Dragon nie ktoś tytlko ja będe wiedział w poniedziałek na bank narazie wstepnie koleś powiedział 1kW +-52V za 130zł bajka na toroidy.pl takie jest za 280. Jak wypali to powiem wam oczywiście:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pytania odnośnie holotna i wzmacniacza drakuli.
Collapse
X
-
a ja mam pytanie a propo uruchamiania mosfeta. zamowilem plytke z altrona, czesci juz kupilem, i teraz chcialbym sie dowiedziec, czy mam montowac wszystkei czesci i pozniej tylko sie ustawia prad spoczynkowy, czy trzeba to zrobic jakos inaczej. propo prądu spoczynkowego, w jaki sposob moge ustalic, jaka wartosc jest prawidlowa?
Skomentuj
-
moje 23-120-4SC połączone szeregowo (czyli 8 ohm) wytrzymały 80V :)
gdzieś miałem dokładnie opisane jak odpalić tego holtona jak się niejest pewnym poprawności montarzu. (odpala się go bez tranów końcowych co oszczędza duzych kosztów ewentualnej wpadki :) ) ja zawsze odpalam z jedną parą i napięcie daje +-30V stratuje coś tam gra (kiepawo bo kiepawo ale mozna sprawdzić źe działa )
Skomentuj
-
ja mam takie pytanie: kupilem wszystkie czesci wedlug spisu ktory znajduje sie tu: http://www.elektroda.net/audio/mosfet400w.html, tranzystori IRFP zamowilem w Altronie, plytke takze zamowilem a Altronie, tylko teraz przeszla mnie mysl, czy plytka z Altrona to jest dokladnie taka jak w tym podanym linku? rozwiejcie prosze moje watpliwosci
Skomentuj
-
Mnie się coś widzi że nie do końca bo na schemacie z linka jest układzik sygnalizacji przesteru a ktoś tu gdzieś pisał że w tej ALTRON-owej wersji go nie ma i jest kilka innych modyfikacji (nie wiem czy nie umberto). Ale schemat który wskazałeś to też wzmak Anthony'ego Holton'a tylko zdajsie troszkę starsza wersja. Jak pogrzebiesz to gdzieś znajdziesz tę nowszą. Pytanie tylko czy jest zgodna w 100% z ALTRON-ową.
Zastanawiałem się właśnie czy ALTRON razem z płytką nie wysyła schematu bo też jestem zaintereresowany tą konstrukcją i chętnie bym wziął płytki z ALTRON-a.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wovoŁał .... 1kW trafo na 3 Holtony ??? Albo cośmam z matmą ale 3*400 = 1200, a to tylko moc wyjściowa ...a gdzie straty ?? No ale skoro SW powiedział to SW ma racje ... no comment :)
Skomentuj
Skomentuj