• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

Lakierowany papier + kosz z blaszki i dla mnie to słabo wygląda.
Kosze w gdn 13/40/2 , które mam wydaje mi się że wyglądają solidniej.

To nawet nie wygląda jak tonsil, tylko jakiś chińczyk

Ci którzy uważnie obserwowali co się dzieje we Wrześni mieli okazję natknąć się na kartony które w trzech słowach po angielsku opisywały ich produkty .

Te słowa brzmiały : "Made in china " i nie jest to żart

EDIT

zanim mitomani napiszą mi że ś.p. Tonsil produkował wyłącznie w Polsce to radzę przeszukać archiwalne aukcje allegro - tam są dowody na zdjęciach gdzie serwisy wyprzedawały głośniki które otrzymały w ramach "rozliczenia za usługi " bo nie było już z czego im płacić za obsługę gwarancji .

Ostatnia edycja:
Nie, kolumny wzorowane na totem mite zostały w spadku u rodziców ;)
Pomyśleć, że w pewnym momencie można go było kupić za 25zł. Jakby teraz się pokazał w takiej cenie to bym z 10 sztuk wziął. Tak samo jak były arny 116 po 10zł.

Tak nawiasem jak bardzo dawno to było, w DIY bawię się chyba z 1,5roku-2lata i nie pamiętam takich cen.

2006 rok, kiedy to likwidowali tonsil a powstawal pro-tonsil
bylem ich pierwszym klientem na allegro. kupilem troche drobiazgow za smieszne ceny

Fragment wypowiedzi tego Pana bardzo mnie zaciekawił...

''poznałem Franco Serblina założyciela - Sonus Faber - z którym przez wiele lat wymienialiśmy doświadczenie a który za moją namową pozostał też przy zwrotnicach pierwszego rzędu.''

:D

Lepszy "replikant" ode mnie :D

A tak na poważnie, jeśli jego tekst o zmarłym Franco Serblini jest kłamstwem, to już nie jest to zwykłe kłamstwo, a perfidne chamstwo z jego strony.

Ostatnia edycja:
Szkoda, ze nia mam blizej
Chetnie bym obejrzał twory tego "pana"

Jest ktos z Wrocławia kto by podjechał popatrzył i pogadał?

Powrót