Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
2 - wykresy nie graja. najlepsze symulacje musisz odsluchac i dopiero z odsluchow wyciagac wnioski![]()
moze byc tak ze zadna z tych symulacji nie zagra dobrze
Przełóż ten rezystor równoległy który jest przy Seasie, daj go przed kondensator, będziesz mógł złagodzić tą górkę odpowiednio dobierając oba rezystory.
Founteka spróbuj przefiltrować tak:
Szeregowo cewka 1,2mH, potem równolegle kondensator 4,7uF z cewką 0,10mH, a następnie cewka szeregowo 0,39mH.
Sprawdź jak to u Ciebie wygląda.
podmieniłem w oknie głośnika pliki z pomiarów bo zorientowałem się że poprzednie zwrotnice robie na pomiarach z 1m dla founteka a dla seasa z 60 cm
Majkip, ten rezystor Rp2 to ma być szeregowo z kondensatorem. W tej chwili to obciążasz sobie wzmacniacz tym rezystorem
Mierzysz na pochylonej czy prostej?
Patrząc na zwrotnice mam wrażenie ze seas może być za słabo filtrowany ( pewnie wyjdzie w odsłuchach). Osobiście wolałbym zrobić podział na 2kHz, ale wówczas filtracja 3 rząd na seas-ie.
Generalnie ta zwrotnica podoba mi się najbardziej, pytanie tylko : czy fountek nie jest za słabo filtrowany? Może dodać do niego cewke i zrobić 3 rząd ?
Czy pomiary wykonane są z wgranym plikiem kalibracyjnym od mikrofonu ?