Kilka fotek oraz spostrzezen z AS 2014
Raczej nastawialem sie na sluchanie tych lepszych konstrukcji. Zaczalem od Bristola, gdyz tam na prawie wszystkie seanse trzeba bylo sie zapisywac juz o 10.00 rano. Pierwsze trzy pietra sobieskiego przeszly mi jak burza, nie bylo do czego przylozyc ucha. Dopiero na czwartym pietrze zaczely sie ciekawsze brzmienia przy ktorych mozna bylo spedzic troche wiecej czasu.
Wilson Audio
Powidzialbym, ze tam gra modyfikowany Satori, sygnatura brzmieniowa bardzo zblizona do mojego MW16p.
Jedne z najlepszych brzmien tej wystawy, niestety przez bardzo wyrownane pasmo piekielnie nudne w odbiorze
CAAYON?
Najlepszy bas z 15cm glosnika jaki slyszalem. Nie znam szczegolow konstrukcji, ale ta TLka pozamiatala wszystko. 40k za pare kolumn. Cena przesadzona przynajmniej o polowe ale jedne z lepszych brzmien tej wystawy wsrod kolumn dwu-droznych. Pierwszy raz podobaly mi sie ceramiki od Accutona, szczegolnie w wysokich rejestrach

Podobna oferte mial tez Ether Audio, ktore wg mnie mialy lepsza prezentacje brzmieniowa oraz cene o polowe nizsza.
Bodnar Audio
Jak zwykle swietnie, nie ma sie czego przyczepic procz ceny...
Pokoj DIY AS
Pierwszy raz cos tam dobrze zagralo

STXy calkiem poprawnie w swojej cenie. Natomiast mi przypadlo do gustu granie szpilki z seasami magnezowymi.
Firmy nie pamietam 
Szerokopasmowe fostexy 200mm. Brzmienie na rowni jakosciowo z Sonido. Fostexy sa bardziej szczegolowe i rozdzielcze, Sonido cieplejsze na srednicy.
Sounddeco
Troche tam zabalowalem z racji tej, ze juz od dawna znam praktycznie wszystkie przetworniki tam uzywane

.
Wsrod kolumn do 10k, zdecydowanie faworyt tej wystawy. Ten sredniotonowy SB12MNRX25-4 wrecz wymiata na srednicy. Nie dosc ze gra lepiej od SB15, to jeszcze dodatkowo swietnie sobie radzi na niskiej srednicy! Jezeli ktos szuka sredniaka do 500zl, smialo mozna go brac, bo kosztuje tylko 200zl/sztuke.
W koncu wprowadzone zostaly kolumny oparte na glosnikach Satori. Mi osobiscie nie pasuje wysokotonowy Satori do nisko-sredniotonowego pod wzgledem jakosciowym. Srednica z tego Satori jest fenomenalna i ta kopulka po prostu ja psula

.
Dodatkowo, Satori jako wyjatek wsrod innych glosnikow SB sa genialne na basie i w tym pokoju NIE bylo tego slychac. Implementacja, czy akustyka pomieszczenia?
CAD
Dupy to nie urywalo, ale ten glosnik sredniotonowy (on przetwarzal pasmo chyba od 100-1000Hz) zagral fenomenalnie na niskiej srednicy. Az nie chcialo mi sie wierzyc, ze 4" glosnik jest w stanie zagrac jak rasowy 7 a nawet 10 calowiec!
MBL
Rowniez dupy nie urywalo, ale spodobal mi sie bas. Bylo go okropnie duzo ale bardzo dobrej jakosci, czego nie mozna bylo powiedziec o wiekszosci innych konstrukcji w malych pokojach sobieskiego.
JBL
Drugi od gory wsrod flagowcow JBL. Fanstastyczny bas jak na obudowe BR oraz najlepsza niska srednica na tej wystawie

Czas sie rozejrzec za 15" od JBLa bo warto!Gora niestety nie przypadla mi do gustu
Wieksze tubki, nie pamietam pokoju ale to bylo w Bristolu
W tym pokoju bylo porownanie szpuli, gramofonu oraz cyfry. O ile fajne dla oka kolumny oraz "te srebrne cudo", tak brzmienie bylo tragiczne.
Akkus
Zdecydowanie [/B]brzmienie tej wystawy[/B] w kategorii kolumn do 70k. Za cene 22K otrzymujemy berylowego SSa oraz illuminatora na srednicy. Swietne posuniecie z dwoma usherami na basie. Weglowe ushery wg mnie niewiele ustepuja na basie illuminatorom czy revelatorom a kosztuja duzo, duzo mniej!
Standardowo otrzymujemy dobrze zaprojektowana zwrotnice z neutralnym brzmieniem, ktore mozemy sobie zmienic innnymi elementami toru audio.
Jedyny minus byl taki, ze male pomieszczenie zmasakrowalo brzmienie tych kolumn, gdyby Akkus mial do dyspozycji wieksze pomieszczenie, kolumny by dopiero pokazaly na co je stac!
Inne kolumny
Seas 27TBFC w tubce

, Holophony (fajne na srednicy, ale na gorze lipa

), rockporty oraz grobel audio na rewelatorach.
Udalo mi sie uchwycic tylko jedna hostesse, ale zdjecie nie wyszlo
Czego zabraklo:
- OPEN BAFFLE!
- wiecej TLek
- fajniejszych hostess