• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

BG9 - diamond input, TEF amp

Tutaj masz sprzedawaną parę komplementarną http://allegro.pl/elmag-ksc2690-ksa1220-tranzystory-2-0-zl-i4668039253.html
Wszystkie tranzystory KSA/KSC o ile się nie mylę są produkcji Fairchild'a, takie sobie własne nazewnictwo zrobili. Te z aukcji mogą pochodzić nawet z jednej serii.
U tego samego sprzedawcy są też tranzystory wyjściowe, małych 2nxxxx nie ma ale to raczej chwilowo (aukcje się pokończyły), można napisać maila. Je można lutować jak leci, ja mam w swojej końcówce te 2N różnych producentów.

Zamówienie na pcb można zrobić :) Dla mnie to żaden problem, potrzebuję tylko pliki z eagle'a :) Dwa tygodnie na zapisanie się na listę, tydzień na wpłatę i w połowie grudnia płytki powinny być u Was. Sam chętnie wymieniłbym BG1 na coś mocniejszego :)

Zamówienie na pcb można zrobić :) Dla mnie to żaden problem, potrzebuję tylko pliki z eagle'a :) Dwa tygodnie na zapisanie się na listę, tydzień na wpłatę i w połowie grudnia płytki powinny być u Was. Sam chętnie wymieniłbym BG1 na coś mocniejszego :)

Kusicie a ja bg1 nie odpalilem, ale też się piszę jak by co

wiesiek nawet nie ma co porównywać układów scalonych do końcówki na elementach dyskretnych.

Zamówienie na pcb można zrobić Dla mnie to żaden problem, potrzebuję tylko pliki z eagle'a Dwa tygodnie na zapisanie się na listę, tydzień na wpłatę i w połowie grudnia płytki powinny być u Was. Sam chętnie wymieniłbym BG1 na coś mocniejszego
taz a w czym bądź o ile różni się ten wzmacniacz od tego BG1 co kiedyś robiłeś grupowe zamówienie ??

Ostatnia edycja:
taz a w czym bądź o ile różni się ten wzmacniacz od tego BG1 co kiedyś robiłeś grupowe zamówienie ??
Na pierwszy rzut oka to mocą :) Tego mi obecnie trochu brakuje. Jeśli chodzi o brzmienie to nie wiem, który lepszy. Jak na razie nikt nie porównał obydwu wzmacniaczy.

borys ile BG9 zjada dla siebie z zasilania? Jaki prąd spoczynkowy ustawiasz?

Ostatnia edycja:
Na pierwszy rzut oka to mocą :) Tego mi obecnie trochu brakuje. Jeśli chodzi o brzmienie to nie wiem, który lepszy. Jak na razie nikt nie porównał obydwu wzmacniaczy.

borys ile BG9 zjada dla siebie z zasilania?

Ja próbował. 9 faktycznie mocniejsza i się mniej grzeje. Mocna podstawa basowa i lekko zaostrzona góra (dotyczy to wersji ostatniej). Nie wiem czy nie powrócę do wersji z łagodniejszą górą (w moim przypadku eliminacja 4 rezów na kanał). Ale to dopiero po modyfikacji DACa się okaże. Lepszego porównania nie będzie bo po kabum BG1 posłużył jako dawca tranzystorów mocy.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.

lokiec3 co zrobiłeś BG1 że "odpalił"? :biggrin: Jaki prąd spoczynkowy ustawiłeś w BG9?

Ja jutro będę robić 4 komplety pcb. Wstawię jak zrobie i jak będzie więcej chętnych to PW :)

lokiec3 co zrobiłeś BG1 że "odpalił"? :biggrin: Jaki prąd spoczynkowy ustawiłeś w BG9?
To nie BG1 wyleciał w powietrze a BG9 przez zimny lut na listwie ARK z masą sygnałową. BG1 posłużył za dawcę. A kabum było z ogniem.
Prąd spoczynkowy jakieś 110 mA na kanał.
Pozdrawiam.

Chętnie zamówię kpl pcb BG9. Robimy listę??? Byłoby super zamknąć zamówienie jeszcze w tym roku.

Bardzo ladna ta opisowka, naprawde super sprawa.

Plytki z hqew.net warstwa miedzi 2oz (czy to jest 75um ??)
20szt

wfvvs3bp1jka2od50gd4_1415387030.jpg

Powrót