Ale ten break up jest gdzieś przy 6-7k. Jak by dać podział gdzieś na 2.5k to też będzie przeszkadzać?Problemem jest break up membrany który trzeba dobrze odfiltrować a nie da się tego zrobić 1 rzędem
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ale ten break up jest gdzieś przy 6-7k. Jak by dać podział gdzieś na 2.5k to też będzie przeszkadzać?Problemem jest break up membrany który trzeba dobrze odfiltrować a nie da się tego zrobić 1 rzędem
Z tańszych to Visatony W130S da radę pierwszym rzędem.
mam je na stanie, bede probowal ale z tego co widzialem po pomiarach to troche "pokrzaczone" powyzej 3khz
spytaj LuSzTi-goAle ten break up jest gdzieś przy 6-7k. Jak by dać podział gdzieś na 2.5k to też będzie przeszkadzać?
Ale ten break up jest gdzieś przy 6-7k. Jak by dać podział gdzieś na 2.5k to też będzie przeszkadzać?
Do tego żeby jeszcze basem zagrały...
A dźwięk neutralny to nie przypadkiem taki z niskim poziomem harmonicznych?, dzwiek neutralny, umozliwajacy dlugie odsluchy czy prace z dzwiekiem. Poly stozki mile widziane
A dźwięk neutralny to nie przypadkiem taki z niskim poziomem harmonicznych?
Byc moze. Slyszalem bogaty i neutralny dzwiek z glosnikow szerokopasmowych, ktore poziom poziom znieksztalcen mialy napewno spory.
Gdybym sluchal sinusow z generatora, to pewnie zalezaloby mi na przetwornikach o jak najmniejszych harmonicznych.![]()
Te dwa stwierdzenia wykluczają się.
Wavecor TW030WA0X (wersja z komorą i ferro powinny spokojnie zagrać na 2 rzędzie akustycznie)Ps. Przy okazji zapytam o kopulki i do 1 rzedu, dzwiek najbardziej neutralny jak to mozliwe, bron Boze ze sklonnoscia do ostrego grania.
to mi się kłóci z 1 rzędem trochęKonstrukcja ma byc do bliskiego pola,
to wymaga trochę miejscaMa byc perfekcyjna odpowiedz czasowa i fazowa
zmiana koncepcji . Proste monitory 2 way z revelatorem - jeden lepszy głośnik zamiast 2 gorszych.umozliwajacy dlugie odsluchy czy prace z dzwiekiem.
Ale tam raczej zastosowano filtry 1 rzędu nie ze względu na ich magiczne właściwości tylko dlatego żeby zwrotnica nie była droższa niż głośnikiSkoro da sie zrobic na Tonsilu za kilkadziesiat zl, to pewnie sa lepsze glosniki, za wyzsza cene ale nie bardzo wysoka.
Nie prawda, a nawet jak ma niskie zniekształcenia nieliniowe to ma zniekształcenia liniowe na kompletnie nie akceptowalnym poziomi, które od razu skreślają taki głośnikPorzadny zestaw tubowy wysokiej efektywnosci moze miec ultra niskie znieksztalcenia w porownaniu do dowolnego monitora
też tak uważamto mi się kłóci z 1 rzędem trochę
Wavecor TW030WA0X (wersja z komorą i ferro powinny spokojnie zagrać na 2 rzędzie akustycznie)
http://audiodrivers.eu/prest/pl/147-...t-328-104.html (pewnie jak to morel ostry nie będzie choćby na nagraniu nie wiem jakie żyletki były )
http://audiodrivers.eu/prest/pl/65-s...08-913000.html (dawniej HDS tw)
ale jak ma być naturalnie to kiedy trzeba ostro to powinno być ostro
Cytat Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
Konstrukcja ma byc do bliskiego pola,
to mi się kłóci z 1 rzędem trochę bo
Cytat Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
Ma byc perfekcyjna odpowiedz czasowa i fazowa
to wymaga trochę miejsca
zmiana koncepcji . Proste monitory 2 way z revelatorem - jeden lepszy głośnik zamiast 2 gorszych.
15w jest świetny i można słuchać godzinami, dniami, nocami...
miałem dylemat na co się zdecydować 15w czy w15
Ale tam raczej zastosowano filtry 1 rzędu nie ze względu na ich magiczne właściwości tylko dlatego żeby zwrotnica nie była droższa niż głośniki
Nie prawda, a nawet jak ma niskie zniekształcenia nieliniowe to ma zniekształcenia liniowe na kompletnie nie akceptowalnym poziomi, które od razu skreślają taki głośnik
też tak uważam
Się zdecydujcie w końcu czy neutralnie czy naturalnie...
Czyli PM chcesz zbudować pasywne monitory studyjne ? (moim zdaniem etonek ale to dużo drożej, pewnie dało by się i coś taniej - szukajcie dalej )
Wg moich informacji zaczerpinietych z zagranicznych for, tanie Beymy niestety nie sa tak dobre i chwalone jak jej drozsze modele.Ktos slyszal te glosniki i moze cos napisac http://www.elmuz.com.pl/sklep/index....n#.UheyBD9kwXg http://www.elmuz.com.pl/sklep/index....p#.UheyEz9kwXg ?
Wg moich informacji zaczerpinietych z zagranicznych for, tanie Beymy niestety nie sa tak dobre i chwalone jak jej drozsze modele.