Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam, ponieważ jestem nowy na tym forum Serdecznie wszystkich pozdrawiam :-) .

W związku z tym iż nie mogę skontaktować się z Irkiem proszę was o pomoc odnośnie wzmacniacza do subwoofera ( 2 x TDA7294 ) tego 200W. Dokładniej chodzi mi o linki do plików tego wzmacniacza. Części wymagane, schematy itp.( Te które Irek wrzucił już dawno, dawno temu wygasły). Za wszelką pomoc gorąco dziękuję,

Pozdrawiam.

Skomentuj

Ostatnio pobierałem z tej strony.
      http://www.fratu.pl/irek/?uklady-audio,31

Skomentuj

U góry strony na złotym pasku masz "Pobieralnia" tam będą pliki.

Skomentuj

Wielkie dzięki za pomoc. A robił ktoś ten 200W? Jakieś uwagi?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Wystarczy mi taki do głośnika stx 22-200-8?

I jeszcze jeden temat. Ma ktoś spis elementów potrzebnych do tego wzmacniacza 200W?

Skomentuj

http://www.fratu.pl/irek/files/subwo...v11_montaz.pdf

Skomentuj

Ok, już rozumiem. Dzięki wielkie za pomoc i sory za tyle pytań😉

A miałby ktoś jeszcze wymiary skrzynki do subwoofera z głośnikiem stx 22-200-8 z bass refleksem? Przepraszam za tyle pytań ale nie jestem do końca w temacie a chce własnymi rękoma wykonać sobie taki sprzęt ze wzmacniaczem. Pozdrawiam i jeszcze raz sory za tysiąc pytań do.....😉

Skomentuj

Witam mam pytanie na temat wzmacniacza do subwoofera do autora

Pytanie jest następujące czy jest możliwości zmiany z przełącznika na potencjometr do regulacji fazy

Skomentuj

Zamieszczone przez norbi78 Zobacz posta
                  Pytanie jest następujące czy jest możliwości zmiany z przełącznika na potencjometr do regulacji fazy
                  Tak, jeśli sobie przeprojektujesz blok filtra i dodasz tam płynną regulację fazy a następnie narysujesz sobie nowe PCB.
                  Jeśli chcesz użyć tego projektu to musi być przełącznik.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Witam, mam takie pytanko małe. Złożyłem ten układ 3-ci raz w swoim życiu i mam mały problem. Powiem odrazu. Nie mam regulacji wzmocnienia. Zero trzasków, zero buczenia, nic się nie grzeje tylko reguluje wzmocnienie sygnałem podanym ze wzmacniacza. Końcówki reagują prawidłowo bo wraz ze wzrostem głośność z wzmacniacza zwiększa się głośność suba. Ale brak reakcji na potencjometr. Potencjometry mierzyłem przed wlutowaniem i wyglądały że zachowują się normalnie od 0-98 Kohm jeden i 0-110Kohm drugi. Mieliście kiedyś taki przypadek żeby potencjometry były w jakiś sposób uszkodzone pomimo że rezystancja się zmieniała? Wymieniłem na wszelki TL074 ale nadal to samo. Wszystkie elementy nowe więc nie chce podmieniać po kolei wszystkiego w torze regulacji. W zasadzie obstawiam te potencjometry i może niepotrzebnie pytam ale może ktoś miał podobnie?
                    dzięki i pozdrawiam

Skomentuj

Sprawdź czy nie zrobiłeś gdzieś zwarcia cyną na punktach lutowniczych.

Skomentuj

Chiński szajs. Potencjometr od barwy jest spoko stereo i obydwa ok. Jednak od głośności jeden kanał spoko natomiast drugi akurat ten używany zatrzymał się na 74Kohm i nie zmienia się. Może omyłkowo zmierzyłem tylko jeden kanał w nim.
                        W każdym razie ewidentnie wina potencjometru. Niestety trzeba 2 razy dokładnie sprawdzać bo nowe nie oznacza dobre na 100%.
                        Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                        X