kazdy STX ma z tym problemy :???: no moze poza odlewanymi koszamipabloid napisał:Trzeba uważać bo ten GDN stxa ma kółnierz dość podatny na odkształcenia i gnie sie jak za silno dokręcić.

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kazdy STX ma z tym problemy :???: no moze poza odlewanymi koszamipabloid napisał:Trzeba uważać bo ten GDN stxa ma kółnierz dość podatny na odkształcenia i gnie sie jak za silno dokręcić.
wlasnie nad tym troche myslalempabloid napisał:moje zastrzeżenie to kierunek słojów forniru na cokole, no musiałem napisać bo jakoś tak nienaturalnie dać w poprzek a nie wzdłuż, ale kwestia gustu![]()
a moze by tak w przypadku gdn-a zastosowac jakies dystanse pod "rowek" a obudowepabloid napisał:Trzeba uważać bo ten GDN stxa ma kółnierz dość podatny na odkształcenia i gnie sie jak za silno dokręcić.
z tym ciagla eksperymentuje ale najlepiej jest chyba jak stoja pod ta sciana ale rozstawione szerzej jeszcze o ok pol metra kazda.tomq88 napisał:Tylko napisz jeszcze czy to rozstawienie to jest na stałe czy tylko do zdjecia tak byly ustawione?
cala jest wypełniona watoliną, gdy tego nie bylo srednio dawaly wrazenie pustychpabloid napisał:1. tłumiłeś komorę średniotonowca?
strojony na 45Hz w WinIsd.pabloid napisał:Bass reflex stroiłeś, czy docięty teoretycznie na wymiar?
przykleiles głośniki silikonem? bo nie kumam :razz:pabloid napisał:załatwiłem problem silikonem
pewnie caly rowek w koszu glosnika jest wypelniony silikonemslipknot1989 napisał:przykleiles głośniki silikonem? bo nie kumam
aha chyba ze takPawel S. napisał:pewnie caly rowek w koszu glosnika jest wypelniony silikonem
no faktyczniepabloid napisał:Toć pisałem przecie, żem w rowek kołnierza wkleił uszczelke z gumy piankowej
takie jest wg winIsd, rzeczywistosc pewnie okazalaby sie innaWallker napisał:Zastanawia mnie jeszcze kwestia strojenia, piszesz że jest 45 Hz a to wydaje się trochę wysoko, szkoda że nie masz JIG'a żeby zmierzyć faktyczne strojenie
nad tym tez myslalemWallker napisał:Ja w swoim projekcie poszedłem bardziej w zaokrąglenia
mi zawsze pomagał osliniony palec z wygładzaniem silikonu :mrgreen: moze wytnij z kawałka tektury taka formebingant napisał:jak sobie radzicie z wygładzeniem silikonu po nałożeniu go w rowek głośnika?
jezeli wpisales dobre wymiary tunelu oraz pojemnosc to strojenie nie bedzie odbiegalo o wiecej jak 2hz od faktycznegoslipknot1989 napisał:takie jest wg winIsd, rzeczywistosc pewnie okazalaby sie inna
Najlepiej zwilżyć silikon płynem do garów palec też i się nie klei. Dobrze jest poobklejać dookoła taśmą papierową co by nie wysmarować tam gdzie nie potrzeba.bingant napisał:jak sobie radzicie z wygładzeniem silikonu po nałożeniu go w rowek głośnika?
slipknot1989 napisał:na basie imbusowe piatki
kiedy sie pochwalisz swoim dziełem?
rozwiercilem otwory trocheamdpatryk napisał:Jak tam je wsadziłeś, skoro otwory w GDN'ie to 4,8 fi...?
a jaki masz fornir? no niestety DIY to pozeracz kaskiamdpatryk napisał:Zostanie jeszcze położenie forniru i kolce, ale to pewnie za jakiś czas, może 2 tyg. Trochę się wyprułem z kasy przez ten miesiąc
amdpatryk napisał:slipknot1989 napisał/a
na basie imbusowe piatki
zacytowałes przed moim editemslipknot1989 napisał:a na basie imbusowe czwórki
slipknot1989 napisał:a jaki masz fornir? no niestety DIY to pozeracz kaski
no calkiem calkiemamdpatryk napisał:Ale jak narazie, to na oku mam: acajou
slipknot1989 napisał:ja monitory na pewno bede robil orzechem
slipknot1989 napisał:no to zycze powodzenia w pracy i czekam na efektypzdr
mysle nad jakims kitem z akustykaamdpatryk napisał:A cóż za monitory planujesz składać?