• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

i tu jest minus tego ukladu - powinien dzialac jeszcze troche po wylaczeniu frezarki/wiertarki

Dokładnie, kilka sekund dłużej aby wiory z początku rury wciągnęło do worka.
Jak ktoś ma rurę ssącą podwieszaną pod sufitem, to taki układ to porażka ponieważ po wyłączeniu narzędzia wiory z rury wylecą na materiał obrabiany.

Przecież wystarczy zaczekać kilka sekund z wyłączeniem sprzętu
W czym problem ?
Strata kilku sekund dla urządzenia aby się schłodziło ?
Nie słyszałem aby takie działanie zaszkodziło frezarce , wiertarce czy też pile :)

Ostatnia edycja:
Przecież wystarczy zaczekać kilka sekund z wyłączeniem sprzętu
W czym problem ?
Strata kilku sekund dla urządzenia aby się schłodziło ?
Nie słyszałem aby takie działanie zaszkodziło frezarce , wiertarce czy też pile :)

Tylko kto by chciał po każdej czynności trzymać narzedzie jeszcze kilka sekund

idac takim tokiem rozumowania to ten wlacznik nie jest potrzebny - zawsze mozna przeciez wlaczac osobno odkurzacz ;)

W odkurzaczu Karcher wylacznik dziala z opoznieniem i to jest bardzo dobra funkcja. Generalnie nie wyobrazam sobie pracy z odkurzaczem bez automatycznego wlaczania i wylaczania. Niby banal, a taki przydatny.

W odkurzaczu Karcher wylacznik dziala z opoznieniem i to jest bardzo dobra funkcja. Generalnie nie wyobrazam sobie pracy z odkurzaczem bez automatycznego wlaczania i wylaczania. Niby banal, a taki przydatny.

Pogromco a żeby tak podejrzeć jak taki układ wygjląda w Twoim odkurzaczu. Można by skopiować:)
Myślę że będzie zainteresowanie na taki układ.

Ostatnia edycja:
Jak komuś wpadnie w ręce taki układ z odkurzacza to fajnie gdyby się podzielił. Ja swój idę testować pod obciążeniem.
Niestety próby pod obciazeniem nie wytrzymał triak i rezystor.

Ostatnia edycja:
Ten działał fajnie z małym obciążeniem ale nie wytrzymał 1200W pilarki. Prawdopodobnie przy starcie prąd udarowy zabił triaka(BTA12-600).

Jak komuś wpadnie w ręce taki układ z odkurzacza to fajnie gdyby się podzielił. Ja swój idę testować pod obciążeniem.
Niestety próby pod obciazeniem nie wytrzymał triak i rezystor.

Jeżeli wszystkie odkurzacze tej firmy są wyposażone w ten układ to pewnie mam taki
Tylko że czas na dłubanie będę miał dopiero w połowie września :(

Może tymczasem spróbuj z jakimś mocniejszym triakiem np. BTA20-700BW ?

Ostatnia edycja:
Bude nazwe 'lew':
a720539128adc95321cd3372e2df9613_1470855624.jpg
a9622a9641cd002e37e7f65885fadedd_1470855624.jpg

Moglo by byc?
Mysle nad czyms takim, troche mniej banalnym.

A weź daj jeszcze na tył to wykończenie co jest z przodu i krawędzie obudowy zaokrąglij tak samo.
Poprawi to wygląd, ale ogólnie to nie moja bajka...

Ostatnia edycja:
Damn. Juz mam gotowe pod panel :P
Ogolnie wyglada troche jak kosz na smieci, ha ha ;-)

Zastanawiam sie nad tym.
Nozki jakies mam wytoczone, nawet by to bylo - no moze cos jeszcze na front nie wiem.

Powrót