• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Altus 75 nowe wcielenie

To są pierwsze kolumny które robię. Weźmie program komputerowy to nie problem a z narzędziami do pomiaru to już gorzej. Ale złożyłem jedna kolumnę z wydłużony kanałem BR i bez wygluszenia i powiem wam że ja jestem z rezultatu zadowolony.
95dc07454248f824f4327d4ea649ae1b.jpg

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Myślałem, że masz oryginalne głośniki, do tych no name pewnie będzie ciężko znaleźć prawdziwe parametry, więc w zasadzie pozostają pomiary.

Kolumny dostałem z tymi głośnikami ale z czasem wymienię na orginalne

Małe podsumowanie. Zakup kolumn 60 zł
Okleina 12 zł
Szpachlowania do drewna 10 zl
Kabel do zwrotnic 8 zł
Stopki 5 zł
I około 6 godzin pracy
Jeszcze muszę kupić GDWT 9/40/5 i pierścień. Myślę że jak za te pieniądze to warto...

Wpadłem na pomysł żeby zrobić do altusow 75 subwoofer który będzie wyglądał jak od zestawu od ich. Jaki głośnik zastosować najlepiej tonsil zwrotnica kształt skrzynki, BR i w ogóle. Czekam na rady i pomysły.

W tych obudowach siedzą głośniki 10".
Jeszcze Tobie mało basu?
Wymień głośniki (+ zwrotnice) i wzmacniacz, wtedy będziesz miał bas.

Rozumiem. Mam wzmacniacz eltron100u ale jeszcze pod nim niepatrzenie jak grają a to z nagrania to pod czym takim sprawdzalem
f2108e25b159c49a077f8c854c80e239.jpg

Powrót