Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ja tez popieram:) da sie kity ? :)

Skomentuj

Jestem za i rowniez wzial bym conajmniej jeden (A obudowe bede kombinowal jakos). Przydala by sie jednak dokumentacja do tego, wiec pewnie poczekamy (irek chyba pisal ze chce wprowadzic poprawki) :)

Gi

Skomentuj

pieknie ladnie... kity dobra sprawa:) ...ale musilby powstac super genialny tutorial krok po kroku co i jak zlozyc, ustawi,c zmierzyc itp... z duza iloscia zdjec. W innym przypadku Irek musialby otworzyc serwis

Skomentuj

mIKI, rozumiem o co chodzi ale sa tez zdolne osoby ktore sobie poradza (zapewne z drobna pomoca irka) i bylaby to jedyna opcja zdobycia tego wzmacnaicza

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
            ale musilby powstac super genialny tutorial krok po kroku co i jak zlozyc, ustawi,c zmierzyc itp... z duza iloscia zdjec.
            Mysle ze wystarczylby taki opis jak w avt dla N-mosfeta :wink:
            Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Irku jak kity to naprwdę mega tutorial bo beda gigantyczne problemy. Wiem cos o tym.

Skomentuj

najlepiej jak GainClone petera

Skomentuj

Kit-y o nie nie na pewno w to sie nie bede bawil. Godzina na przygotowanie i skompletowanie czesci a potem tysiace maili jak to uruchomic.
                  Robie caly czas panelowe wzmacniacze do subow i zadko sie zdaza zeby ktos kupil gotowa uruchomiona elektronike. A jak juz kupic to i tak sa problemy z samym podlaczeniem a na koniec powstaje pytanie czy bym tego nie zmontowal na panel :)

Dla zdolniachow bedzie dokumentacja na forum a dla reszty uruchomione moduly oczywiscie w miare mozliwosci. Cena to 160zl i chyba jak na koncowke 2x120W z zasilaczem i zabezpieczeniami no i gwarancja to nie tak duzo.

Skomentuj

A kiedy mniejwiecej bedziemy mogli sie spodziewac dokumentacji na forum ?

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                      Cena to 160zl i chyba jak na koncowke 2x120W z zasilaczem i zabezpieczeniami no i gwarancja to nie tak duzo.
                      wg mnie cena bardzo dobra
                      za same koncowki mocy symasyma bez zasilacza i radiatorow zaplacilem 150zl ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                        Dla zdolniachow bedzie dokumentacja na forum a dla reszty uruchomione moduly oczywiscie w miare mozliwosci. Cena to 160zl i chyba jak na koncowke 2x120W z zasilaczem i zabezpieczeniami no i gwarancja to nie tak duzo.
                        No i chyba radiatorem :)

Skomentuj

a na jakich elementach Uniamp 160zl ?

Skomentuj

dolphin123 nie czytaj audiostereo tylko rób wzmacniacze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Mania elementów?? :lol: :lol: :lol: :lol:

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez dj_zibi
                              dolphin123 nie czytaj audiostereo tylko rób wzmacniacze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Mania elementów?? :lol: :lol: :lol: :lol:
                              Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchett

Skomentuj

dj_zibi... mania elementow ? a kto skladal symasyma na przesadnych az elementach ? i dlaczego Giesberts ktory od Ciebie mam tez jest na dobrych elementach ? dobrze wiesz o co chodzi a wyjezdzasz z mania jakas...

Skomentuj

firmowe elementy sa po to zeby wzmacniacz sprzedac drozej na allegro, to chyba oczywiste.
                                  Ostatnio widzialem jakas plytke bez opampa tylko z wepchnietymi wielkimi rezami i nie mieszczacymi sie kondami. I to wystarczy zeby zarzyczyc sobie 35zl za haj endowy wzmacniacz sluchawkowy. Do tego scalak, zasilacz, obudowa i mamy wzmacniacz sluchawkowy za 500zl czyli haj-end.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                    firmowe elementy sa po to zeby wzmacniacz sprzedac drozej na allegro, to chyba oczywiste.
                                    normalnie siadam... moze mi w takim razie ktos wytlumaczyc dlaczego wszyscy budujac symasyma chca go na dobrych elementach ? bo wynika ze po co jak taki sam rezultat... szok..

Skomentuj

1) dla szpanu
                                      2) satysfakcji
                                      3) spokoju ducha
                                      4) z niewiedzy
                                      5) ...

ogolnie jest kilka elementow ktore moga wplynac na brzmienie nie ma co ukrywac.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                        Skoro ludzie nie potrafią docenić czyjejś pracy, to trzeba to robić w inny sposób. Poza tym chyba bardziej moralne jest wciskanie super elementów do dobrego wzmacniacza (Sym) niż wychwalanie pod niebiosa badziewiaka z jamnika (GC)...

Jakbym miał łatwy dostęp do tranzystorów po 2zł a nie 5zł, albo rezystorów po 0,5gr a nie 5gr, to też byłbym przeciwnikiem super elementów, bo mógłbym mieć niskie ceny wykonanych rzeczy przy zachowanym odpowiednim zarobku. Ale kupno w moim, czy każdego innego DIYowca np. 1000sztuk tranzystorów byłoby po prostu strzałem w nogę.

Skomentuj

Irku zapewne nie raz „miałeś na warsztacie” firmowe wzmacniacze. Widziałeś zapewne jakie „elementy” tam „siedzą” Nie chodzi mi tu o wymysłu audiofilskie ale o zwykłe seryjne wzmaki aczkolwiek wyższe modele. Wraz ze wzrostem ceny takiego wzmacniacza (wyższe modele) rośnie jakość elementów. I tu dla przykładu Sony o wartości 400zł ( z drugiej reki) Elna for Audio Gold, Nikichony. Wysoki model końca mocy Yamahy (400-600zl na aledrogo) Black Gate STD tak te same co w wymyślnym GC :mrgreen: ampli kina domowego (denon) Nikichony MUSE.

Więc IMO inżynierzy takich firm nie walą wszędzie jamicona tylko cos lepszego?? coś w tym jest :?: Ja ze swoją małą wiedzą mogę stwierdzić dużo lepsze parametry elektryczne a o żywotności nie wspomnę.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X