Stare kondy.. kiepska sprawa. Kondy z za niskim napięciem jeszcze kiepsciejsza :P.. jakie trafo masz?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez koziolaaCzy istnieje możliwość kupna gotowej płytki Uniampa? Może któryś z forumowiczów posiada jakąś do odsprzedania. Pozdrawiam.
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=2...ba9bbb8#243498Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Z racji tego, że w budowanym prze zemnie UniAmp'ie długości przewodów sygnałowych będą dość duże, chcę zastosować przewód mikrofonowy Alphard'a. We wzmacniaczu będzie selektor i regulator barwy ze strony irka. W selektorze masa sygnałowa łączy się z masą zasilania. Do czego i w którym punkcie podłączyć ekran przewodu? Masa sygnałowa obu kanałów łączy się w regulatorze barwy?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez maxdilaNie wiem czy jest taka możliwość ale można by podobnie do uni stworzyć wersję monofoniczną
Masa sygnalowa laczy sie na wejsciach czincz i dalej w potku volume i jest wspolna w barwie, potem niejako rozdziela sie na dwa wejscia uniampa. Wejscia te sa podlaczone do masy zasilacza za pomoca rezystorow 10om i dobrze jak jeden z nich jest zwora.
Skomentuj
-
Masa sygnalowa laczy sie na wejsciach czincz i dalej w potku volume i jest wspolna w barwie, potem niejako rozdziela sie na dwa wejscia uniampa. Wejscia te sa podlaczone do masy zasilacza za pomoca rezystorow 10om i dobrze jak jeden z nich jest zwora.
Zamieszczone przez irekZainteresowaniu juz od dawna maja schematy.
Skomentuj
-
No wlasnie zainteresowanie jest ale tylko w stylu daj schemat, daj plytke. Ale zeby ktos cos pomierzyl, potestowal i wniosl poprawki to nie ma chetnych. Dlatego uniamp lezy juz bardzo dlugo i nawet jak go dopracuje to nie bede go udostepnial raczej zrobie serie (rozne moce) koncowek estradowych.
Z projektow forumowych to mysle o Holtono-symie czyli uniwersalnym druku pod oba te uklady bo sa praktycznie takie same. Plytka na dwoch parach tranzystrow mocy z mozliwoscia rozszerzen do wiekszej ilosci. Zasilanie +-24-100V plus zabezpieczenia czyli 100-1000W. Praktycznie taka funkcjonalnosc ma uniamp300 ktorego niedlugo bede z kolega z forum puszczal na ok 1,5kw.
Skomentuj
Skomentuj