• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Moje :). A żona mówiła " po jaki h... stawiasz w salonie te swoje sprzęty".

Spoko już wymieniłem/ mialem na zapas kupione a i tak ich nie wykorzystam.

uh.. na moich głośnikach canton z serii ergo maskownice są wykonane z perforowanej blachy.. ten miły dodatek - lekko nie doceniany przeze mnie przy zakupie.. teraz z dzieciakami jest niesamowitym zbawieniem..

Nie wiem czy ktoś się spotkał z możliwością zakupu takich samych .. lekką trudnością była by sama aż tak mocno sperforowana blacha.. mimo wszystko dla lepszych nastrojów między rodzinnych gorąco polecam..

Muszą czekać. Najpierw muszę się przeprowadzić a potem dom w polsce wykończyć, więc niedługo czeka mnie mała przerwa :(.

Przyszły prezenty z Chin do mojego DACa, zostało mi jeszcze dokupić kilka elementów i ogarnąć sito to pasty lutowniczej.
DAC wspiera wszystkie funkcje kostki AK4490, amanero wraz z mikrokontrolerem sterującym AK oraz wyświetlacz czy inne bajery jest całkowicie odizolowane od masy cyfrowej przetwornika.
Amanero, reclocker oraz przetwornik taktowane są z dwóch zewnętrznych oscylatorów (amanero pracuje w trybie slave).
Jeśli chodzi o zasilanie to na płytce jest kilka zasilaczy oraz w czułych punktach są lokalne stabilizatory, każdy opamp posiada swój lokalny stabilizator z możliwością pominięcia.
Jak uruchomię wszystko to może uda mi się zrobić kilka testów korzystając z zasobów uczelni, najbardziej jestem ciekawy pomiaru EMC. :D

Trochę dla oka:

Tak, lutowałem już takie obudowy ręcznie, jednak znajomy zrobi mi przysługę i wytnie takie sito z folii podobnej do takiej jak do drukarki laserowej. Myślę że z sitem będzie dużo wygodniej to polutować.;)

Myślę że jak wszystko przetestuję i znajdą się chętni to można by zorganizować jakieś zamówienie na PCB. :P

Do mnie również już niedługo przyjdą zabawki z Chin :D
Jak każdy się domyśla, jest to płytka nakładana na gniazda głośnikowe. Zamiast konwencjonalnych przekaźników, pokusiłem się o użycie tranzystorów MOSFET typu N, dodatkowo wyprowadziłem sygnał do zabezpieczenia DC na UPC1237.

Takie pytnsko mam, czy wie ktos moze jak sprawdza sie ''w praniu'' taki frez jak obrazku z mocowaniem na krowi nos (fi 6mm), 12mm pewnie byl by duzo lepszy ale niestety nie mam w co 12mm zamontowac.
Dziekowac.

2fe3590de67e33db59d94997da2f9e8e_1461693045.jpg

piglet
Super robota !! Sa w tme fajne mosfety w d2pak'u chyba od NXP w smiesznej wrecz cenie z bardzo malym rdson, jak dozyje do jutra to wkleje o ktore chodzi. Albo sie pomylili z cena albo jest jakas promocja na nie.

Takie pytnsko mam, czy wie ktos moze jak sprawdza sie ''w praniu'' taki frez jak obrazku z mocowaniem na krowi nos (fi 6mm), 12mm pewnie byl by duzo lepszy ale niestety nie mam w co 12mm zamontowac.
Dziekowac.

2fe3590de67e33db59d94997da2f9e8e_1461693045.jpg

piglet
Super robota !! Sa w tme fajne mosfety w d2pak'u chyba od NXP w smiesznej wrecz cenie z bardzo malym rdson, jak dozyje do jutra to wkleje o ktore chodzi. Albo sie pomylili z cena albo jest jakas promocja na nie.

Ja używałem na 12mm i jest całkiem spoko. Gdzie dorwałeś na 6mm.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Po 9 miesiącach dzisiaj się wykluły bliźniaki jedno jajowe. :biggrin:
32e3c7e21626c78791e653e95e3647bd_1461702717.jpg

Powrót