• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

Hehehe to lepiej sobie sztabke zlota kupic. Z czego jest ten kabel? chyba z jakis pozaziemskich materialow (moze mialo byc 2x2km)

Ostatnia edycja:
KAPRINT wielkie dzięki właśnie tego szukałem :o Szkoda tylko że to średniak w ich ofercie :blushing: Ten 25thAnniversary za 109 100 zł podobno troszkę lepiej wybrzmiewa w górnym rejestrze wysokich tonów, nieco uszczupli potęgę basu ale za to odwdzięczy sie znacznie lepszym kickiem (oj przepraszam nie audiofilsko) - znacznie lepszym impulsem. Muszę kupić podmienię kabelki w wieży philipsa powinno zdziałać cuda :) To kabelki juz mam, a jakie kolumny kupić?:lol:

Dla wszystkich zainteresowanych http://www.puristaudiodesign.pl/images/cennik.pdf

Ostatnia edycja:
Zapewniam was że nawet przy takich cenach znajdzie się na to kupiec. Być może dla nas to astronomiczna kwota, ale są ludzi dla których to tak jakby kupić waciki w sklepie. I właśnie dla nich są takie kable. Potem może chwalić się przed kumplami że on ma mega hi-end bo sam kabel kosztował 100 000 pln. Nie ważne z czego on jest zrobiony i jak brzmi. Ważne że ilość zer robi wrażenie.

Poważna pilarka skręcana z blaszek ... a amatorskie formatówki mają stoły i korpusy wykonane z odlewów :)

Nie na temat...
Wyfrezowany kwadracik + 3 drewniane kołki do mebli.... no i pewnie najdrozsze to blaszka z logo.....

Co za ludzie wieżą w takie czary: zmniejsza efekt mikrofonowania kabli poprawiając zmniejszając straty sygnału/ zwiększa gęstość, dociążenie i przejrzystość dźwięku/ wibracje powodują szybkie zmiany pojemności i przez to straty i nierówną charakterystykę. Te podstawki eliminują ten efekt....

Nigdy suba nie odkreciłem na 1/4 mocy bo sąsiedzi przyszli by mnie zabić, więc nie wiem jaki trzeba mieć sprzęt aby uzyskać efekt drgania kabli :).....

Powrót