Zamieszczone przez coolombo
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Podobną , a w zasadzie taką samą :P
Niestety przy okazji ostatniej wizyty u Irka nie wziąłem aparatu, wtedy mógłbym pokazać przykładowe obudowy - gotowe, przeznaczone do UNIAmpa :)
Tzn będzie możliwość zakupienia kompletnego wzmacniacza w obudowie - podłaczyć do sieci, podłaczyć źródło i kolumny i gra :)
Skomentuj
-
z tego co pamietam to n-mosfet ma wieksza sprawnosc wiec moze miec troche wieksza moc...
takero, pogadaj z irkiem zeby udostepnil projekt uniampa bo co dziennie pisze do mnie przynajmniej jedna osoba ktora by chciala go kupic/zrobic lub jej doradzam ten wzmacniacz.
no moze jak koncowka matronixa okaze sie na tyle dobra to bedzie jakas konkurencja...
Skomentuj
-
ja jestem bardzo chętny na gotowy moduł wzmaka lub moze nawet całość w obudowie. Ale puki co to niema nawet projektu konkretnego i nawet nie sprzedajecie gotowych modułów to co tu mówić o całym wzmaku w obudowie. Mi trochę się śpieszy. Proszę o podanie daty kiedy zacznie się produkcja. Jak Pawel S. przetestuję to 2 nową koncówke to może tamtą wezmę jednak wolał bym uniampa. SZYBCIEJ SZYBCIEJ
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zbysiuja jestem bardzo chętny na gotowy moduł wzmaka lub moze nawet całość w obudowie. Ale puki co to niema nawet projektu konkretnego i nawet nie sprzedajecie gotowych modułów to co tu mówić o całym wzmaku w obudowie. Mi trochę się śpieszy. Proszę o podanie daty kiedy zacznie się produkcja. Jak Pawel S. przetestuję to 2 nową koncówke to może tamtą wezmę jednak wolał bym uniampa. SZYBCIEJ SZYBCIEJ
Gi
Skomentuj
-
witam
Z powodów finansowych jestem zmuszony sprzedać w dobre rece uniampa (komplet uklad + dedykowane trafo) zainteresowani PW, a żeby nie wyglądało to na ogłoszenie to naskrobie coś o tym cudenku :)
Zaczne od minusów, a właściwie minusa - za wysoki radiator, przynajmniej jak dla mnie. Chciałem umiescić go w racku 2U i nic z tego nie wyszło. W każdym bądz razie to jest mysle do uzgodnienia z ewentualnym klientem, ale standardowo dałbym mniejszy.
ehh na serio nie miałem sie do czego przyczepić :)
Dzwięk jak dla mnie idealny, w porównaniu do elmuza to niebo a ziemia. Bas zwarty i dobrze kontrolowany, średnie i wysokie naturalne, całość poprostu pieknie brzmi.
wzmacniacz na początku napedzał zestaw estradowy na 2x15", wzmacniacz dysponował pełna mocą na 4ohm i swietnie sobie radził, a od pare miesiecy napedzał drivery i było elegancko.
pozdrawiam
Skomentuj
-
Plytki moge zamowic w kazdej chwili a dokumentacja bedzie niedlugo na forum.
Chcialem dokonac pewnych drobnych poprawek na druku wiec sprawa sie przeciaga i wiec chyba zamowie troche plytek po staremu.
Radiator niestety taki juz jest bo to jednak 250W wzmaka i trzeba jakos wychlodzic.
Takero zamowil mniejszy radiator (7cm zamiast 10) ale i ma slabsze trafo.
Zmontowany prototyp ma radiator 7cm ale z zebrami o dlugosci 50mm zamiast 35mm jednak ten radiator jest dosc drogi bo nie mam bezposredniego dostepu do hurtowego zakupu.
Skomentuj
-
moznaby zamowic w jakims ciekawym kolorze zeby sie prezentowala plytka lepiej
ciekawa propozycja wyrobu:
http://www.merkar.pl/cennik.html
Skomentuj
-
irku, a skoro teraz niemasz czasu na montaz wzmacniaczy to czy przypadkiem nie sprzewadawal bys KITow do montazu? masz dojscia i tanio czesci zalatwisz wiec moze bedzie sie oplacalo (nam)
cena za gotowe modoly jest bardzo atrakcyjna a co dopiero taki kit - napewno taniej i lepiej niz jakbysmy mieli sami kompletowac to w sklepie...
Skomentuj
Skomentuj