niz wzmaka?

Skomentuj

To zależy głównie od przetwornika i wzmaka, wiadomo jak będzie filtr do bani to tak też zagra.

Skomentuj

No wlasnie. Wiec dla kogos kto zainwestuje w dobry przetwornik i zmaistruje z niego dobrego suba - montowanie filtra cietego od 50-150Hz to zlekka imho pomylka. A filtr moze byc z najwyzszej polki a basu itak nie bedzie - takiego jak by sie chcialo - zakladajac ze jest tez dobry wzmak.

Skomentuj

Przecież fitr tnie wszystko powyżej danej częstotliwości więc nie rozumię dlaczego nie mialoby być basu np. o częstotliwości 35Hz przy odcięciu 80Hz ??? Mój sub przenosi efektywnie gdzieś od 32Hz a odcięcie mam właśnie w okolicach 80Hz. Irek dobrze mówił że odcięcie np przy 40Hz to marnowanie suba.

Skomentuj

Zgoda ale z tego co widze to filtr ok 80-150Hz 12dB/okt. - czyli gra w tym przedziale czestotliwosci - wiec sory, ale jak ma zgrac ponizej 80Hz jak od tylu Hz zaczyna grac?

Skomentuj

Grzegorz, on nie gra w przedziale od 80 do 150, tylko do jakiejś częstotliwości z przedziału 80-150. 80-150 to jest GÓRNA granica, od dołu nie ma ograniczenia (no chyba, że jest subsonic).

Skomentuj

No to wszystko wyjasnia - zle zinterpretowalem irka zapis

Skomentuj

irek, a jaka bedzie cena tego 200w :>

Skomentuj

Irek kiedy zaprezentujesz ten wzmak na mosfetach??

Skomentuj

A ja mam jedno pytanko: czy da się przerobić zasilacz od komputera na zasilacz do wzmacniacza (np. tego irkowego)?

Skomentuj

A ja powtarzam pytanko...
                                      Jaka bylaby cena wzmacniaczy gotowych do odpalenia...(tak mniej wiecej :P)
                                      I jesli mozna to prosilbym o odpowiedz w stylu
                                      wzmak taki z filtrem itp itp xx W

Skomentuj

dowiedziec sie mozna o cenach przez PW i mail .....

Skomentuj

handicap, nie da się Tasior, wzmacnacz od irka jest gotowy do odpalenia (prawie w 100% ) a ceny to sobie przeczytaj cały ten topic to się dowiesz.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X