Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wzmacniacz mosfet 400W pomocy
Collapse
X
-
Ten wzmak jest super , po prostu wg . mnie nic nie znajdziesz o takiej prostocie , i mocy a zarazem o takich parametrach i bardzo dobrym dzwieku .
sam go zrobilem , gra najlepiej ze wszystich wzmaków jakie slyszalem , a slyszalem troche ,
mam podlaczony do Zeus-ów , wszystko chodzi tak jak marzylem , pieknie, i mocno ,
Pozdrawiam i powodzenia !
ps. ja zastosowalem trafo 1kW na 2 kanaly
Skomentuj
-
Właśnie gregor gdzie zamawiałeś trafo i ile zapłaciłeś? gdzieś o tym piałeś tylko nie moge skojarzyć gdzie. Przykładowo na www.toroidy.pl 1kW trafa kosztuje kolo 200zł
Skomentuj
-
po pierwsze nie 1kW tylko 1kVA jak już ...
Po drugie do Zeusów to chyba przesada mała, a zasilanie tak potężnych końcówek z 1kVA trafa, w dodatku jednego dla obu kanałów to nie najlepsze rozwiazane ... chyba że masz w filtrze z 50mF.
Zdecydowanie sa lepsze schematy, sam mam jeden, ale jest on autorskim schematem mojego kolegi i niestety nie moge go umieścić bez jego zgody.
Skomentuj
-
hehe , coolombo kupowalem w www.toral.pl
Ja zamawialem to trafo bo inaczej tak nie dostaniesz, oni takich mocy w ofercie nie maja,
MUSISZ ich poprosic <czytaj "naklonic " :d> zeby Ci zrobili takie trafo na zamówienie
ja zaplacilem okolo 130zł z przesylka
ale za niedlugo bedzie na elektreodzie w DIY to bedzie wiecej zdjec i lepszej jakosc , i caly opis , jak robilem , jak gra , itd. to bedzie mozna zobaczyc bo tu sie zdjecia nie zmieszcza jak chce zamiesciac <mozna tylko 55kb>
Gorąco polecam tego wzmaka , naprawde
pozdawiam gregor09
Skomentuj
-
ja poleciłbym raczej www.toroidy.pl ...majatrafa dedykowane dla audio, robiadowolne trafo na zamówienie bez marudzenia. Poleciłbym równierz wziąść 2 trafa po 650VA każde, osobne dla każdego z kanałów. Takie potężne końcówki to nie są przelewki ... dla 2 LMików to sobie można wziąśćjedno trafo 400VA, ale nie dla takiego potwora.
Skomentuj
-
dla 2 LMików to sobie można wziąśćjedno trafo 400VA, ale nie dla takiego potwora.
to lekka głupota , chyba że to GC i ma 2 000 uF na filtrze ,
ale z tego co wiem od użytkownika takiego GC to nie ma różnicy
czy ma większą pojemność i mniejsze trafo czy właśnie np takie trafo i kondów mało...
ale jeśli jest to "zwykły" lm z mocą 50W przy 8R to na cholere mu trafo 200VA ?? (tj na kanał)
Skomentuj
-
to mało wiesz widać ....
z czym się myle?
[ Dodano: 2005-10-02, 12:13 ]
no fajnie , masz 2 lmy , trafo 400VA i 24 000uF...
super - zajebiście sztywne zasilanie...
tylko po co ?
spokojnie wg mnie przy tym trafie i kondach możnaby 5x lm zrobić bez żadnych problemów...
Skomentuj
-
Natomiast standardem jest zasilenie GC z trafa 200VA na kanał ...
Z tego co pamiętam np uwe300 na GC ma trafo 300VA, 2x25VAC ale w sumie 2 000uF...
bo stosowanie jednocześnie dużego trafa i kosmicznej ilości pojemności to chyba na zasadzie "miałem to dałem" itp.
Bo jeśli chodzi o brzmienie (a o to chyba chodzi zreguły :) ) to taki zabieg chyba wiele Ci nie da ...
:/
Skomentuj
-
dokładnie tak jak mówisz ... zasada miałem to dałem, ale na złe wzmacniaczowi to nie wyszło ... biorąc pod uwage że nagrzewa siędo ponad 100 stopni i współpracuje obecnie z kolumnami 4ohmowymi uważam za minimum dla niego 150VA czyli w sumie 300VA... a to że ma jeszcze 100VA gratisu to na pewno na złe nie wychodzi :)
Skomentuj
Skomentuj