• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audio Show 2015

Przez chwile myślałem, ze to jakis nowy wlm (zbieżność nazwy)
Nawet zacząłem szukać info
Poprostu design nie pasował mi to starej twórczości firmy

Ale jak widac nie

Dzieki Paweł

Ostatnia edycja:
308

panowie z 4hifi chyba dogadali sie z naszymi chlopakami z pokoju. oni tez nie bali sie zadnej muzyki!
trafilem do nich jak gral ostry metal z dynaudio i dawaly rade!
Jak dla mnie to zbyt głośno grali, ale fakt jest że jak facet przeglądał tam albumy, to widziałem kilka mocnych pozycji.

316 - taga harmony

tu mamy przyklad jak budzetowa marka wypromowala sie na wyzsza polke!
tak samo powinien robic STX!
zamiast pokazywac wylacznie budzetowe modele

W tych tagach na lewej kolumnie w górnym rogu było z pod lakieru widać wkręt, trochę wtopa bo paczki kosztowały chyba +20k
707

super stolarka na wysokim poziomie
gralo poprawnie, ale nie zatrzymalo na dluzej
Poszedłem tam w niedzielę i akurat trafiłem na pusty pokój, usiadłem centralnie i wysłuchałem kilku kawałków. To był jeden z niewielu zestawów, który tak dobrze budował scenę w głąb. Przypuszczam, że może to być wpływ absorbera pomiędzy kolumnami zamiast dyfuzora, tak jak w większości pokojów.

Natomiast w pokoju obok, grało a własciwie buczało Albedo. Facet argumentował to oczywiście akustyką, co jest poniekąd racją, ale wygadywał też takie głupoty o TL, że głowa mała. Z jego wypowiedzi wynikało, że w takiej obudowie tworzy się bardzo duże ciśnienie dlatego lepiej jest słuchać ciszej, bo wtedy można wyciągnać ten niższy bas. Podszedł do pieca, skręcił, buczało dalej tylko że ciszej. Wchodziłem tam dwa razy i za każdym razem to samo.

Natomiast te paczki na Satori faktycznie miały fajną srednicę, jak grał saksofon to aż się przyjemnie robiło. Szkoda, że ten pokój nie miał żadnego przystosowania akustycznego bo scena mogła by wiele zyskać.

Natomiast w pokoju obok, grało a własciwie buczało Albedo. Facet argumentował to oczywiście akustyką, co jest poniekąd racją, ale wygadywał też takie głupoty o TL, że głowa mała. Z jego wypowiedzi wynikało, że w takiej obudowie tworzy się bardzo duże ciśnienie dlatego lepiej jest słuchać ciszej, bo wtedy można wyciągnać ten niższy bas. Podszedł do pieca, skręcił, buczało dalej tylko że ciszej. Wchodziłem tam dwa razy i za każdym razem to samo.
Słuchałem tych albedo w zeszłym roku
Grał o wiele lepiej
W tym była lipa
Zobaczcie ile robi akustyka pokoju
Potrafi popsuc najlepsze kolumny

Zobaczcie ile robi akustyka pokoju
Potrafi popsuc najlepsze kolumny

No trochę się rozczarowałem, podobnie było z Boenicke W8. Grało to jakoś bez wyrazu, sucho. No i przestrzeń robiona drugim tweeterem. W porównaniu do Audiuma na szerokopasmowym TB (choć facet zarzekał się, że to głosnik robiony przez Włochów) i owalnym wooferze wypadły blado.

Bo to juz nie tb
Pierwsza wersja była z Tb
Teraz cos innego
Czytałem jakiś artykuł na ten temat

Ale moje zdanie jest takie, ze jak były tb to grało duzo lepiej

Paweł, na tych revelatorach jak byłem w tym pokoju dwa razy to za każdym razem jakieś plumkanie grało :|
Nie było jak zobaczyć możliwości tych kolumn.

scany na gorze, a co na dole?
rozpoznaje ktos?
papierowe daytony z nowej serii..

- - - - - aktualizacja - - - - -

harpie
nie sluchalem na wlasnych plytach, ale gralo przyzwoicie (graly te duze)
Aż sam się zdziwiłem, że kolumny Harpii mi się spodobały.. :) Fajne lekkie granie albo idealnie spasowały się z puszczoną muzyką.. :)
2ffdf285e33cdf577982df01eb1ec853_1446938251.jpg

To chyba najpiękniejszy i najdroższy regał jaki widziałem :-):-)
Za to przedstawiciel robi u nich ok 6 lat a niewiele wie na ich temat.
W/g niego 7100 to mało udany projekt, inaczej mówią posiadacze.

Ostatnia edycja:
Marian, a udalo Ci sie posluchac omnipolarow Zeta Zero w tym roku?

Czy udało mi się ich posłuchać, ciężko powiedzieć, na pewno udało mi się je zobaczyć z bliska i ze wszystkich stron, ponieważ Pan Tomasz pozwalał wchodzić nawet za system aby sobie go "posłuchać" od tyłu :)

Jeśli chodzi o największe rozczarowanie, to dla mnie były nowe Wilsony które grały na stadionie... tam dopiero "każdy głosnik grał swoje"...

Ostatnia edycja:
Powrót