A widzisz, nie w tym miejscu wstawiłem 0,707. Podłączać inne zestawy ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wczoraj odwiedziłem MariuszaElektro... Po tej wizycie i niego już nic nie jest takie samo... Na Fountekach fw146 + neo cd1 bg9 zagrał słabo bardzo słabo w porównaniu do lamp Mariusza .... Wróciłem do domu odpalam lampę na moich Beymach i zacząłem szczękę z podłogi zbierać, nie wiedziałem ze moje głośniki mogą tak kopać a jednocześnie mieć piekielne zejście. Do dziś nie mogę uwierzyć że bg9 który basu ma sporo zagrał jak radio :-D fakt ze tranzystor oferuje więcej mocy no ale co za problem zrobić 15w lampę :-D
Dziś złoże hybryde v7 zobaczymy jak wypadnie na tle lampy.
Skupiłeś się na bassie a jak środek i góra ?
Na mnie również robi wrażenie lampa bo ma " inne " nie koniecznie na dłuższą metę brzmienie.
Mi się nie podoba w lampie środek pasma .
Lampy mają podkolorowania tu i tam i daleko im do neutralności .
Ale to moje zdanie .
Nie odnoszę się do tej lampy, ale rzeczywiście wzmacniacze które mają słabą kontrolę basu, dają go więcej głośnikom które za dużo basu nie mają. Jakiś czas temu przyszedł znajomy z małymi kolumienkami na 13cm głośniki i swoim mocno budżetowym ampli kina. I to ampli podłączone do mojego 3w buczało i dudniło koszmarnie, a na tych malutkich kolumienkach grało fajnie. Z drugiej strony podłączenie jego kolumienek to bg1 albo mojego wzmacniacza powodowało pudełkowaty plastikowy dźwięk i brak basu, którego u mnie na codzień nie brakuje. NB, te kolumienki podłączone go jego ampli grały całkiem poprawnie (dupy nie urywało, ale było ok)to tylko teoria, choc jest w niej sporo prawdy.
Lampa raczej nie może pochwalić się dużym DF, ze względu na trafo wyjściowe.
Pasmo przenoszenia to też nie musi prościutka kreska jak w tranzystorowym.