BR przód lub dół. Co do tyłu, nie wiem czy nie będzie problemu z fazą akustyczną? Szczerze mówiąc raczkuję jeszcze w tym temacie. Niech się mądrzejsi wypowiedzą.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Rodzaj brzmienia to juz kwestia gustu. Jedni lubią brunetki, inni blondynki, inni rude
W żadnym wypadku nie miałem Ciebie na myśli, tylko 2 kolegów powyżej tego posta. Choć rzeczywiście dośc chaotycznie napisałem, i mogłeś źle zrozumieć. | ![]() |
tak przenosi głośnik w obudowie 70 litrowej. A jak będzie przenosił w Twojej to sobie musisz zmierzyć.Według Tonsila ten GDN idzie bez podbicia do około 300-320hz
http://www.tonsilaudio.com/images/gdn-30-120-wykres.jpg
Tak słabo dobrałeś głośniki, a martwisz się umiejscownieniem BR?Bardzo mi się podobają wizualnie te kolumny i zamierzam zrobić coś podobnego z tym że konfiguracja głośników inna a mianowicie 30/100/11, 16/30 a tor wysokotonowy PJ, męczy mnie jedynie na chwilę obecna umiejscowienie tunelu BR, czy z przodu czy z tyłu czy może w podłogę go skierować .
Oh, te "ekstremalnie niskich częstotliwości" naprawde stanowia 99% calego przekazu myzczynego, reszta pasma jest niewazna, olac to skoro najciekawsze rzeczy dzieja sie w pasmie 16-30hz. Taaaaaaak. W pewnych gatunakch muzyki tak.rednie i wysokie jak najbardziej, ale jeśli chodzi o głośniki (sub)niskotonowe, to jednak najlepsze są nowoczesne subniskotonowce przystosowane do pracy w ekstremalnie niskich częstotliwościach.
Oh, te "ekstremalnie niskich częstotliwości" naprawde stanowia 99% calego przekazu myzczynego, reszta pasma jest niewazna, olac to skoro najciekawsze rzeczy dzieja sie w pasmie 16-30hz. Taaaaaaak. W pewnych gatunakch muzyki tak.
lol?P.S. Znowu bedziesz mnie straszyl swoim wygladem?
P.S.2. Ja rozumiem, ze duze woofery = male znieksztalcenia na basie (a wiec wysoka jakosc), ale dla wielu ludzi duzy woofer = duzo basu.