Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cyrkiel do frezarki 2018

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
    Fajnie, też chcę już mój egzemplarz.
    Wszystko zależy od produkującego, nie przyspieszymy jego pracy, pamiętajmy że robi to po godzinach, a nie na codzień.

Skomentuj

Poszlo info na priv. Jesli ktoś ma uwagi proszę pisać.

Skomentuj

Cyrkiel dotarł.
        Od 1 czerwca widniał jako doręczony na stronie inPostu.
        Wczoraj tj. 17 lipca kurier dostarczył. Dziwne zamieszanie.
        Ogolnie cyrkiel ok, krawędzie przeszlifować, otwory pod stopę powiercić i gotowe.

Skomentuj

Powierciłem dziś otwory. Cyrkiel bardzo dobrze dopasowany do stopy frezarki. Tylko trzeba było nieco przeszlifować śrubę żeby nie wystawała przy maksymalnym dokręceniu.

Skomentuj

Panowie właśnie przyszedł do mnie cyrkiel od Chińczyka. Wykonanie super! Cena rewelacyjna 100zł. Doszedł oczywiście bez VAT. Nie ma sensu samemu rzeźbić za te pieniądze. Pasuje do jednoręcznych Makit i klonów (wersja 3). Z tej firmy NE mam kilka akcesoriów i bardzo polecam.
            https://www.aliexpress.com/item/Circ...3da24c4dmelxJn
            Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

A zamocujesz do tego normalną frezarkę, lub taką Makite z przystawką?
              Raczej nie.
              Po za tym nawet w tym przypadku nie widać frezu (narzędzia) od frezowanej strony zewnętrznej frezu, co jest konieczne aby dokładnie strzelić się w jego wymiar.

Chyba że się mylę, bo po samych zdjęciach precyzyjnie ocenić nie można.
              Last edited by marian; 14.03.2019, 19:01.

Skomentuj

Spokojnie, kupujesz podstawę z minimalną ilością otworów i wiercisz pod konkretną stopę. Jeden z kupujących zamontował Bosch POF 1400.

Co do drugiej części to nie twórzmy problemu tam gdzie go nie ma. Akurat jutro będę frezował to pokażę Ci jak działa :)

Skomentuj

Z czego jest wykonany ten cyrkiel? Daj znać jak się sprawuje jak już pofrezujesz.
                  Jaki wariant zamawiałeś?

Skomentuj

https://www.youtube.com/watch?v=CyhjdC1-vHw
                    Tutaj jest ciekawy cyrkiel

Skomentuj

To jest jakieś tworzywo. Bardzo twarde, sztywne i lekkie. Cyrkiel sprawuje się super ale ta frezareczka przy frezie o czole 12mm ledwo dyszy. Przyzwyczaiłem się do mocnej frezarki gdzie 1/2 cala jadę na raz 5mm mdf :) To gówienko to chyba tylko z 300W ma. Komplikacje jakie napotkałem:
                      1. Igła jest wkręcana więc trzeba jechać zawsze w prawo i nie cofać stopy bo może się wykręcić. Zastanawiałem się nad wklejeniem na stałe ale wolę mieć możliwość rozkręcenia tej prowadnicy.
                      2. Opuszczanie tej frezarki jednoręcznej jest mało dokładne i może zostać ślad na wejściu.
                      Zamówiłem wariant 3.
                      Podsumowując cyrkiej wykonany perfekcyjnie. Dodatkowa igła o większej średnicy (może się przydać). Jakieś tuleje nie wiem do czego :) Nakrętkę blokująca ramię można przykręcić w dwóch miejscach. Doskonale przemyśleli ten gadget.
                      Teraz zastanawiam się na zakupem frezarki z precyzyjnym opuszczaniem gwintowym coś jak DeWalt D26200 ale raczej Bosch GMF 1600 CE Professional bo chcę mocną minimum 1.5kW i na frezy 12 i 12,7mm. Miał ktoś tego Boscha. Jak precyzyjne jest opuszczanie?
                      To co pokazał Stasio to klasyczny cyrkiel o małej sztywności. Przeciwieństwo tego co kupiłem.

Skomentuj

KonradRak - mam Boscha GOF 1300 SE, ale precyzji na goleniach to nie ma. Jedyna naprawdę dobra frezarka do , której nie ma się o co doczepić to Festool.
                        Pozdrawiam

Skomentuj

Konrad, a moze Triton lub Cmt? Sam się rozglądam za jakąś bestia, która będzie pracować również pod stolikiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                            To jest jakieś tworzywo. Bardzo twarde, sztywne i lekkie. Cyrkiel sprawuje się super ale ta frezareczka przy frezie o czole 12mm ledwo dyszy. Przyzwyczaiłem się do mocnej frezarki gdzie 1/2 cala jadę na raz 5mm mdf :) To gówienko to chyba tylko z 300W ma. Komplikacje jakie napotkałem:
                            1. Igła jest wkręcana więc trzeba jechać zawsze w prawo i nie cofać stopy bo może się wykręcić. Zastanawiałem się nad wklejeniem na stałe ale wolę mieć możliwość rozkręcenia tej prowadnicy.
                            2. Opuszczanie tej frezarki jednoręcznej jest mało dokładne i może zostać ślad na wejściu.
                            Zamówiłem wariant 3.
                            Podsumowując cyrkiej wykonany perfekcyjnie. Dodatkowa igła o większej średnicy (może się przydać). Jakieś tuleje nie wiem do czego :) Nakrętkę blokująca ramię można przykręcić w dwóch miejscach. Doskonale przemyśleli ten gadget.
                            Teraz zastanawiam się na zakupem frezarki z precyzyjnym opuszczaniem gwintowym coś jak DeWalt D26200 ale raczej Bosch GMF 1600 CE Professional bo chcę mocną minimum 1.5kW i na frezy 12 i 12,7mm. Miał ktoś tego Boscha. Jak precyzyjne jest opuszczanie?
                            To co pokazał Stasio to klasyczny cyrkiel o małej sztywności. Przeciwieństwo tego co kupiłem.
                            Siądzie ten cyrkiel pod stope Bosch POF 1400?
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Do mnie dzis dotarl [emoji106] jutro sprawdze czy do boscha podejdzie

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

do bosha pof 1400 nie pasują te otwory standardowe trza by nowe robić :( dobrze ze mam też makite:biggrin:

Skomentuj

Możesz wrzucić fote jak wygląda stopa boscha na tym cyrklu?
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Tak to wyglada

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czaruję...
                                    X