Zamieszczone przez Adzik94
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Cyrkiel do frezarki 2018
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Panowie właśnie przyszedł do mnie cyrkiel od Chińczyka. Wykonanie super! Cena rewelacyjna 100zł. Doszedł oczywiście bez VAT. Nie ma sensu samemu rzeźbić za te pieniądze. Pasuje do jednoręcznych Makit i klonów (wersja 3). Z tej firmy NE mam kilka akcesoriów i bardzo polecam.
https://www.aliexpress.com/item/Circ...3da24c4dmelxJn
Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
A zamocujesz do tego normalną frezarkę, lub taką Makite z przystawką?
Raczej nie.
Po za tym nawet w tym przypadku nie widać frezu (narzędzia) od frezowanej strony zewnętrznej frezu, co jest konieczne aby dokładnie strzelić się w jego wymiar.
Chyba że się mylę, bo po samych zdjęciach precyzyjnie ocenić nie można.Last edited by marian; 14.03.2019, 19:01.
Skomentuj
-
Spokojnie, kupujesz podstawę z minimalną ilością otworów i wiercisz pod konkretną stopę. Jeden z kupujących zamontował Bosch POF 1400.
Co do drugiej części to nie twórzmy problemu tam gdzie go nie ma. Akurat jutro będę frezował to pokażę Ci jak działa :)Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
To jest jakieś tworzywo. Bardzo twarde, sztywne i lekkie. Cyrkiel sprawuje się super ale ta frezareczka przy frezie o czole 12mm ledwo dyszy. Przyzwyczaiłem się do mocnej frezarki gdzie 1/2 cala jadę na raz 5mm mdf :) To gówienko to chyba tylko z 300W ma. Komplikacje jakie napotkałem:
1. Igła jest wkręcana więc trzeba jechać zawsze w prawo i nie cofać stopy bo może się wykręcić. Zastanawiałem się nad wklejeniem na stałe ale wolę mieć możliwość rozkręcenia tej prowadnicy.
2. Opuszczanie tej frezarki jednoręcznej jest mało dokładne i może zostać ślad na wejściu.
Zamówiłem wariant 3.
Podsumowując cyrkiej wykonany perfekcyjnie. Dodatkowa igła o większej średnicy (może się przydać). Jakieś tuleje nie wiem do czego :) Nakrętkę blokująca ramię można przykręcić w dwóch miejscach. Doskonale przemyśleli ten gadget.
Teraz zastanawiam się na zakupem frezarki z precyzyjnym opuszczaniem gwintowym coś jak DeWalt D26200 ale raczej Bosch GMF 1600 CE Professional bo chcę mocną minimum 1.5kW i na frezy 12 i 12,7mm. Miał ktoś tego Boscha. Jak precyzyjne jest opuszczanie?
To co pokazał Stasio to klasyczny cyrkiel o małej sztywności. Przeciwieństwo tego co kupiłem.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaTo jest jakieś tworzywo. Bardzo twarde, sztywne i lekkie. Cyrkiel sprawuje się super ale ta frezareczka przy frezie o czole 12mm ledwo dyszy. Przyzwyczaiłem się do mocnej frezarki gdzie 1/2 cala jadę na raz 5mm mdf :) To gówienko to chyba tylko z 300W ma. Komplikacje jakie napotkałem:
1. Igła jest wkręcana więc trzeba jechać zawsze w prawo i nie cofać stopy bo może się wykręcić. Zastanawiałem się nad wklejeniem na stałe ale wolę mieć możliwość rozkręcenia tej prowadnicy.
2. Opuszczanie tej frezarki jednoręcznej jest mało dokładne i może zostać ślad na wejściu.
Zamówiłem wariant 3.
Podsumowując cyrkiej wykonany perfekcyjnie. Dodatkowa igła o większej średnicy (może się przydać). Jakieś tuleje nie wiem do czego :) Nakrętkę blokująca ramię można przykręcić w dwóch miejscach. Doskonale przemyśleli ten gadget.
Teraz zastanawiam się na zakupem frezarki z precyzyjnym opuszczaniem gwintowym coś jak DeWalt D26200 ale raczej Bosch GMF 1600 CE Professional bo chcę mocną minimum 1.5kW i na frezy 12 i 12,7mm. Miał ktoś tego Boscha. Jak precyzyjne jest opuszczanie?
To co pokazał Stasio to klasyczny cyrkiel o małej sztywności. Przeciwieństwo tego co kupiłem.marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
Skomentuj