• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Audiofilia ekstremalna :]

Strasznie mi sie podobają texty typu: "...bardzo boli mnie pisanie tego..."

Ta strona pokazuje, że audiofile są to osoby z kopletnym brakiem wiedzy, bardzo podatne na marketing z grubym portfelem. Oczywiście nie koniecznie tak jest ale jednak.... nakładka na potencjomert z drewna poprawiająca brzmienie :)

nakladka jak nakladka :) lakier wielkosci lakieru do paznokci poprawiajacy dziwek :D:D - z tego lalem :P

albvo podkladki pod kable :D:D

niedugo bedzie trzeba glaskac i piescic kabelki przed wlaczeniem sprzetu xD

Janie!...
Sprawdz czy aby kable nie sa zbyt narowiste - chcialem posmakowac dzis muuuzyki.
I rozmasuj kolce w kolumnach - na zimno brzmia tak sucho i nienaturalnie. Szczegulnie w dolnych rejestrach wyczuwam ten jakze specyficzny niepokoj :P

smutno mi patrzec/slyszec jak oni marnuja pieniadze... ktos inny mialby z nich PRAWDZIWY pozytek...

ale z 2 strony to fajnie wymyślać/projektować taki sprzęt dla kretynów i mieć z tego gruuubą kase :D
mam już pomysł - ogrzewacz kabli :D
dzięki niemu zawsze, niezależnie od warunków panujących w domu i nie tylko
osiągniesz pełnie brzmienia swojego zestawu :D (tak w skrócie:)

jak grzejesz masz bardziej neutralny dźwięk ;]
taka analogia z A klasą wzmacniaczy - nie zawsze wysoka efektywność jest najlepsza dla dźwięku ;]
w ten sposób masz większą neutralność dźwięku, staje się nieporównanie żywszy,
a przy okazji zawiera więcej szczegółów ;]

Kurde nic nie napisali o zlotych wkretach mocujacych glosnik... ech a szkoda ;)

Z życia wzięte: byłem w staurnie, szukałem kabelka optycznego, znalazłem kabelek z thomsona za 40zł patrze na opis kabelka a tam widnieje napis pozłacana końcówka ?!?!
Od kiedy to złoto poprawia przesyłanie fotonów o_O

maxdila, e tam nie znasz sie, przeciez zloto ma jasniejszy kolor od miedzi i sie bardziej swieci to przeciez oczywiste ze polepsza dzwiek, dlatego stx'y graja tak slabo bo nie maja pozlacanych konekorkow... :)

Zloto nie utlenia sie tak szybko jak inne metale, dlatego uzywane jest w miejscach styku, to akutar dla mnie nie jest ekstremalne :/ nie chodzi tu o jakies przewodzenie fotonow, pozatym zlocone koncowki kosztuja 4 zl

Powrót