• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Allegro speszyl ałard

to jest tekscior, oczywiście cytat opisu tego gości, co za as. :D

"gdzie między innymi poznałem Franco Serblina założyciela - Sonus Faber - z którym przez wiele lat wymienialiśmy doświadczenie a który za moją namową pozostał też przy zwrotnicach pierwszego rzędu"

Witam

Replika nie oznacza ża kolumny bedą wykonane wg. orginalnego projektu od strony technicznej bo nie kosztowały by takiej smiesznej kwoty , replika wykonana będzie na głosnikach Kanadyjskiej manufaktury która zaopatrza mnie do moich konstrukcji , głośniki są lepsze od Scan Speak , zwrotnica pierwszego rzędu mojego projektu na okablowaniu z miedzi srebrzonej 7N , kolumny będą wyglądały jak na foto oryginału z małymi odstępstwami typu otwór bas reflex pod głosnikiem dolnym i głosnik wysokotonowy bezpośrednio na froncie , wykonywanie dokładnej kopi jest niedozwolone ze wzgledów prawnych , oryginał jest pokryty blachą alu moja replika będzie polakierowna na srebrno lub w kolorze wskazanym przez Pana

Koszt wykonania dokładnej kopi to około 12.000 $ reszta to napis firmowy na nich

Pozdrawiam

Poprosiłem o więcej szczegółów co do głośników, materiałów i pomiarów...

Proszę Pana ja zajmuje się akustyka 25 lat i z konstruktorów może mi dorównać jedynie Jim Thiel bo Franco Serblin mój długo;etni kolega z branży juz nie żyje a Pan mi pisze o jakiś pomiarach , ja takie zwrotnice robię na słuch i nie używam żadnych urządzeń pomiarowych .te głosniki po za tym nie są średniotonowe tylko niskośredniotonowe ,przedmiotem aukcji jest Replika a nie Kopia a to jest zadanicza różnica , tak jak jest napisane w mojej stronie cała konstrukcjia jest objęta tajemnicą i zapewniam Pana że owa Replika zagra lepiej od Oryginału który jest niczym innym jak tylko zabawką dla bogatych chłopców których jest w USA wiele kosztujących grubą kasę

Moje głośniki grają o wiele lepiej od wszystkich obecnie produkowanych z tego właśnie względu że ja nie kieruję się wykresami tabelkami itp. to ma śię podobać klientowi brzmieniowo a co z tego że jest wszystko w fazie są pomiary pan Pacuła ułoży odpowidnią bajkę do danego modelu jak to zwyczajnie nie gra

Bez komentarza.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Podziękowałem Panu za rozmowę, ale w opdpowiedzi otrzymałem jeszcze to...

Jak Pan znajdzie zestaw głosnikowy który lepiej zabrzmi
od moich konstrukcji to zwrócę Panu Honor
Jestem niepisanym Mistrzem Akustyki którego z tego powodu nie lubi większa połowa firm na świecie , jak mnie widzą na Targach HI-END to pada blady strach przed krytyką
Mnie natura obdarzyła wybitnym słuchem więc przykro mi że Pan w to nie wierzy ale cóż...
Życzę powodzenia w poszukiwaniach idealnego zestawu

Nie wierzę!!Niech mnie ktoś uszczypnie lub kopnie w du...e.Dolphin123 przyznaj się że sam to napisałeś:o

Kubo poproś gościa o zdjęcie z Franco:biggrin:
Muszę napisać do niego,czy przyjmie mnie na praktykę;)
Ciekawe ile ma lat,ten fantasta?

chyba za długo facet na ręczym jeździł a natury sie nie oszuka... niespuszane ciśnienie unosi do głowy posrane myśli
jeszcze bardziej fascynują mnie ci którzy od niego kupują

Jelenie kupują tylko w renomowanych sklepach. I za LM3886x6 płacą po 30 tys. I sprzedają po pół roku. Ludzie inteligentni robią sami lub kupują półroczne używane za pół ceny.

Kiedyś pewien Pan też twierdził że specjalnie dla niego na zachodzie najlepsi robią głośniki na zamówienie . Tylko dla niego i nikogo innego i wypierał się podobności do alpierda - jedyna różnica to literka M na kopółkach niskotonowców.... no i pechunio spotkaliśmy się u źródła w Grójcu

krótko po tym legenda upadła ;)
8awvjzdu0n4oudbpglqk_1410896753.jpg

Ostatnia edycja:
@jacky72
pewnie coś koło 26lat skoro 25lat doświadczenia, rok na opanowanie stolarki i do roboty, dużą moc wyczuwam

Powrót