• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audio Show 2010

daniel69 napisał:
hehe nom to było ciekawe, tylko co tam za niski siedzi ??
Głośnik nisko-średniotonowy WAVECOR WF120, Ř 120 mm
Głośnik wysokotonowy VIFA XT25, Ř cewki 25 mm

Ma ktos fotki z pokoju WLM oraz ESA ?

pharoh napisał:
daniel69 napisał:
hehe nom to było ciekawe, tylko co tam za niski siedzi ??
Głośnik nisko-średniotonowy WAVECOR WF120, Ř 120 mm
Głośnik wysokotonowy VIFA XT25, Ř cewki 25 mm

vifek nie lubię ale w wavecor się puki co zakochałem, muszę posłuchać 18cm od nich i wysokich Wavecor bo może to taki styl jakiego szukam - śmiem twierdzić po tym malutkim wymiataczu :) tylko jak skoro akustyk nie pozwala na odsłuchy :/ ehhh

Pawel S. napisał:
panowie, dawac jakies zdjecia!! :P

nie za wiele bo nie chciało mi się robić ale proszę Pawle :) w tym mamy i te maluchy :) je musiałem sfotografować bo jak mówiłem spodobały mi się...

Kto był na pokazie 3d? normalnie szok,kto nie był nie uwierzy,żeby statyw od mikrofonu wystawał z telewizora? (tzn. ze ściany bo tam był rzutnik a nie telewizor,no ale tak to można opisać) albo że wokalista U2 chciał wciągnąć ludzi z pokoju na koncert? Na koniec wystawcy powiedziałem że: "to jest po prostu chore"

ŁukaszN napisał:
A co ciekawego w tym roku zaprezentował Akkus??

Z tego co pamiętam to był to jeden z najbiedniejszych pokoi prócz np. pokoju w którym na stole stały dwa modele monitorów aktywnych na które się stawia ipoda. W sali Akkusa były dwa modele kolumn,2way i 2,5way napędzane wzmacniaczem Yamahy. No słabo w tym roku z ilością modeli i wystrojem,ale dźwięk nadal na wysokim poziomie. To dowodzi że najprostsze systemy grają najlepiej,tak samo jak było to dwa lata temu z Oberonami II.

daniel69 napisał:
tak ale miał być - na rozpisce wystawców na stronie widnieje - zrezygnował w ostatniej chwili a chyba głównie dla niego jechałem :(

No wlasnie potem zobaczylem ze w rozpisce jest akustyk i nie wiem czy przegapilem czy go nie bylo?
Jakos Struss-a tez nie namierzylem, musze przejzec zdjecia, bo ja od kilku lat skupian sie tylko na pstryknieciu kilku fotek w kazdym pokoju i szybko wracam do domu albo na obiad do tesciowej :)

daniel69 napisał:
bo jak na taką wielkość basu miał bardzo dużo... aż się zastanawiam czy nie podbite było na wzmaku...

Tak dzialaja pomieszczenia w Sobieskim. Jeszcze kilka lat temu wszystkie pokazy byly przesycone basem a teraz juz wszyscy to opanowali i jest teraz niedosyt basu. Tylko na pokazie jakiegos projektora lecial koncert a sub walil tak niemilosiernie ze nie dalo sie tego sluchac. Jakis kretyn go tak ustawil i myslal ze to przyciagnie audiofili a nikt tam nie zagladal.

marian napisał:
Na koniec wystawcy powiedziałem że: "to jest po prostu chore"

Dlatego ja nie wchodze na pokazy 3D bo zamiast pokazywac rzeczywistosc pokazuja efekciarstwo tak samo bylo z wielokanalowym audio. I teraz wszyscy wrocili do stereo a video zniknelo z AS.

stałem z identyfikator i czekałem aż ktoś podejdzie do mnie i zagai była dwa dni w pokoju diyaudio

podobały sie monobloki ?

malutkie :)

a i stało pre

nowy1 napisał:
stałem z identyfikator i czekałem aż ktoś podejdzie do mnie...

To może jakieś zdjęcie? bo nie wiem który Ty.

Pytanko: dlaczego w tym odtwarzaczu płyta leżała krzywo? zauważyłem to gdy dałem swoją płytę...

Fotki Audio Show 2010 & 2009

Fotki Audio Show 2010 & 2009

Cześć zamieszczam link do moich fotek z Audio Show z 2010 i 2009 roku z Sobieskiego. Miłego oglądania :) Fotki Audio Show

marian napisał:
ŁukaszN napisał:
A co ciekawego w tym roku zaprezentował Akkus??

Z tego co pamiętam to był to jeden z najbiedniejszych pokoi prócz np. pokoju w którym na stole stały dwa modele monitorów aktywnych na które się stawia ipoda. W sali Akkusa były dwa modele kolumn,2way i 2,5way napędzane wzmacniaczem Yamahy. No słabo w tym roku z ilością modeli i wystrojem,ale dźwięk nadal na wysokim poziomie. To dowodzi że najprostsze systemy grają najlepiej,tak samo jak było to dwa lata temu z Oberonami II.

Akkus w tym roku się nie wystawiał. Pokój o którym mówisz, to pokój innego wystawcy sprzętu prezentującego system multi-room. Akkus tylko udostępnił/wypożyczył swoje kolumny, były to chyba V4 oraz V2. W pokoju 708 dystrybutora Block`a i kolumn Swans, stały i od czasu do czasu grały Akkus X3, oraz w pokoju Pro Audio Bono były pokazane nowe X-1 - małe monitory, nowość w ofercie Akkusa.

irek napisał:
No i jak zobaczylem Yoshiego nawijajacego o Baffle Stepach to mi sie odechcialo dalszego zwiedzania :)

Miło mi, ze o mnie pamiętasz ale to nie byłem ja, coś ci się pomyliło :mrgreen: . Tak więc nie ja ci popsułem zwiedzanie AS ale twoja własna fobia :lol:

A ja zwiedziałem bez żadnych oczekiwań ani uprzedzeń, po prostu poszedłem zobaczyc co będzie i nacieszyć oczy. W tym swietle AS wypadło bardzo dobrze. Było parę ciekawych sprzętów a najlepszy to był oczywiście wielki ekran z prezentacją 3D. Robiło to niesamowite wrażenie. Dźwięk nie był tak dobry ale to wiedziałem nim wszedłem do pokoju bo zawsze prezentacje audio systemów kinowych są strasznie kulawe i tym razem nie spodziewalem się niczego więcej.

Pogromca mitow było sporo systemów tubowych, twoje klimaty, więc żałuj , że nie byłeś ;). Jedna LT też była, przynajmniej twórcy tego cuda twierdzą, że jednym z elementów systemu jest w LT

Powrót