Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez coolombo
    Zamieszczone przez UKA
    Zamieszczone przez Pawel S.
    powienien 4ohm spokojnie obsluzyc. tylko ze UKA dal mu takie zasilanie (w spoczynku 51V) i ma ok 120W/4ohm
    Dokładnie. Irek podaje 2x120W przy 4ohm i u mnie przy maksymalnym napięciu zasilania pracował z pełna mocą przez dłuższy czas i nawet się nigdy nie wyłączył
    Zapodaj sztuczne obciążenie i wysteruj go do 1/4-1/3 mocy, wyłączy się na pewno po 'jakimś' czasie. Bardzo dużo zależy od radiatora i od tego czy jest wentylator czy nie.
    Muzyka sama w sobie raczej nie jest w stanie obciążyć wzmacniacza w 100%, chyba że ktoś wykorzysta wzmaka do pieca gitarowego.
    Nie twierdzę, że nie. Jednak muszę sprostować, że testów nie robiłem tylko przy muzyce ale tez na generatorze :wink:

Skomentuj

dawno luty takero juz :P

Skomentuj

dolphin123, powiedziałem że dopiero w piątek u Irka będe :P

Skomentuj

oj piatek gdzie tu piatek.. to moze niech zrobi irek fotki i wrzuci ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
            to moze niech zrobi irek fotki i wrzuci ?
            ale przeciez irek teraz w pracy jest :| w domu bedzie na weekend

Skomentuj

Witam, czy przy takim samym trafie(załóżmy 300W 2x35V) wzmacniacz ten uzyska podobną moc do n-mosfeta czy dużo mniejszą ? Pozdrawiam.

Skomentuj

Podobną , a w zasadzie taką samą :P

Niestety przy okazji ostatniej wizyty u Irka nie wziąłem aparatu, wtedy mógłbym pokazać przykładowe obudowy - gotowe, przeznaczone do UNIAmpa :)
                Tzn będzie możliwość zakupienia kompletnego wzmacniacza w obudowie - podłaczyć do sieci, podłaczyć źródło i kolumny i gra :)

Skomentuj

z tego co pamietam to n-mosfet ma wieksza sprawnosc wiec moze miec troche wieksza moc...

takero, pogadaj z irkiem zeby udostepnil projekt uniampa bo co dziennie pisze do mnie przynajmniej jedna osoba ktora by chciala go kupic/zrobic lub jej doradzam ten wzmacniacz.
                  no moze jak koncowka matronixa okaze sie na tyle dobra to bedzie jakas konkurencja...

Skomentuj

a wiadomo cos juz o obudowach i jej kosztach ?

Skomentuj

ja jestem bardzo chętny na gotowy moduł wzmaka lub moze nawet całość w obudowie. Ale puki co to niema nawet projektu konkretnego i nawet nie sprzedajecie gotowych modułów to co tu mówić o całym wzmaku w obudowie. Mi trochę się śpieszy. Proszę o podanie daty kiedy zacznie się produkcja. Jak Pawel S. przetestuję to 2 nową koncówke to może tamtą wezmę jednak wolał bym uniampa. SZYBCIEJ SZYBCIEJ

Skomentuj

Zamieszczone przez zbysiu
                        ja jestem bardzo chętny na gotowy moduł wzmaka lub moze nawet całość w obudowie. Ale puki co to niema nawet projektu konkretnego i nawet nie sprzedajecie gotowych modułów to co tu mówić o całym wzmaku w obudowie. Mi trochę się śpieszy. Proszę o podanie daty kiedy zacznie się produkcja. Jak Pawel S. przetestuję to 2 nową koncówke to może tamtą wezmę jednak wolał bym uniampa. SZYBCIEJ SZYBCIEJ
                        O ile wiem, wzmak nie jest obecnie sprzedawany i nie wiadomo kiedy i czy będzie, więc zostaje niestety rozglądanie się za czym innym.

Gi

Skomentuj

a moze po prostu zapytajcie Irka=]

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                            a moze po prostu zapytajcie Irka=]
                            Pytalem.

Gi

Skomentuj

irku, wspomniales ze udostepnisz schematy zainteresowane osobie. moge o takie prosic?
                              mam propozycje - co powiesz na wykonanie wiekszej ilosci plytek i sprzedawanie ich podobnie jak zibi robil z plytkami do symasyma?
                              jak niemasz czasu to moze takero by sie tym zajal...

Skomentuj

witam

Z powodów finansowych jestem zmuszony sprzedać w dobre rece uniampa (komplet uklad + dedykowane trafo) zainteresowani PW, a żeby nie wyglądało to na ogłoszenie to naskrobie coś o tym cudenku :)

Zaczne od minusów, a właściwie minusa - za wysoki radiator, przynajmniej jak dla mnie. Chciałem umiescić go w racku 2U i nic z tego nie wyszło. W każdym bądz razie to jest mysle do uzgodnienia z ewentualnym klientem, ale standardowo dałbym mniejszy.

ehh na serio nie miałem sie do czego przyczepić :)

Dzwięk jak dla mnie idealny, w porównaniu do elmuza to niebo a ziemia. Bas zwarty i dobrze kontrolowany, średnie i wysokie naturalne, całość poprostu pieknie brzmi.

wzmacniacz na początku napedzał zestaw estradowy na 2x15", wzmacniacz dysponował pełna mocą na 4ohm i swietnie sobie radził, a od pare miesiecy napedzał drivery i było elegancko.

pozdrawiam

Skomentuj

Plytki moge zamowic w kazdej chwili a dokumentacja bedzie niedlugo na forum.
                                  Chcialem dokonac pewnych drobnych poprawek na druku wiec sprawa sie przeciaga i wiec chyba zamowie troche plytek po staremu.

Radiator niestety taki juz jest bo to jednak 250W wzmaka i trzeba jakos wychlodzic.
                                  Takero zamowil mniejszy radiator (7cm zamiast 10) ale i ma slabsze trafo.
                                  Zmontowany prototyp ma radiator 7cm ale z zebrami o dlugosci 50mm zamiast 35mm jednak ten radiator jest dosc drogi bo nie mam bezposredniego dostepu do hurtowego zakupu.

Skomentuj

moznaby zamowic w jakims ciekawym kolorze zeby sie prezentowala plytka lepiej

ciekawa propozycja wyrobu:
                                    http://www.merkar.pl/cennik.html

Skomentuj

W tej cenie co ma merkar to ja moge wam sprzedawac plytki i jeszcze na tym zarobie. Moj wytworca robi mi plytki na miedzi 70um a Tu jak widze firma zapomniala napisac jaka maja grubosc miedzi bo standardowo 35um czy o zgrozo 18um mnie nie satysfakcjonuje.

Skomentuj

irku, a skoro teraz niemasz czasu na montaz wzmacniaczy to czy przypadkiem nie sprzewadawal bys KITow do montazu? masz dojscia i tanio czesci zalatwisz wiec moze bedzie sie oplacalo (nam )
                                        cena za gotowe modoly jest bardzo atrakcyjna a co dopiero taki kit - napewno taniej i lepiej niz jakbysmy mieli sami kompletowac to w sklepie...

Skomentuj

Popieram.
                                          Od ręki kupię dwa :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X