Pierwszy wzmak jaki robilem nie wiem jak to sie stalo ale tda latal po calym pokoju, zjaral sie zasilaz i filtr :)
Drugi raz zjaralme mostek tda :) na szczescie tlyko jedna kosc
Z elektroniką to trzeba jak z dzieckiem mnie udało się spalić ze 2 tesle, tda7294 i 2xSTK4048 :] Poza tym poszło stałe 50V na bsw i przeżył, ostatnio odwrotnie podłączyłęm wzmacniacz janka też przeżył dzięki bezpiecznikom.
[ Dodano: 30-12-05, 22:46 ]
aha noi jak z tym paleniem? niesfajcze tda? niechcialbym stracic wzmaka i glosnika :P
ja katowałem swojego stxa na mostku na pełnym wysterowaniu na częstotliwościach od 1Hz do 15Hz to poprostu trzeba zobaczyć, głośnikowi i wzmacniaczowi nic nie jest
ja mam na kompie jak meczymy wiertarka i wyzynarka z VIP'em jego CW1202 ;] tylko to ma po razem prawie 50mb wiec musze najpierw skompresowac i dac na forum ;]
mi wydaje się że bardziej humanitarne byłoby przerobienie na popielniczkę spalonych głośników jak ktoś pali oczywiście, ja nie palę ani głośników ani papierosów więc nie zrobię popielniczki
A ja to chyba szczęściarz jestem,dziesiątki razy psułem holtona i działa.No ale trzeba sie przyznać że mam zaplecze serwisowe w postaci Panów SW i Irka,nigdy mnie nie zawiedli za co serdecznie dziękuje.I myslę że może uda mi się jakoś kolegom odwdzięczyć.Kiedyś,może...
No i Melania,pilnuje co bym na duchu nie upadł,stomatolog dziś cokolwiek drogi.Wspaniała kobitka :P
ALTON, najpierw to ja bym chcial je odtworzyc, u vip'a dzialaja.. u mnie juz nie chca chociaz quicktime mam zainstaloawne to nie chce sie otworzyc.. pokombinuje jeszcze dzis to skompresuje do mpg i dam gdzies na serwer;]
co do laserow to moja osmioletnia wieza SONY ktora stoi na szafce dla ozdoby kiedys przestala czytac plyty, nic mi nie zalezalo wiec odkuzylem ja w srodku wzielem patyczek do uszu nasaczylem zmywaczem do paznokci mamy i dziala do dzis, nagrywane plytki dzialaja i to nie tylko wolno nagrane
Ja przeczyscilem laser w wiezy patyczkiem do uszu zwilzonym w wodzie i dziala do dzis, ajuz nic nie czytala. Tylko trzeba uwazac, zeby nie rozkalibrowac lasera, bo wtedy juz koniec.
Duron 900 & ecs K7S5A
Wieza Sony mhc-rg40 dostała 20hz :) i talko napis protect push power :)
Jakiś głosnik ok.14cm ok 15rms (tą wiezą)
2xSTK 1050 :(
2 kolumny od tego soniacza
Telefon nokia 7110 (zamozapłon)
Ostatnio się bawiłem wzmakiem i był podgłoszony do maxa i podłaczałem od jakiegoś starego głośnika takie diody i scierzki pomyliłem i przy max podgłoszeniu + mi się zwarł z - heheh iskry poszły wzmak się wyłaczył. Właczyłem i gra :) Pioneer rulez
sorki za błędy ale z z kropką mi nie działa hehehe i tak niechcąco się przejezyczylem
to sie przy okazji pochwale co spaliłem ....
po 2 godzinach ostrego grania poszedł ARN 5618 podpięty do technicsa SA-EX100 z wymieniną końcówką o ponad 2 x wiekszej mocy ehh szkoda...
no i największy ból ale na szczęście wsyztsko sie dobrze skończyło bo spaliłem amplituner harman/kardon AVR100 (nie śmiać sie) podłączyłem głośnik i dziwie sie czemu to nie gra no to biore głośniej i "pyk" wiecej sie nie właczył, a nie grało dlatego ze mi sie kable złączyły =/
na szczęście mialem gwarancje i mi kolo na inny wymienil :) i nie musialem sie z nim bawic a było by roboty bo sporo sie popaliło (śmierdziało mi w pokoju przez pół dnia i az sie ogień pokazał z końcówek)
teraz jestem bardziej ostrożny :)
było jeszcze spalonych pare kolumn unitra a miedzy innymi wzmacniacz ELTRON 100U :)
ja sie dowiedzialem przez przypadek o instnieniu w moim sherwoodzie o zabespieczeniu przeciwzwarciowym !! cos tam kiedys robilem i cyk ampli sie wylaczyl patrze na kable i jest diabel ... sie zlonczyly
ile razy mi sie w sa-dx940 kable pozwieraly i nic sie nie stalo tylko napis na wyswietlaczu sie pojawia ;] ale to jak glosniej zrobie.. do 1/4 glosnosci moze grac na zwarciu i nic sie nie dzieje, dopiero pozniej jest "pyk" i trzeba wylaczyc i wlaczyc ;]
Skomentuj