Yoshi_80
Pan Paweł
Tu chodzi o dobór głośników o określonych wymiarach do konkretnego rozwiązania obudowy. Kolumny są pochylone 6st., mają wysoką ściankę nad wysokotonowym i ścięcia skośne. Tu trzeba naprawdę dużego doświadczenia , żeby dobrać wstępnie głośniki tak aby dało się zrobić się zwrotnicę i żeby kolumny dobrze grały. Byłem na trzech ostatnich Audio Show i nie widzę możliwości wykorzystania pobytu tam do tego projektu. Cała nadzieja w Yoshim.
Z projektów jakie wykonywałem żaden nie wpisuje się bez przeróbek w Twoje założenia. Zresztą chyba zdajesz sobie sprawe z tego, ze trudno jest o gotowy projekt z głośnikami o odpowiednich wymiarach , odpowiedniej cenie i z odpowiednim pochyleniem obudowy. Budżet 4 tys na glośniki i zwrotnice nie jest jakis wielki jak na projekt z aspiracjami do hi endu. Z początku mysłałem o zestawieniu od dołu revelator 22 + revelator 15 + illuminator ale to sie za tyle nie zamknie. Chyba, że za same głośniki bez zwrotnicy. W 4 tys możesz sie zmieścić z zestawem głośników podobnym lub takim jak ja mam w kolumnach. Niestety mojego projektu nie można bezpośrednio skopiować bo nie była kolumna pochylana wiec w zasadzie trzeba zaprojektować zwrotnicę na nowo, przynajmniej w części średnio-wysokotonowej.