Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Genialne
Jeżeli "niektórzy" twierdzą że kable nie mają "własnego brzmienia" to ciekawe jak zareagują na cytat: „tylko kretyn twierdzi, ze kable nie potrzebuja wygrzania”
tu jest link: http://zx.neostrada.pl/audiovoodoo/cbid.htm
he he he......... he
Strasznie mi sie podobają texty typu: "...bardzo boli mnie pisanie tego..."
Ta strona pokazuje, że audiofile są to osoby z kopletnym brakiem wiedzy, bardzo podatne na marketing z grubym portfelem. Oczywiście nie koniecznie tak jest ale jednak.... nakładka na potencjomert z drewna poprawiająca brzmienie
Janie!...
Sprawdz czy aby kable nie sa zbyt narowiste - chcialem posmakowac dzis muuuzyki.
I rozmasuj kolce w kolumnach - na zimno brzmia tak sucho i nienaturalnie. Szczegulnie w dolnych rejestrach wyczuwam ten jakze specyficzny niepokoj
ale z 2 strony to fajnie wymyślać/projektować taki sprzęt dla kretynów i mieć z tego gruuubą kase
mam już pomysł - ogrzewacz kabli
dzięki niemu zawsze, niezależnie od warunków panujących w domu i nie tylko
osiągniesz pełnie brzmienia swojego zestawu (tak w skrócie
jak grzejesz masz bardziej neutralny dźwięk ;]
taka analogia z A klasą wzmacniaczy - nie zawsze wysoka efektywność jest najlepsza dla dźwięku ;]
w ten sposób masz większą neutralność dźwięku, staje się nieporównanie żywszy,
a przy okazji zawiera więcej szczegółów ;]
Z życia wzięte: byłem w staurnie, szukałem kabelka optycznego, znalazłem kabelek z thomsona za 40zł patrze na opis kabelka a tam widnieje napis pozłacana końcówka ?!?!
Od kiedy to złoto poprawia przesyłanie fotonów
maxdila, e tam nie znasz sie, przeciez zloto ma jasniejszy kolor od miedzi i sie bardziej swieci to przeciez oczywiste ze polepsza dzwiek, dlatego stx'y graja tak slabo bo nie maja pozlacanych konekorkow...
Zloto nie utlenia sie tak szybko jak inne metale, dlatego uzywane jest w miejscach styku, to akutar dla mnie nie jest ekstremalne :/ nie chodzi tu o jakies przewodzenie fotonow, pozatym zlocone koncowki kosztuja 4 zl
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.