ja tez popieram:) da sie kity ? :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Kit-y o nie nie na pewno w to sie nie bede bawil. Godzina na przygotowanie i skompletowanie czesci a potem tysiace maili jak to uruchomic.
Robie caly czas panelowe wzmacniacze do subow i zadko sie zdaza zeby ktos kupil gotowa uruchomiona elektronike. A jak juz kupic to i tak sa problemy z samym podlaczeniem a na koniec powstaje pytanie czy bym tego nie zmontowal na panel :)
Dla zdolniachow bedzie dokumentacja na forum a dla reszty uruchomione moduly oczywiscie w miare mozliwosci. Cena to 160zl i chyba jak na koncowke 2x120W z zasilaczem i zabezpieczeniami no i gwarancja to nie tak duzo.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez dj_zibidolphin123 nie czytaj audiostereo tylko rób wzmacniacze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Mania elementów?? :lol: :lol: :lol: :lol:
Skomentuj
-
firmowe elementy sa po to zeby wzmacniacz sprzedac drozej na allegro, to chyba oczywiste.
Ostatnio widzialem jakas plytke bez opampa tylko z wepchnietymi wielkimi rezami i nie mieszczacymi sie kondami. I to wystarczy zeby zarzyczyc sobie 35zl za haj endowy wzmacniacz sluchawkowy. Do tego scalak, zasilacz, obudowa i mamy wzmacniacz sluchawkowy za 500zl czyli haj-end.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irekfirmowe elementy sa po to zeby wzmacniacz sprzedac drozej na allegro, to chyba oczywiste.
Jakbym miał łatwy dostęp do tranzystorów po 2zł a nie 5zł, albo rezystorów po 0,5gr a nie 5gr, to też byłbym przeciwnikiem super elementów, bo mógłbym mieć niskie ceny wykonanych rzeczy przy zachowanym odpowiednim zarobku. Ale kupno w moim, czy każdego innego DIYowca np. 1000sztuk tranzystorów byłoby po prostu strzałem w nogę.
Skomentuj
-
Irku zapewne nie raz „miałeś na warsztacie” firmowe wzmacniacze. Widziałeś zapewne jakie „elementy” tam „siedzą” Nie chodzi mi tu o wymysłu audiofilskie ale o zwykłe seryjne wzmaki aczkolwiek wyższe modele. Wraz ze wzrostem ceny takiego wzmacniacza (wyższe modele) rośnie jakość elementów. I tu dla przykładu Sony o wartości 400zł ( z drugiej reki) Elna for Audio Gold, Nikichony. Wysoki model końca mocy Yamahy (400-600zl na aledrogo) Black Gate STD tak te same co w wymyślnym GC :mrgreen: ampli kina domowego (denon) Nikichony MUSE.
Więc IMO inżynierzy takich firm nie walą wszędzie jamicona tylko cos lepszego?? coś w tym jest :?: Ja ze swoją małą wiedzą mogę stwierdzić dużo lepsze parametry elektryczne a o żywotności nie wspomnę.
Skomentuj
Skomentuj