• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audio Show 2015

postaram sie wrzucic chociaz po jednej fotce z kazdego pokoju w sobieskim

belweder 1
samsung - nic nie gralo wiec nie ma fotki

belweder 2

arkadia 1-3

wilanow 1

wilanow 2

galeria 3

galeria 2

w tym pokoju prezentacje prowadzil Ken Ishiwata ;)

galeria 1

dlaczego zawsze w tych pokojach wystawiaja wielkie, drogie, piekne kolumny ktorych nie da sie sluchac?! :(

pietro 1

101

102

103 - audiostereo.pl

pod koniec dnia posiedzielismy sobie nieco dluzej z kolegami "po fachu" i potestowalismy te visatony
gora dla mnie nieco za ostra, ale bardzo detaliczna
srednie czasami krzykliwe
tiw klasa! ;)
"laska" twierdzil ze u niego na jego zrodle gra to zupelnie inaczej. umowie sie i sprawdze bo kolumny bardzo fajne ;)

106 - nasz pokoj :thumbsup:

110/114/116

te kolumny tanie nie sa. z takimi zawieszeniami nigdy bym tego nie kupil! :p

pierwszy raz przysluchalem sie wysokotonowym seasom excell. jednak nie dla mnie :p
nieco za ostre

115 - stx. to juz opisalem ;)

118

122

scan discovery i xt25
wcale nie musimy sie obawiac najtanszych scanow ;)

123

daytony w harpiach i scan w monitorku na pierwszym planie

125 - akkus. prosto a z klasa ;)

127 - cube audio i nowa szerokopasmowka ;)

128

piekny "cieply" wystroj ;)

129

sonido w odswiezonej wersji!
patrzac na kolumny stojace z boku, mialem wrazenie ze male sonido sa rowniez wspomagane subem. okazalo sie ze nie! :o
jedynie 15cm full w wielkiej obudowie b-r ;)
a basem potrafilo ciekawie zagrac :D

130

no porazka jakas!
jak mozna pokazac sie na audio show i nic nie gra?!
fonica pokazala jedynie gramofony, mimo ze maja w swojej ofercie nowe ciekawe kolumny :???:

131

Zdjęcia bez szerokiego kadru, bo miałem stałkę 35m założoną.
W plecaku był 18-105 ale nie chciało mi się go wyciągać.

Nowe seria wooferów od STX papierowa membrana + korektor fazowy.

Pylon zaczyna zabawę z głośnikami i pracują nad czymś takim:

Podobno mają być dostępne w detalu w cenach ok 100zł i 180zł.

Cube audio:

Przetworniki można kupić w cenie 5kzł :D Ogólnie byłem pozytywnie zaskoczony, że tak wysoko potrafi zagrać, że nie potrzeba wysokotonowego ale było słychać górki w średnim paśmie.

Pomimo dziwnej konstrukcji wokale brzmiały bardzo fajnie.

DIAPASON Astera - zrobiły na mnie wrażenie, chociaż niektóre częstotliwości trochę potrafiły zakłuć w ucho.

Byłem zdziwiony, bo tak mały głośnik produkował taki bas jakby tam jeszcze woofer siedział w obudowie.
Obudowa tubowa.

German physisc HRS-130 - kolumny nie miały efekty WOW ale za to grały tak przyjemnie i delikatnie, że można by było słuchać ich godzinami.

JAG electronics kolumny to nowsza wersja JAG 30 (podobno inna kopułka siedzi w zestawie).
Bardzo podobało mi się granie tutaj, bardzo przestrzennie i stereofonicznie. Mogłoby być trochę czyściej ale utowry leciały z vinylu, więc może to miało jakiś wpływ. Głośniki Seas'a. Rozpoznajecie modele? Bym chciał się takimi pobawić.

Tu w zasadzie mi się wygląd podobał

A tu stolik :D

Dodam, że bardzo dobre na mnie wrażenie zrobiły kolumny Akkusa Monolith. Bardzo przyjemnie się ich słuchało. Na moje ucho bardzo dobra zwrotnica. Brakowało mi tylko trochę czegoś na górze. Ciekawe jak by to wypadło z Vifą XT zamiast DX.
Przez tą konstrukcję zacząłem się zastanawiać nad Vifą XT25TG do Usherów które posiadam.

JAG electronics kolumny to nowsza wersja JAG 30 (podobno inna kopułka siedzi w zestawie).
Bardzo podobało mi się granie tutaj, bardzo przestrzennie i stereofonicznie. Mogłoby być trochę czyściej ale utowry leciały z vinylu, więc może to miało jakiś wpływ. Głośniki Seas'a. Rozpoznajecie modele? Bym chciał się takimi pobawić.

Pewnie wysoki, to 27tdfc/tffc/tff (jesli chcieli cos polepszyc w nowej wersji i wymienili wysokotonowke, to obstawiam, ze wsadzili TDFC, bo z w/w ta dla mnie gra najlepiej) a sredni obstawiam na 99,9% ca18rnx ;)

Harpie te wyglądające jak solniczki grały super
Naprawdę kawał dobrego grania
W rolach głównych szerokopasmowy seas z dodatkowym tweeterem

Zdjęcia bez szerokiego kadru, bo miałem stałkę 35m założoną.
W plecaku był 18-105 ale nie chciało mi się go wyciągać.

Nowe seria wooferów od STX papierowa membrana + korektor fazowy.

Kosz jak w Wavecor'ach

- - - - - aktualizacja - - - - -

772404014fd8873d44ff67b64de49b27_1446931930.jpg

Co to za podstawkowiec z waveguide Visatonna?

Harpie te wyglądające jak solniczki grały super
Naprawdę kawał dobrego grania
W rolach głównych szerokopasmowy seas z dodatkowym tweeterem

jesli piszesz o tych grających w pokoju amare musica, to jestem mocno zdziwiony i rozumie teraz czemu nie podobało Ci się połączenie seasaz morelem,odnosnie kolumn harpii ja mam zupełnie inne zdanie, dla mnie każdy z tych glosników grał swoje a łaczyła ich jedynie obudowa, poza tym poziom syku i ostrości był rekordowy na całej wystawie, slyszałem kilka prezentacji kolumn harpii i nigdy dotąd nie było takiej tragedii jak dziś. ja sam lubie brzmienie metalowych kopułek aktualnie słucham magnezowego audaxa , nie wiem tez gdzie w tych kolumnach podział sie bas , tak pustego niskiego pasma tez na tej wystawie nie słyszalem

To chyba słuchaliśmy innych kolumn ;)

A tak serio to pierwsza harpia ktore wogole zagrała
Moze sluchalismy na innej elektronice bo dla mnie tam nic nie syczało

Ostatnia edycja:
Jak się przechadzałem po pokojach to żadne harpie nie przykuły mojej uwagi tak na dłużej.

Mam jeszcze trochę zdjęć:

Accutony:

Focale, na prawdę bardzo fajnie grał ten środkowy.

Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to grało, bo tak słaby materiał na tym leciał, że ciężko można by było jakieś wnioski o brzmieniu kolumny wyciągnąć.

Do pooglądania:

Czy tylko mi się wydaje, że ten Tonsil Omega to jakaś porażka ?

Jedno jest pewne - szukam gramofonu !!!
po drugie - kończę moją wariację nt fisherów SP-7000BX

Ostatnia edycja:
No chyba bo jak Harpia zrobiła coś na szerokopasmówce to znaczy że świat się skończył :D

A u Amare nie grał czasem alu 18wu + beryl Łukaszu ? :)
index.php

dzisiaj grały podłogówki na seasach z br w piano white, ściety ostrosłup o przekroju trapezu, nie mam zdjęcia
przetwornik strumieniowy proponuja za prawie 7000 euro, lepiej kupic przetwornik ayona za 10000zł

Raven szukałem ale nie slychac :(
Kolumny graja na bardzo wysokim poziomie
Te nowe modele rowniez

Stx miał naprawdę co pokazac

Nie na temat...
Stx na audioshow :o
Koniec swiata ;)

Raven szukałem ale nie slychac :(
Kolumny graja na bardzo wysokim poziomie
Te nowe modele rowniez

Stx miał naprawdę co pokazac

No to teraz mam przechlapane u moda ;) No i cyt.: "Moze sie czepiam slowek ale taka prawda" :D

Ja jestem tylko ciekaw kiedy i czy wogole te nowe papierowe glosniki stx'a beda w sprzedazy...

Powrót