• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

Z tego co wiem poszedł za 50 zł. Nawet miałem wziąć udział w aukcji (bardziej z ciekawości) tylko w pracy byłem i przegapiłem. Z tego co tak pobieżnie przeczytałem, to taka budowa wpływa korzystnie głównie na chłodzenie przez co w czasie pracy nie zmieniają się parametry TS. Ciekawe... nie twierdzę, że tak nie jest ale wiesz, to opis na stronie producenta - dziwne żeby pisali, że to tylko wizualny chwyt marketingowy. Przecież w obudowie kolumny, podczas pracy przetwornika chyba nie panują jakieś ekstremalne temperatury, które zmieniały by w znaczący sposób właściwości mechaniczne (bo chyba o te chodzi) użytych materiałów? Choć na estradzie... Nie wiem, jakoś mam mieszane uczucia co do wymiernych korzyści (nie chodzi o te marketingowe :razz: ) płynących z zastosowania takiej budowy.

No i faktycznie kojarzę je z konstrukcji PMC, którą kiedyś pokazywałeś - taki duży gabarytowo sub ale z krótką TL, teraz sobie skojarzyłem, że już to gdzieś widziałem.

dami300189 napisał:
http://allegro.pl/wzmacni...1237359299.html
przeczytajcie tylko opis nic dodac nic ujac

Wzmacniacz wykonany na 4 końcówkach mocy cenionej firmy SanKen przez co osiąga bardziej kwieciste basy ponieważ posiadają one grubsze nóżki, a dzięki lepszeniu mocowaniu pod śrube M4 końcówki nie drgają przy tonach wysokich.

benek161, nie ma co glosnik swoje juz przezyl. W drzwiach troche zim spedzil. Zreszta w oryginale tam jest zawieszenie z dwoma faldami z gumy butylowej. Jak ka bym byl jego wlascicielem to bym go wyslal do niemiec do reanimacji. Szkoda ich :sad:

Powrót