• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Mozesz zrobic dziure i:
- wbic
- wcisnac np sciskiem jak mozesz
- skrecic mocno sruba z podkladkami

To w zasadzie wchodzi dosc lekko.

Napisz coś tam zapiął dodatkowo do tego Soekrisa :)

Selektor wejść, płytka wejściowa, RPi3 jako streamer na Moode, zasilanko, na ukończeniu preamp/ bufor na lapach 6111wa jak w Audio Note.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Widzę, że accutony jeszcze w budach wersja beta :-)

Wysłano z Commodore 64

mirfak czepiasz się ;),
toż to praktycznie ukończone tak jak te monitory na Satori :P
Żona ciśnie więc chyba czas to poskładać do kupy, ale widzisz że nie wiadomo za co się zabrać :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

...

Płytka wejściowa to diyaudio.com?

Tak, płytka od normundssa.

Ostatnia edycja:
Raven na pewno 2xas250 dają lepiej radę od jednego 22cm seasa ale u mnie nie narzekam na brak basu jak ma przywalić to przywali.
Ciekaw jestem jak gra to 4 drożne cudo.
Jakie podziały zastosowałeś?
A sam c173 nie grał dobrze z berylem? Z mu12 jest lepiej?

Pomóżcie bo nie wiem, tylko bez śmiechów :D
Jak osadzić to mocowanie kolców w kolumnie? wywiercić dziurę na 7mm a resztę wbić młotkiem czy jak? nie montowałem nigdy wcześniej kolcy a nie chce mi się robić 10 prób i błędów na gotowych obudowach.

http://www.monacor.pl/product/show/2520/SPS-10-GO

Wywiercić dziurę wbić rozetkę mlotkiem, dodatkowo każdą z 4 stron ostrzelić z pistoletu długimi zszywkami (tak się mocuje w elementach w meblowych)

2f0ffa2b9ca1f06c551fb0797e12e4f4_1464623436.jpg

Klei sie HDF.

Innego docisku nie miałem.
Serwer 2U i Lab 12 prawie 40kg ;-p

Wywiercić dziurę wbić rozetkę mlotkiem, dodatkowo każdą z 4 stron ostrzelić z pistoletu długimi zszywkami (tak się mocuje w elementach w meblowych)

Tylko że jak to będzie wyglądać...

Te gniazda pazurkowe do kolców są okropne, w zastosowaniu jak i w wyglądzie.
W Zap audio komplet 4 kolców kosztuje mniej niż 40zł (tyle że nie srebrne a grafitowe), ale przynajmniej tam jest gniazdo a nie "gniazdo".

Jak jeszcze można to można spróbować wbić gniazda od środka. Czyli odwiert na wylot i pazurek do wnętrza. Wtedy go nie widać i na pewno nie wyleci po skręceniu całości.

Jak jeszcze można to można spróbować wbić gniazda od środka. Czyli odwiert na wylot i pazurek do wnętrza.

Nie w przypadku kolców.
Kolec musi się na czymś opierać, podkładka kontrująca jest tylko do kontry, ona nie służy do tego aby na niej opierała się kolumna. Zresztą już przy samej regulacji gniazdo poluzowało by się w otworze.

ehh, nie ma sie co doktoryzować nad tematem szczelności.
W razie W mozna małe klocki z podfrezowaniem na pazurek wkleić na dolnej ściance kolumny i po temacie., Ew zalać sprawnie żywicą.

Powrót