Zdjęcia bez szerokiego kadru, bo miałem stałkę 35m założoną.
W plecaku był 18-105 ale nie chciało mi się go wyciągać.
Nowe seria wooferów od STX papierowa membrana + korektor fazowy.
Pylon zaczyna zabawę z głośnikami i pracują nad czymś takim:

Podobno mają być dostępne w detalu w cenach ok 100zł i 180zł.
Cube audio:

Przetworniki można kupić w cenie 5kzł

Ogólnie byłem pozytywnie zaskoczony, że tak wysoko potrafi zagrać, że nie potrzeba wysokotonowego ale było słychać górki w średnim paśmie.
Pomimo dziwnej konstrukcji wokale brzmiały bardzo fajnie.
DIAPASON Astera - zrobiły na mnie wrażenie, chociaż niektóre częstotliwości trochę potrafiły zakłuć w ucho.

Byłem zdziwiony, bo tak mały głośnik produkował taki bas jakby tam jeszcze woofer siedział w obudowie.
Obudowa tubowa.

German physisc HRS-130 - kolumny nie miały efekty WOW ale za to grały tak przyjemnie i delikatnie, że można by było słuchać ich godzinami.

JAG electronics kolumny to nowsza wersja JAG 30 (podobno inna kopułka siedzi w zestawie).
Bardzo podobało mi się granie tutaj, bardzo przestrzennie i stereofonicznie. Mogłoby być trochę czyściej ale utowry leciały z vinylu, więc może to miało jakiś wpływ. Głośniki Seas'a. Rozpoznajecie modele? Bym chciał się takimi pobawić.

Tu w zasadzie mi się wygląd podobał
A tu stolik
Dodam, że bardzo dobre na mnie wrażenie zrobiły kolumny Akkusa Monolith. Bardzo przyjemnie się ich słuchało. Na moje ucho bardzo dobra zwrotnica. Brakowało mi tylko trochę czegoś na górze. Ciekawe jak by to wypadło z Vifą XT zamiast DX.
Przez tą konstrukcję zacząłem się zastanawiać nad Vifą XT25TG do Usherów które posiadam.